2017 Οδηγός Φεστιβάλ Hornbill του Nagaland

Το φημισμένο φεστιβάλ Hornbill, το οποίο ονομάστηκε μετά από το πουλί, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εορτασμούς των αυτόχθονων πολεμιστών φυλών του Nagaland , στην πολύ βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας. Ο χοίρος είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τον Ναγκά και αντικατοπτρίζεται σε φυλετικές λαογραφίες, χορούς και τραγούδια.

Πότε είναι το φεστιβάλ Hornbill;

Το φεστιβάλ είναι συνήθως κάθε χρόνο από τις 1-7 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, το 2013 επεκτάθηκε για μερικές επιπλέον ημέρες.

Τώρα ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου.

Πού βρίσκεται;

Το μεγαλύτερο μέρος του φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στο Kisama Heritage Village , περίπου 10 χιλιόμετρα από το Κοχάμα (πρωτεύουσα του Nagaland). Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9 το πρωί κάθε μέρα. Μπορείτε εύκολα να κλείσετε ένα ταξί για να φτάσετε εκεί, αλλά βεβαιωθείτε ότι το όχημα έχει ένα δελτίο για να παρκάρετε στο χώρο.

Η συναυλία Rock Hornbill Rock, η οποία πραγματοποιείται τα βράδια μετά το ηλιοβασίλεμα, θα συμβεί στο Dimapur και φέτος. Περίπου 20 μπάντες συμμετέχουν και ανταγωνίζονται. Ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ του Dimapur και του Kohima είναι περίπου 2 ώρες.

Τι συμβαίνει στο φεστιβάλ Hornbill;

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την κρατική κυβέρνηση και παρακολουθείται από όλες τις μεγάλες φυλές του Nagaland. Διαθέτει παραδοσιακές τέχνες, χορούς, λαϊκά τραγούδια και παιχνίδια. Όλα αυτά συμβαίνουν ανάμεσα σε άψογα αντίγραφα φυλετικών καλύβων, πλήρης με ξύλινα γλυπτά και κοίλα όργανα τυμπάνων κτυπήματος, τα οποία κτυπιούνται με την ορμητική συμφωνία στο τέλος της ημέρας.

Υπάρχουν πολλοί πάγκοι χειροτεχνίας, πάγκοι για φαγητό και ζύμωση με ζεστό ρύζι για να απολαύσετε επίσης.

Ωστόσο, το πιο καυτό γεγονός (κυριολεκτικά!) Στο φεστιβάλ είναι αναμφισβήτητα ο διαγωνισμός διατροφής τσίλι τσάι!

Ένα καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το φεστιβάλ Hornbill του 2017 μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

Που να μείνω

Το Hornbill Festival είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά κληρώσεις στο Nagaland, οπότε αν σχεδιάζετε να παρακολουθήσετε, κάντε κράτηση βιβλίων πολύ νωρίτερα.

Το καλύτερο μέρος για να μείνετε στο Kohima είναι το Hotel Japfu, το ξενοδοχείο του Κυβερνητικού Τουρισμού. Τα δωμάτια κοστίζουν πάνω από 3.500 ρουπίες για ένα διπλό. Οι προπληρωμένες κρατήσεις είναι επιτακτικές. Email: hoteljapfu@yahoo.co.in

Εναλλακτικά, υπάρχουν κατοικίες στο χωριό Kigwema σε κοντινή απόσταση από το χώρο του φεστιβάλ. Αναμείνετε να πληρώσετε 2.500-3.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση για ένα διπλό. Δοκιμάστε την κατοικία του Lalhou ή τη βίλα Greenwood.

Μια άλλη επιλογή είναι η κατασκήνωση. Το Kite Manja παρέχει το μοναδικό κάμπινγκ μέσα στην πύλη του φεστιβάλ, μόλις 100 μέτρα από την κύρια αρένα του φεστιβάλ. Το κάμπινγκ ξεκινάει από τις 30 Νοεμβρίου, για όσους θέλουν να πάρουν την τελετή έναρξης το επόμενο πρωί. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν σκηνές, υπνόσακους, οικολογικές τουαλέτες, νερό, κοινόχρηστο χώρο, σημεία τηλεφωνικής χρέωσης και κουζίνα. Είναι το "πιο ευτυχισμένο κάμπινγκ" με φωτιά, μπλοκαρίσματα και άλλες δραστηριότητες. Τα πακέτα ξεκινούν από 1.365 ρουπίες ανά άτομο, ανά ημέρα.

Περιηγήσεις στο Φεστιβάλ

Το Kipepeo διοργανώνει μια συνιστώμενη περιήγηση οκτώ ημερών στο Φεστιβάλ Hornbill. Οι Greener Pastures πραγματοποιούν επίσης οκτώ ημερήσιες εκδρομές στο Φεστιβάλ Hornbill κάθε χρόνο. Δείτε αυτή την επταήμερη περιοδεία Nagaland και Hornbill Festival που προσφέρεται και από τον The Scout Holiday. Όλα είναι αξιόπιστοι οργανισμοί.

Όσοι επιθυμούν να φωτογραφίσουν το φεστιβάλ μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτήν την περιοδεία φωτογραφίας που προσφέρει η Darter Photography σε συνεργασία με την τοπική ταξιδιωτική εταιρεία Gypsy Feet.

Περιλαμβάνει επισκέψεις σε γειτονικά χωριά της φυλής Angami, το εθνικό πάρκο Kaziranga και το νησί Majuli.

Εάν θέλετε να παραμείνετε στο ύφος (μην ανησυχείτε!), Μην χάσετε το πολυτελές Ultimate Traveling Camp. Προσφέρουν δρομολόγια διαφόρων ωρών.

Ταξιδιωτικές συμβουλές