Άγαλμα της Ελευθερίας και Εθνικό Μνημείο του νησιού Ellis

Αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως σύμβολο της πολιτικής ελευθερίας και της δημοκρατίας, το άγαλμα της ελευθερίας ήταν δώρο του λαού της Γαλλίας προς τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών σε αναγνώριση της φιλίας που δημιουργήθηκε κατά την αμερικανική επανάσταση. Ο γλύπτης Frederic Auguste Bartholdi είχε ανατεθεί να σχεδιάσει ένα γλυπτό με το έτος 1876 στο μυαλό για την ολοκλήρωση, για να τιμήσει την 100ή επέτειο της Αμερικανικής Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.

Συμφωνήθηκε ότι το άγαλμα θα ήταν μια κοινή προσπάθεια μεταξύ Αμερικής και Γαλλίας - ο αμερικανικός λαός θα χτίσει το βάθρο και ο γάλλος λαός θα ήταν υπεύθυνος για το άγαλμα και τη συνέλευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων αποδείχθηκε πρόβλημα και στις δύο χώρες, αλλά το άγαλμα τελικά ολοκληρώθηκε στη Γαλλία τον Ιούλιο του 1884. Μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη γαλλική φρεγάτα «Isere» και έφθασε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 1885 Στις 28 Οκτωβρίου 1886 ο Πρόεδρος Grover Cleveland δέχθηκε το Άγαλμα εξ ονόματος των Ηνωμένων Πολιτειών και δήλωσε εν μέρει ότι «δεν θα ξεχάσουμε ότι η Ελευθερία το έχει κάνει εδώ σπίτι».

Το άγαλμα της ελευθερίας ορίστηκε ως Εθνικό Μνημείο (και μονάδα της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου) στις 15 Οκτωβρίου 1924. Προωθώντας την εκατονταετηρίδα της στις 4 Ιουλίου 1986, το άγαλμα υποβλήθηκε σε εκτεταμένη αποκατάσταση. Σήμερα, η περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς 58,5 στρεμμάτων (το 1984) αντλεί περισσότερα από πέντε εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Ιστορία του νησιού Ellis

Μεταξύ 1892 και 1954, περίπου 12 εκατομμύρια επιβάτες εισιτηρίων και τρίτης κατηγορίας ατμοπλοίων που εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του λιμανιού της Νέας Υόρκης επιθεωρήθηκαν νομικά και ιατρικά στο νησί Ellis. Στις 17 Απριλίου 1907 σημειώθηκε η πιο πολυσύχναστη μέρα της καταγεγραμμένης μετανάστευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας 11.747 μετανάστες υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μέσω του ιστορικού μεταναστευτικού σταθμού σε μία μόνο ημέρα.

Το νησί Ellis ενσωματώθηκε στο Εθνικό Μνημείο Άγαλμα της Ελευθερίας στις 11 Μαΐου 1965 και άνοιξε στο κοινό σε περιορισμένη βάση μεταξύ 1976 και 1984. Από το 1984, το νησί Ellis υπέστη αποκατάσταση 162 εκατομμυρίων δολαρίων, η μεγαλύτερη ιστορική αποκατάσταση στην ιστορία των ΗΠΑ. Ξεκίνησε ξανά το 1990 και το κύριο κτίριο στο νησί Ellis είναι πλέον ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της μετανάστευσης και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε αυτό το νησί κατά τη μαζική μετανάστευση της ανθρωπότητας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Το μουσείο λαμβάνει περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Έλεγχος αρχείων μετανάστευσης

17 Απριλίου 2001, σηματοδότησε την έναρξη του Αμερικανικού Κέντρου Ιστορίας της Μετανάστευσης Οικογένειας στο νησί Ellis. Το κέντρο, που βρίσκεται στο αναστηλωμένο κεντρικό κτίριο, περιέχει τα αρχεία βάσεων δεδομένων των περισσότερων από 22 εκατομμυρίων επιβατών που έφθασαν μέσω του λιμένα της Νέας Υόρκης μεταξύ 1892 και 1924. Μπορείτε να ερευνήσετε τα αρχεία επιβατών από τα πλοία που έφεραν τους μετανάστες - το πρωτότυπο δηλώνει με τα ονόματα των επιβατών.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο άγαλμα της ελευθερίας

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ποικιλία δραστηριοτήτων όταν επισκέπτονται το άγαλμα της ελευθερίας. Στο Εθνικό Μνημείο Άγαλμα της Ελευθερίας, οι επισκέπτες μπορούν να ανεβούν 354 βήματα (22 ιστορίες) στο στέμμα του Άγαλμα.

