Τι χρειάζονται οι ταξιδιώτες για να ψάξουν σε μια σκάλα ύπνου

Σκάψτε την υπνοδωμάτιο, απλά πακετάρετε ένα μεταξωτό χιτώνιο

Εκπληκτικό, όπως μπορεί να φαίνεται, οι περισσότεροι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό δεν χρειάζεται να φέρουν υπνόσακο. Ακόμη και το χειμώνα, είναι πολύ σπάνιο να βρούμε αρκετά κρύα καταλύματα για να χρειαστεί κάποιος. Μπορείτε σχεδόν πάντα να νοικιάσετε ή να δανειστείτε επιπλέον κουβέρτες αν χρειαστεί, ακόμη και σε οικονομικά καταλύματα.

Οι περισσότεροι ξενώνες στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία απαγορεύουν τους υπνόσακους εξαιτίας των ανησυχιών τους σχετικά με τα σκουλήκια κρεβατιών, ακόμη και τα πιο μικρά, προσθέτουν επιπλέον βάρος και βάρος στις αποσκευές σας.

Αν δεν γνωρίζετε ότι θα κάνετε πεζοπορία ή κάμπινγκ στο ταξίδι σας, δεν υπάρχει λόγος να ταξιδέψετε με ένα.

Μια επένδυση υπνόσακου, ωστόσο, είναι μια διαφορετική ιστορία. Συσκευάζεται σε μια μικροσκοπική μπάλα και είναι τόσο ελαφρύ που δεν θα παρατηρήσετε ότι είναι στην τσάντα σας. Είναι περισσότερο από αρκετό κρεβάτι για ζεστά κλίματα, και προσθέτει επιπλέον μόνωση εάν τυχαίνει να κρυώσει τη νύχτα.

Προστατεύει επίσης από τα σκουλήκια, τα κουνούπια και άλλα έντομα ενώ κοιμάστε, το οποίο σε πολλά μέρη του κόσμου μπορεί να δικαιολογήσει την ένταξή του από μόνη της.

Εδώ είναι τι να ψάξει κατά την αγορά ενός υπνόσακου τακτικών γραμμών για το επόμενο ταξίδι σας.

Το μετάξι είναι καλύτερο

Ενώ οι επενδύσεις βαμβακιού είναι φθηνές και εύκολο να πλυθούν, είναι σπάνια η καλύτερη επιλογή. Θα ξεκινήσετε γρήγορα να ιδρώνετε μέσα τους σε ζεστά δωμάτια, τα οποία τα καθιστά σύντομα υγρά και δύσοσμα. Δεν είναι πάντα εύκολο να τα στεγνώσετε σωστά, ειδικά όταν είστε εν κινήσει.

Οι μεταξωτές επενδύσεις είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή.

Είναι ακριβότερα (σε ορισμένες περιπτώσεις, σημαντικά), αλλά αυτό είναι μια περίπτωση να πάρει σίγουρα αυτό που πληρώνετε. Είναι ελαφρύτερα και λιγότερο ογκώδη από τα ισοδύναμα βαμβακιού, απομακρύνουν την υγρασία από το σώμα και στεγνώνουν γρήγορα, εάν υγρανθούν για οποιονδήποτε λόγο.

Για το λόγο αυτό, τείνουν να χρειάζονται πλύση λιγότερο συχνά, γεγονός που αποτελεί ένα ξεκάθαρο επίδομα για τους ταξιδιώτες.

Όταν έρθει ο καιρός, όμως, μπορείτε να τα πλύνετε με ένα απαλό κύκλο σε ένα κανονικό πλυντήριο ρούχων. Απλά θυμηθείτε να αποφύγετε τη χρήση μαλακτικού υφάσματος και να τα κρεμάσετε αντί να τα βάζετε σε ένα στεγνωτήριο.

Οι μεταξωτές επενδύσεις είναι επίσης αναπνεύσιμες, η οποία είναι θεϊκή σε καυτά, υγρά κλίματα, και τα σφάλματα δεν είναι υπερβολικά έντονα σε αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τακτοποιήσετε ενώ χρησιμοποιείτε ένα, αλλά τα παπαγάλοι ειδικά είναι απίθανο να φωλιάζουν σε αυτά.

