Οδηγός για τους λάτρεις του κρασιού στον κόσμο της Disney

Ενώ σχεδόν κάθε Disney τοποθεσία εξαιρετική τραπεζαρία προσφέρει μια λίστα με κρασιά, λίγα στέκονται πάνω από τα υπόλοιπα. Κατευθυνθείτε στο California Grill για μια από τις καλύτερες λίστες κρασιών στο ακίνητο και θα έχετε ένα εξαιρετικό γεύμα με υπέροχη θέα. Το Artist Point στο Wilderness Lodge έχει μια εκτεταμένη λίστα με κρασιά από το Northwest της Αμερικής και ο σομελιέρας εδώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμος όταν επιλέγετε το σωστό ζευγάρωμα κρασιών.

Πτήσεις με κρασιά

Λαμβάνοντας την ιδέα να συνδυάσετε το κρασί και το υπέροχο φαγητό ένα βήμα παραπέρα, μερικές εστίες Disney προσφέρουν ένα ειδικό γεύμα και εκδήλωση κρασιού. Προσφέρονται σε επιλεγμένες ημερομηνίες, δείπνα ζευγαρώματος κρασιών επιτρέπουν στους επισκέπτες να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα της Disney, σε συνδυασμό με το κρασί που επιλέγεται ειδικά για το γεύμα. Σκεφτείτε το δείπνο κρασιού Jiko, το οποίο προσφέρεται στο Animal Kingdom Lodge και περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα δείπνα της περιοχής. Αυτή η τοποθεσία φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές κρασιών της Νοτίου Αφρικής που θα βρείτε οπουδήποτε στον κόσμο, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για έναν γνώστη του κρασιού.

Άλλα εστιατόρια που προσφέρουν ειδικά ζευγάρια ή πτήσεις κρασιού περιλαμβάνουν το Bistro de Paris (Epcot), τη Βικτώρια και το Alberts στο Grand Floridian και το Koussina στο Downtown Disney. Απαιτούνται κρατήσεις και αυτές πρέπει να θεωρούνται γεγονότα "μόνο για ενήλικες".

Διεθνές Φεστιβάλ Τροφίμων και Κρασιού Epcot

Προσφέροντας εκατοντάδες ποικιλίες κρασιού από όλο τον κόσμο, το ετήσιο φεστιβάλ Epcot είναι ο τελικός προορισμός του εραστή του κρασιού.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν εξωτικά κρασιά σε περίπτερα από κάθε περιοχή. Τα σημαντικότερα γεγονότα για το φεστιβάλ του 2011 περιλαμβάνουν το κρασί Apple Ice στον Καναδά, ένα πράσινο τσάι Plum Wine Cooler στην Κίνα και εξωτικές επιλογές από μία από τις νεότερες αγορές, την Πορτογαλία. Το Φεστιβάλ Τροφίμων και Κρασιού είναι σχεδιασμένο για δειγματοληψία και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσετε κρασιά από όλο τον κόσμο χωρίς τεράστια δέσμευση

Επιτραπέζιοι σταθμοί Epcot

Ακόμα κι αν χάσετε το Φεστιβάλ Τροφίμων και Κρασιού, επιλέξτε χώρες Epcot προσφέρουν γευσιγνωσίες κρασιού κάθε μέρα. Επισκεφθείτε τη Γαλλία, την Ιταλία ή τη Γερμανία για να δοκιμάσετε το εξωτικό τρίο των περιφερειακών κρασιών. κάθε χώρα έχει τις δικές της ειδικές επιλογές και μπουκάλια στο χέρι αν βρείτε μια ποικιλία που πραγματικά σας αρέσει.

Σχέδιο κρασιού και δείπνου

Η επιλογή κορυφαίου επιπέδου του σχεδίου Disney Dining περιλαμβάνει ένα μπουκάλι κρασί για κάθε ημέρα του προγράμματος. Τα περισσότερα εστιατόρια της Disney συμπεριλαμβάνονται με αυτό το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων σημείων Dining Dining όπως Le Cellier και Artist Point. Οι μπουκάλια κρασιού που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αναγράφονται σαφώς στον κατάλογο κρασιών του εστιατορίου και τα περισσότερα μπουκάλια απαιτούν μόνο μία πιστωτική κάρτα για αγορά. Εάν θέλετε να συνδυάσετε το κρασί με το γεύμα σας και θέλετε να απολαύσετε νέες ποικιλίες κάθε μέρα, αυτό το σχέδιο αξίζει το κόστος.

Το ήξερες?

Στο παρελθόν, έπρεπε να παρακάμψετε το Magic Kingdom της Disney εάν ​​θέλετε να έχετε ένα ποτήρι κρασί με το γεύμα σας. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον, καθώς η Disney σερβίρει τώρα κρασί κατά τη διάρκεια του δείπνου στο εστιατόριο Be Our Guest στο Fantasyland.

Επεξεργασμένο από Dawn Henthorn, Ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας της Φλόριντα από το 2000.