(Δυστυχώς, μια επίσκεψη στην κορυφή συχνά μπορεί να σημαίνει μια 2-3ωρη αναμονή.) Το κατάστρωμα παρατήρησης Pedestal προσφέρει επίσης μια εκπληκτική θέα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και μπορεί να επιτευχθεί είτε με αναρρίχηση 192 ​​βημάτων είτε με ανελκυστήρα.

Για όσους έχουν χρονικούς περιορισμούς, μια επίσκεψη στο εκθετήριο του μουσείου που βρίσκεται στο βάθρο του Άγαλμα εξηγεί πώς σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και αποκαταστάθηκε το μνημείο. Οι εκδρομές προσφέρονται από το προσωπικό του Εθνικού Πάρκου. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον ορίζοντα της λιμνοθάλασσας της Νέας Υόρκης από τα χαμηλότερα τμήματα περιπάτου του βάθρου.

Το Κέντρο Πληροφόρησης στο νησί Liberty διαθέτει εκθέματα σε άλλες τοποθεσίες του Εθνικού Πάρκου στην περιοχή της Νέας Υόρκης και σε ολόκληρο το έθνος. Για πληροφορίες σχετικά με προγράμματα για σχολικές ομάδες, καλέστε τον συντονιστή κρατήσεων στο (212) 363-3200.

Να φτάσετε στο Πάρκο

Το άγαλμα της ελευθερίας στο νησί Liberty και το Μουσείο Μετανάστευσης του νησιού Ellis στο νησί Ellis βρίσκονται στο λιμάνι της Κάτω Νέας Υόρκης, λίγο περισσότερο από ένα μίλι από το Lower Manhattan. Τα νησιά Liberty και Ellis είναι προσβάσιμα μόνο με φεριμπότ. Τα πλοία εκτελούν δρομολόγια από το Statue of Liberty / Ellis Island Ferry, Inc. από τη Νέα Υόρκη και το New Jersey. Αναχωρούν από το Battery Park στην πόλη της Νέας Υόρκης και το Liberty State Park στο Jersey City, New Jersey. Ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ 'επιστροφής περιλαμβάνει επισκέψεις και στα δύο νησιά. Για τις τρέχουσες πληροφορίες για τα δρομολόγια των πορθμείων, τις αγορές προκαταβολικών εισιτηρίων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους ή επικοινωνήστε μαζί τους στο (212) 269-5755 για τη Νέα Υόρκη και (201) 435-9499 για πληροφορίες αναχώρησης στο Νιου Τζέρσεϋ.

Σύστημα κράτησης χρόνου στο Άγαλμα της Ελευθερίας

Ένα σύστημα κράτησης θέσης "χρονοκαθυστέρησης" εφαρμόστηκε από την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου για τους επισκέπτες που σκοπεύουν να εισέλθουν στο μνημείο. Οι χρονομετρήσεις διατίθενται δωρεάν από την εταιρεία ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με την αγορά εισιτηρίου ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Μπορείτε να παραγγείλετε προπληρωμένα εισιτήρια (τουλάχιστον 48 ώρες) καλώντας την εταιρεία ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: 1-866-STATUE4 ή on-line στη διεύθυνση: www.statuereservations.com

Ένας περιορισμένος αριθμός χρονοδιακοπών είναι διαθέσιμος από την εταιρεία πορθμείων καθημερινά με βάση την αρχή που έρχεται, πρώτη εξυπηρέτηση. Χρόνος πέρασμα δεν χρειάζεται για να επισκεφθείτε το έδαφος του νησιού Liberty ή το μουσείο μετανάστευσης του νησιού Ellis.

Φύση της Ελευθερίας Γεγονότα

Το άγαλμα της ελευθερίας είναι 305 πόδια, 1 ίντσα από το έδαφος μέχρι την άκρη του φακού.

Υπάρχουν 25 παράθυρα στο στέμμα που συμβολίζουν τους πολύτιμους λίθους που βρέθηκαν στη γη και οι ακτίνες του ουρανού που λάμπουν πάνω στον κόσμο.

Οι επτά ακτίνες του στέμματος του Άγαλμα αντιπροσωπεύουν τις επτά θάλασσες και ηπείρους του κόσμου.

Η ταμπλέτα που κρατά το άγαλμα στο αριστερό της χέρι διαβάζει (με τους ρωμαϊκούς αριθμούς) "4 Ιουλίου 1776".

Διάφοροι οργανισμοί είναι επίσημοι υπεύθυνοι για το άγαλμα της ελευθερίας. Αρχικά, το αμερικανικό κατάστημα φάρων μεριμνούσε για το άγαλμα ως ο πρώτος ηλεκτρικός φάρος ή "βοήθεια στη ναυσιπλοΐα" (1886-1902), ακολουθούμενος από το Τμήμα Πολέμου (1902-1933) στην Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου (1933-σήμερα).