Περπατώντας πάνω από τη γέφυρα του Queensboro (Ed Koch)

Υπάρχουν 16 γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με τους εξωτερικούς δήμους και τουλάχιστον δώδεκα από αυτές προσφέρουν διαδρόμους πεζών. Ένας από αυτούς τους 12 είναι η Γέφυρα Queensboro - επίσης γνωστή ως 59η οδός της γέφυρας και τώρα επίσημα ονομάζεται η γέφυρα Ed Koch. Αν νιώθετε groovy ένα πρωί, σκεφτείτε να κάνετε μια βόλτα σε αυτή τη γραφική γέφυρα. Περπατώντας σε όλη τη γέφυρα του Queensboro, θα έχετε μια υπέροχη θέα στο Long Island City, στον East River και στην Άνω Ανατολική πλευρά του Μανχάταν.

Ιστορία γέφυρας Queensboro

Η γέφυρα είναι πάνω από έναν αιώνα και είναι γνωστή ως 59η οδός γέφυρας λόγω του γεγονότος ότι το σημείο εκκίνησης του Μανχάταν είναι η 59η οδός. Κατασκευάστηκε όταν έγινε φανερό ότι χρειάστηκε μια άλλη γέφυρα για να συνδέσει το Μανχάταν με το Long Island για να διευκολύνει το φορτίο της κυκλοφορίας στη Γέφυρα του Μπρούκλιν, που χτίστηκε 20 χρόνια νωρίτερα.

Η κατασκευή της κονσόλας γέφυρας που εκτείνεται στον ανατολικό ποταμό ξεκίνησε το 1903, αλλά λόγω των διαφόρων καθυστερήσεων, η δομή δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το 1909. Η γέφυρα τελικά έπεσε σε χαλάρωση, αλλά μετά από δεκαετίες αποσύνθεσης ξεκίνησαν οι ανακαινίσεις το 1987, κοστίζοντας περισσότερο από 300 δολάρια εκατομμύρια (το κόστος κατασκευής της γέφυρας ήταν 18 εκατομμύρια δολάρια). Μόλις κάνετε μια βόλτα στη γέφυρα αυτή, θα δείτε γιατί αξίζει τον κόπο.

Περπατώντας απέναντι

Μια βόλτα στην Γέφυρα του Queensboro - σχεδόν τρία τέταρτα χιλιόμετρα - προσφέρει όχι μόνο θέα στα εντυπωσιακά γεωμετρικά σχήματα αλλά και στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης, αλλά επίσης σας επιτρέπει να εξερευνήσετε με τα πόδια τις ενδιαφέρουσες γειτονιές μόλις φτάσετε στην άλλη πλευρά.

Όταν κάνετε μεγέθυνση με το αυτοκίνητο, πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε ποτέ τις στέγες τύπου τύμβου στα Queensbridge Houses ή εξερευνήστε τα αξιοθέατα της Long Island City με χαλαρό ρυθμό.

Για να είμαι ειλικρινής, όμως, η βόλτα σε όλη τη γέφυρα του Queensboro δεν είναι τόσο ωραία όσο η γέφυρα πάνω από τη Γέφυρα του Μπρούκλιν ή ακόμα και τη γέφυρα Williamsburg , καθώς οι πεζοί περπατούν κοντά στα αυτοκίνητα.

Αλλά θα σας ανταμείψει με την εντυπωσιακή θέα από αυτή την εικονική και ιστορική δομή.

Πώς να φτάσετε στη γέφυρα

Είτε ξεκινάτε από την πλευρά του Μανχάταν είτε από το Queens, πρέπει να βρείτε τις εισόδους πεζών. Η είσοδος στην πλευρά του Μανχάταν βρίσκεται στην ανατολική 60η οδό, στο μέσο της πρώτης και δεύτερης λεωφόρου. Η πλησιέστερη στάση του μετρό είναι η Lexington Avenue-59th Street, η οποία εξυπηρετείται από τα τρένα N, R, W, 4, 5 και 6. Θα πρέπει στη συνέχεια να περπατήσετε δύο τετράγωνα ανατολικά.

Στο Queens-end της γέφυρας βρίσκεται το Queensboro Plaza, ένας υπερυψωμένος σταθμός του μετρό. Να είστε προειδοποιημένοι-Queensboro Plaza μπορεί να είναι συμφόρηση και περπατώντας μέσα θα είναι αργή και προκλητική. Η είσοδος στη γέφυρα βρίσκεται στην οδό Crescent και στο Queens Plaza North. Αν πάρετε το μετρό, αρπάξτε τον αριθμό 7, N, ή W (μόνο τις καθημερινές).