Τα πιο βιώσιμα οινοποιεία στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο κατάλογος των οινοποιείων στις Ηνωμένες Πολιτείες με πλήρη ή περιορισμένη παραγωγή βιολογικών, βιοδυναμικών και διατηρητέων οίνων αυξάνεται σταθερά. Είναι μια συναρπαστική στιγμή να γίνουμε παραγωγός κρασιού και είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τους ανθρώπους που παίρνουν το προβάδισμα.

Η δυτική ακτή είναι η καλύτερη ακτή, σωστά; Προς το παρόν, η απάντηση είναι ναι. Η Καλιφόρνια είναι βασιλιάς όχι μόνο της συνολικής παραγωγής (90% της συνολικής αμερικανικής παραγωγής κρασιού), αλλά και των πιο οικολογικών οίνων. Η Καλιφόρνια έρχεται στην τέταρτη θέση, πίσω από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία για την μεγαλύτερη παραγωγή κρασιού στον κόσμο. Είναι εύκολο να δούμε πώς το χρυσό κράτος βγάζει το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού (ή στην περίπτωση αυτή, "πράσινο") όταν πρόκειται για τα βραβευμένα κρασιά.

Ωστόσο, και οι 50 πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν κάποια μορφή αμπελουργίας. Σε ένα σημείο, το Κεντάκι παρήγαγε πάνω από το 50% όλων των σταφυλιών και του οίνου. Ενώ η υπόλοιπη χώρα εργάζεται για να συμβαδίσει με την Καλιφόρνια, υπάρχουν αρκετές αξιοσημείωτες κρατικές παραγωγές εκτός της δυτικής ακτής. Η Ιντιάνα, το Κολοράντο, το Τέξας και το Μιζούρι είναι όλοι οι πάροχοι της απαίτησης.