Όλα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center

Η Τελετή Φωτισμού, Ώρες και Λεπτομέρειες Δέντρου

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center είναι ένα παγκοσμίου φήμης σύμβολο των διακοπών στη Νέα Υόρκη. Η δωρεάν τελετή φωτισμού δέντρων είναι ανοιχτή στο κοινό. Η τελετή περιλαμβάνει ζωντανές παραστάσεις για τους παρευρισκόμενους που συσκευάζουν τους δρόμους της πόλης, τα πεζοδρόμια και τους διάδρομους που οδηγούν στο Rockefeller Plaza και τα εκατομμύρια των θεατών παρακολουθώντας το ζωντανό στην τηλεόραση.

Περίπου 125 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την έλξη κάθε χρόνο.

Το δέντρο του 2017 θα είναι αναμμένο για πρώτη φορά την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και μπορεί να προβληθεί μέχρι τις 9 μ.μ. στις 7 Ιανουαρίου 2018. Το δέντρο συνήθως ανεβαίνει στα μέσα Νοεμβρίου.

Τελετή φωτισμού

Η ετήσια τελετή φωτισμού χριστουγεννιάτικων δέντρων μεταδίδεται τηλεοπτικά και διαθέτει μουσικές παραστάσεις από διάφορους δημοφιλείς καλλιτέχνες. Συνήθως, οι Radio City Rockettes εκτελούν και υπάρχουν επίσης παγοδρομίες που παίζουν στο Rockefeller Ice Rink .

Φωτιζόμενες ώρες

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center φωτίζεται τυπικά από τις 5:30 π.μ. έως τα μεσάνυχτα καθημερινά, εκτός από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τα Χριστούγεννα, το δέντρο φωτίζεται για 24 ώρες και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα φώτα σβήνουν στις 9 μ.μ.

Λεπτομέρειες σχετικά με το δέντρο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί το Rockefeller Center είναι συνήθως ερυθρελάτης Νορβηγίας. Η ελάχιστη απαίτηση για το δέντρο είναι ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 75 πόδια ύψος και 45 πόδια σε διάμετρο, ωστόσο, ο διευθυντής του κήπου Rockefeller Center προτιμά το δέντρο να είναι μέχρι 90 πόδια ψηλό και αναλογικά ευρύ.

Τα ελαιόδενδρα της Νορβηγίας που αναπτύσσονται στα δάση δεν φτάνουν συνήθως σε αυτές τις αναλογίες, επομένως το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center τείνει να είναι ένα χριστουγεννιάτικο φυτό στο μέτωπο ενός προσώπου ή στην πίσω αυλή. Δεν υπάρχει καμία αποζημίωση που προσφέρεται σε αντάλλαγμα για το δέντρο, εκτός από την υπερηφάνεια ότι δώσατε το δέντρο που εμφανίζεται στο Rockefeller Center.

Περισσότεροι από πέντε μίλια φώτα χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του δέντρου κάθε χρόνο. Μόνο τα φώτα και το αστέρι κοσμούν το δέντρο. Μετά την περίοδο διακοπών, το δέντρο αλέθεται, επεξεργάζεται και μετατρέπεται σε ξυλεία που χρησιμοποιεί το Habitat for Humanity για την οικοδόμηση ενός σπιτιού.

Πριν από το 2007, το δέντρο είχε ανακυκλωθεί και το σάπιο ήταν δωρεές στους Σκοπευτές. Το μεγαλύτερο τμήμα του κορμού δόθηκε στην ιππική ομάδα των ΗΠΑ στο Νιου Τζέρσεϊ για να χρησιμοποιηθεί ως άλμα με εμπόδια.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια παράδοση που χρονολογείται από το 1931, όταν εργάτες κατασκευής της εποχής της κατάθλιψης ανέστησαν το πρώτο δέντρο στην κεντρική πλατεία, όπου το δέντρο αυξάνεται τώρα κάθε χρόνο.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center είναι ένα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα στη Νέα Υόρκη .

Τοποθεσία και υπογείων

Το Rockefeller Center βρίσκεται στο κέντρο του συγκροτήματος των κτιρίων μεταξύ 47ου και 50ου δρόμου και 5ης και 7ης λεωφόρου. Για μια εικονογραφημένη άποψη της γειτονιάς, συμπεριλαμβανομένων των αξιοθέατα που βρίσκονται κοντά, δείτε το χάρτη του Rockefeller Center .

Τα πλησιέστερα τρένα μετρό προς το Rockefeller Center είναι τα τρένα B, D, F, M, τα οποία φτάνουν στο σταθμό 47-50 Sts / Rockefeller Center ή τα 6, τα οποία οδηγούν στην 51η οδό / λεωφόρο Lexington.