Πώς να ταξιδέψετε από τη Φλωρεντία στο Παρίσι

Πτήσεις, τρένα και επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι από τη Φλωρεντία στο Παρίσι; Εάν ναι, μπορεί να έχετε πρόβλημα να διαλέξετε τις επιλογές σας για να αποφασίσετε αν θα ταξιδέψετε με τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο. Εδώ είναι πώς να πάρει μια τεκμηριωμένη απόφαση, και να καταλήξει σε ένα καλό σχέδιο.

Πτήσεις από Φλωρεντία προς Παρίσι

Η πτήση παραμένει μια φθηνή και δημοφιλής επιλογή, ειδικά εάν είστε σύντομα στην ώρα σας και πρέπει να φτάσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται μεταξύ των δύο σημείων.

Διεθνείς αερομεταφορείς όπως η Alitalia και η Air France και οι περιφερειακές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Easyjet και η Ryanair, προσφέρουν καθημερινές πτήσεις από τη Φλωρεντία στο Παρίσι με προορισμό το αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle, το αεροδρόμιο Orly και το Beauvais Airpor. Οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο Beauvais, που βρίσκονται στις παρυφές του Παρισιού (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πτήσεων της Ryanair), τείνουν να είναι μια φθηνότερη επιλογή, αλλά θα πρέπει να προγραμματίσετε τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα και δεκαπέντε λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο του Παρισιού.

Κάντε κράτηση για πτήσεις και πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα στο TripAdvisor

Τρένα Από τη Φλωρεντία στο Παρίσι

Η Φλωρεντία απέχει λίγο λιγότερο από 300 μίλια από το Παρίσι , πράγμα που σημαίνει ότι εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πάρετε το χρόνο, να πάρετε το τρένο ή να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, μπορεί να σας προσφέρει ένα πιο γραφικό και, ενδεχομένως, πιο χαλαρωτικό και ευχάριστο ταξίδι. Αντί να ξοδέψετε αρκετές ώρες σε αεροδρόμια, θα πάρετε τα τοπία και ίσως να απολαύσετε ακόμη και μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες στην πορεία σας, καθώς μετακινείτε από τη Βόρεια Ιταλία μέσω της Νότιας Γαλλίας και τελικά μέχρι τη γαλλική πρωτεύουσα.

Μπορείτε να φτάσετε στο Παρίσι από τη Φλωρεντία σε περίπου 10 ώρες μεταφέροντας στο σταθμό Milano Centrale. Διανυκτερεύοντα τρένα στη νυχτερινή γραμμή Artesia θα διαρκέσουν σημαντικά περισσότερο, αλλά είναι μια επιλογή αν αισθάνεστε άνετα με τους χαλαρούς στρωτήρες.

Πάρτε το Παρίσι με αυτοκίνητο

Μπορεί να διαρκέσει 12 ώρες ή και περισσότερο για να φτάσετε από τη Φλωρεντία στο Παρίσι με αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να είναι ένας ευχάριστος τρόπος να δείτε μερικά γραφικά τμήματα της Ιταλίας και της Γαλλίας ή να σταματήσετε για γεύματα για ένα γαστρονομικό οδικό ταξίδι.

Αναμείνετε να πληρώσετε τα τέλη διοδίων σε πολλά σημεία καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, όμως. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να κάνετε ενδιάμεσες στάσεις σε άλλες πόλεις της Ιταλίας ή της Γαλλίας στο δρόμο σας προς το Παρίσι.

Φτάνοντας στο Παρίσι με αεροπλάνο; Επιλογές εδάφους μεταφοράς

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης από τα αεροδρόμια. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές εδάφους του Παρισιού , συμπεριλαμβανομένων συμβουλών σχετικά με το αν η ενοικίαση αυτοκινήτου ή η λήψη ταξί από το αεροδρόμιο είναι μια καλή ιδέα.