Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Rockefeller Center

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Rock Center

Η δημοφιλής κωμική σειρά "30 Rock" έδωσε στα αμερικανικά ακροατήρια μια σατιρική οπτική ματιά σε ό, τι συμβαίνει μέσα σε μία μόνο από τις τεράστιες δομές που αποτελούν το Rockefeller Center. Η διεύθυνση 30 Rockefeller Center είναι όπου στεγάζονται τα στούντιο NBC και όπου έχει κινηματογραφηθεί η εκπομπή κωμωδίας "Saturday Night Live". Εκτός από τα στούντιο, το συγκρότημα Rockefeller Center είναι ένα μέσο ενημέρωσης, ένα εκδοτικό και ορόσημο ψυχαγωγίας. Διαθέτει το Radio City Music Hall, το αρχικό κτίριο Time-Life, το Studio Show Today, το κτίριο Simon & Shuster, το αρχικό κτίριο McGraw-Hill και το αρχικό κτίριο RKO Pictures.

Σήμερα, είναι ένα από τα πιο επισκέφθηκε περιοχές της Νέας Υόρκης, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν γίνεται μια χώρα των διακοπών με το θρυλικό δέντρο και το παγοδρόμιο.

Υπαίθρια στο πλούσιο ιστορικό

Το συγκρότημα Rockefeller Center χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, παρέχοντας πολύ αναγκαία δουλειά στους New Yorkers. Ανατέθηκε από την οικογένεια Rockefeller σε γη που είχε προηγουμένως ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Η κατασκευή άρχισε το 1931 και τα πρώτα κτίρια ανοίχτηκαν το 1933. Ο πυρήνας του συγκροτήματος ολοκληρώθηκε το 1939. Η αρχιτεκτονική των κτηρίων αντικατοπτρίζει το στιλ αρτ ντεκό δημοφιλές τη στιγμή που χτίστηκε. Το Rockefeller Center ήταν επαναστατικό για την ενσωμάτωση έργων τέχνης σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, προσθήκη χώρων στάθμευσης και κεντρικών συστημάτων θέρμανσης.