Πώς να αρχειοθετήσετε την επιστροφή φόρου εισοδήματος στην πολιτεία του Κεντάκι

Όλοι οι κάτοικοι του κράτους, καθώς και ορισμένοι μη κάτοικοι που κέρδισαν εισόδημα στο Κεντάκυ, πρέπει να καταθέσουν κρατική φορολογική δήλωση του Κεντάκυ. Οι κάτοικοι του Κεντάκυ είναι επίσης υπεύθυνοι για τους τοπικούς φόρους με βάση τον τόπο κατοικίας τους.

Εύρεση εντύπων φόρου εισοδήματος του κράτους του Κεντάκυ

Τα κρατικά έντυπα φόρου εισοδήματος του Κεντάκι μπορούν να βρεθούν σε ταχυδρομεία και βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την πολιτεία. Μπορούν επίσης να εκτυπωθούν από τον ιστότοπο του Τμήματος Έσοδα του Κεντάκυ.

Εάν είστε κάτοικος του Κεντάκυ που υπέβαλε την φορολογική σας δήλωση ταχυδρομικώς πέρυσι, το κράτος θα σας ταχυδρομήσει τα έντυπα του τρέχοντος έτους σε εσάς στην αρχή της φορολογικής περιόδου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταθέσει τις σωστές φόρμες φόρου. Τα άτομα που ήταν κάτοικοι του Κεντάκυ για ολόκληρο το έτος πρέπει να υποβάλλουν είτε το έντυπο 740 είτε το έντυπο 740-EZ. Τα άτομα που ήταν μόνο κάτοικοι για ένα μέρος του έτους πρέπει να υποβάλουν το έντυπο 740-NP.

Οι κάτοικοι της Ιντιάνα που κέρδισαν εισόδημα στο Κεντάκι δεν υποχρεούνται να καταθέσουν κρατικούς φόρους στο Κεντάκι. Ωστόσο, ένας τοπικός φόρος θα παρακρατηθεί από την πληρωμή σας για την περιοχή Kentucky που εργάζεστε μέσα. Μπορεί να μπορείτε να διεκδικήσετε τους φόρους που καταβάλλονται σε μια Kentucky τοποθεσία ως αφαίρεση των κρατικών φόρων σας Indiana. Επιπλέον, ενδέχεται να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για επιστροφή χρημάτων για τυχόν κρατικούς φόρους που καταβάλατε στο Κεντάκυ κατά τη διάρκεια του έτους. Συμβουλευτείτε έναν φοροτεχνικό για περισσότερες πληροφορίες.

Επιλέξτε την μέθοδο αρχειοθέτησης

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να λάβετε την επιστροφή χρημάτων σας είναι να καταθέσετε τους φόρους εισοδήματος του κράτους σας στο Κεντάκυ ηλεκτρονικά.

Είναι επίσης η μόνη μέθοδος υποβολής που σας επιτρέπει να έχετε την επιστροφή σας απευθείας κατατεθεί στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Αν υποβάλετε ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται να στέλνετε μηνύματα σε αντίγραφα των εντύπων W-2 ή φόρου επιστροφής. Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να στείλετε στο ταχυδρομείο είναι η πληρωμή σας, αν υπάρχει, με το Έντυπο 740-V.

Εάν υποβάλετε έντυπο φόρου εισοδήματος χαρτιού, θα χρειαστεί να στείλετε αντίγραφα των W-2, τα τυχόν χρονοδιαγράμματα και φύλλα εργασίας που χρησιμοποιήσατε και το Έντυπο 740-V με την πληρωμή σας, αν ισχύει.

Η διεύθυνση στην οποία θα στείλετε τη φορολογική σας δήλωση εξαρτάται από το εάν λαμβάνετε επιστροφή χρημάτων ή την υποβολή πληρωμής.

Αλλάξτε τη διεύθυνσή σας

Αν η διεύθυνσή σας έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που καταθέσατε μια κατάσταση φορολογίας εισοδήματος του κράτους του Κεντάκυ, απλώς χρησιμοποιήστε τη νέα σας διεύθυνση όταν συμπληρώσετε την επιστροφή σας για το τρέχον έτος. Αν η διεύθυνσή σας αλλάξει αφού καταθέσετε τους φόρους σας, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το τμήμα εσόδων του Κεντάκυ για να αλλάξετε τη διεύθυνσή σας.

Κοινά Θέματα Φορολογικής Κατάθεσης

Εάν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε την φορολογική σας δήλωση μέχρι την ημερομηνία λήξης, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για επέκταση υποβάλλοντας το έντυπο 40A102. Επιπλέον, αν δεν είστε σε θέση να πληρώσετε ολόκληρο τον φόρο σας κατά την εγγραφή σας, ίσως έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε ένα πρόγραμμα πληρωμής ώστε να μπορείτε να εξοφλήσετε το χρέος σας σε μηνιαίες προσαυξήσεις που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά υποβάλλοντας το Έντυπο 12A200.

Βρείτε ένα Preparer φόρου εισοδήματος του Κέντρου

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να κάνετε τους δικούς σας φόρους ή αν απλά δεν έχετε το χρόνο, θα χρειαστεί να βρείτε έναν σύντροφο φόρου εισοδήματος. Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις φορολογικής προετοιμασίας είναι διάσπαρτες σε ολόκληρη την πολιτεία, καθώς και πολλοί μεμονωμένοι φορολογικοί συντάκτες.