Το εντομοκτόνο είναι καλύτερο από το Bug Bites

Ενώ κοιμάται σε ένα παρασιτισμένο με εντομοκτόνο στρώμα υπνόσακου πιθανότατα δεν είναι η πρώτη επιλογή κανενός, ούτε ξυπνάει με εκατοντάδες τσιμπήματα bug. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις χώρες όπου προκαλούνται από κουνουπιές ασθένειες όπως η ελονοσία, το zika και ο δάγκειος πυρετός.

Εκτός αν ξέρετε ότι είστε αλλεργικοί ή ευαίσθητοι σε αυτό, αναζητήστε παραγεμίσματα που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με Permethrin ή παρόμοια για να βοηθήσετε να διατηρήσετε τα σφάλματα μακριά ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το εφαρμόσετε μόνοι σας μετά την αγορά μέσω αντλίας ή αερολύματος.

Η θεραπεία θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ή θα πλυθεί και είναι γρήγορο και εύκολο να εφαρμοστεί ξανά στο σπίτι μόλις αρχίσει να χάνει. Απλά θυμηθείτε να ψεκάσετε ενώ βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους εάν είναι δυνατόν, και κρατήστε τα κατοικίδια ζώα μακριά. Δεν χρειάζεται να καθαρίσετε πλήρως την επένδυση με το σπρέι σας, αλλά προσπαθήστε να καλύψετε πλήρως τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω τμήματα.

Ακόμη και αφού πέρασε πάνω από δύο μήνες χρησιμοποιώντας μια μεταξωτή επένδυση ενώ διαμένουν σε κοιτώνα σε στυλ κατασκήνωσης Camino de Santiago μέσω Ισπανίας, αυτός ο συγγραφέας ποτέ δεν υπέφερε από τσιμπήματα εντόμων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Λαμβάνοντας υπόψη την επικράτηση των παπαγάλων στους ξενώνες, ειδικά το καλοκαίρι, αυτό δεν ήταν κακό κακό.

Ορθογώνια είναι όπου βρίσκεται

Τα παραγάδια, όπως οι υπνόσακοι, τείνουν να έρχονται σε ένα από τα δύο σχήματα, ορθογώνια ή "μούμια", όπου ο πυθμένας είναι στενότερος από την κορυφή. Εκτός αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιείτε τακτικά το τακούνι σας μέσα σε έναν υπνόσακο τύπου mummy, επιλέξτε την ορθογώνια έκδοση.

Παρέχει στα πόδια και στα πόδια σας περισσότερο χώρο για να μετακινηθείτε, βοηθώντας τους να μην ζεσταίνουν και να αισθανθείτε πιο περιορισμένος από τον απαραίτητο. Ένα μικρό επιπλέον δωμάτιο για κίνηση κινείται πολύ.

Συστάσεις

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κατασκευαστές και μοντέλα μεταξωτών ταπετσαριών, αλλά οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές θα είναι μια σταθερή και αξιόπιστη επιλογή.

Το Sea to Summit Premium Travel Silk Travel Liner έρχεται σε μια ειδική έκδοση που περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο μαξιλάρι μαξιλαριού, καθώς και τις τυποποιημένες παραλλαγές ορθογώνιου και μούμιου. Ζυγίζει έξι ουγγιές, και έχει τεντωμένα πάνελ κατά μήκος των ραφών. Αυτοί οι πίνακες καθιστούν την επένδυση ευκολότερη να μπει μέσα και έξω, και αφήστε την να κινηθεί μαζί σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το φύλλο ταξιδιού του Cocoon Silk είναι ένα ελαφρύ ορθογώνιο ή μούμιου που έρχεται σε μια σειρά από χρώματα. Υπάρχει και μια βαμβακερή έκδοση, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, λίγοι λόγοι για να την επιλέξετε. Ένα πλευρικό άνοιγμα με βίδωμα Velcro κάνει αναρρίχηση μέσα και έξω από ένα αεράκι, και όπως το μοντέλο Sea to Summit παραπάνω, υπάρχει και ένα περίβλημα για το μαξιλάρι σας.