Αύγουστος στο Παρίσι

2017 Οδηγός

Πηγές: Γραφείο Συνεδρίων και Επισκέψεων του Παρισιού, Γραφείο Δημάρχου Παρισιού

Φεστιβάλ και Εποχικά Γεγονότα

Τέχνες και εκθέματα Στιγμιότυπα τον Αύγουστο:

Πορτρέτα από την Cézanne: Musée d'Orsay

Ο ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Paul Cezanne είναι ίσως ο πιό γνωστός για τα ήσυχα και πανέμορφα πορτρέτα του τοπίου και εξακολουθεί να ζει, αλλά ήταν επίσης ένας ταλαντούχος πορτραίτα. Τα πορτραίτα του αποτελούν αντικείμενο έκτακτης έκθεσης στο Musee d'Orsay όλο το καλοκαίρι και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τόκιο-Παρίσι: Αριστουργήματα από το Μουσείο Τέχνης Bridgestone, Ίδρυμα Συλλογή Ishibashi

Αυτή η πολυαναμενόμενη ταξιδιωτική έκθεση από το Μουσείο Τέχνης του Τόκιο Bridgestone περιλαμβάνει αριστουργήματα από τον Monet, Pollock, Matisse, Caillebotte και πολλούς άλλους. Κάντε κράτηση εισιτηρίων νωρίς καθώς αποδεικνύεται ότι είναι μια πολύ δημοφιλής επίδειξη.

Ημερομηνίες: Μέσω 21 Αυγούστου 2017

Karel Appel: Τέχνη ως γιορτή!

Ο σύγχρονος ολλανδός ζωγράφος και γλύπτης Karel Appel μπορεί να μην είναι οικείο όνομα, αλλά το όραμά του σηματοδοτεί μία γενιά πειραματικής ζωγραφικής. Το Musee d'art Moderne de la Ville de Paris αποτίει φόρο τιμής στον συνιδρυτή της ριζοσπαστικής ομάδας τεχνών CoBrA, δέκα χρόνια μετά το θάνατό του. Από τους επιμελητές μουσείων: «Ο καλλιτέχνης τοποθετεί τον εαυτό του μακριά από τους κανόνες σε μια αυθόρμητη και πειραματική έκθεση, γεμάτη ζωτικότητα, η οποία επικεντρώνεται στις αφελείς και πρωτόγονες μορφές της τέχνης».

Για μια πληρέστερη λίστα με εκθέματα και παρουσιάσεις τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, δείτε αυτή τη σελίδα στο Γραφείο Τουρισμού του Παρισιού.

Περισσότερα για την επίσκεψη στο Παρίσι τον Αύγουστο: Οδηγός για τον καιρό και τον οδηγό συσκευασίας του Αυγούστου