Αναθεώρηση: Κουκούλα Forclaz 10 ° Sleeping Bag Ultralight

Μια καλή μικρή, ελαφριά, φθηνή επιλογή

Κατά τα τελευταία χρόνια, έχω κάνει μερικές μεγάλες πεζοπορίες στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Το συντομότερο ήταν για μια εβδομάδα, το μακρύτερο για ένα μήνα, και ένα υπνόσακο ήταν απαραίτητο για όλους τους.

Η γνώση του καταλύματος θα συνίστατο κυρίως σε αλμπέρες τύπου κοιτώνα, η τσάντα που απαιτείται για να παρέχει επαρκή ζεστασιά και άνεση σε εσωτερικούς χώρους κατά την άνοιξη και στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ δεν είναι υπερβολικά καυτή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρέπει επίσης να είναι αρκετά συμπαγής ώστε να χωράει εύκολα στο κάτω μέρος ενός μικρού σακιδίου, να ζυγίζει όσο το δυνατόν λιγότερο και να μην κοστίζει μια περιουσία. Μετά την ανασκόπηση των επιλογών, ο Quechua Forclaz 10 ° Ultralight έκανε την περικοπή και έρχεται μαζί σε κάθε μακρύ περίπατο από τότε. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο είναι καλύτερο.

Σχεδιασμός και προδιαγραφές

Το Quechua Forclaz 10 ° Ultralight έρχεται σε μια μικρή ποικιλία χρωμάτων, με κουκούλα για να κρατάτε το κεφάλι σας ζεστό σε ψυχρές νύχτες. Είναι μια σακούλα "μούμιου", η οποία ουσιαστικά σημαίνει ότι καταλήγει προς τα κάτω. Αυτό βοηθά να κρατήσει μικρότερο, αλλά μερικοί άνθρωποι βρίσκουν αυτό το στυλ τσάντα περιορισμένο σε σύγκριση με περισσότερες ορθογώνιες εκδόσεις.

Υπάρχουν δύο μεγέθη, μεσαία και μεγάλα, με ζεύγος τριών τετάρτων φερμουάρ για να δώσουν επιπλέον ροή αέρα σε ζεστά ή βουλωμένα δωμάτια. Μπορείτε επίσης να ενώσετε δύο σακούλες Ultralight μαζί αν ταξιδεύετε ως ζευγάρι.

Η μεγάλη έκδοση της τσάντας ζυγίζει σε λίγο λιγότερο από ένα κιλό (2,2 λίβρες) και 217 x 80 cm (85 x 31,5 ") όταν ξετυλίγεται.

Το μεσαίο μοντέλο ζυγίζει ελαφρώς μικρότερο και είναι μικρότερο και περίπου 5 ίντσες μικρότερο.

Όποιο μοντέλο αγοράζετε, το κάλυμμα συμπίεσης και οι ιμάντες καθιστούν αισθητά πιο συμπαγές κατά τη μεταφορά. Είναι 100% πολυεστέρας μέσα και έξω και μπορεί να πλυθεί μηχανικά. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ένα απαλό εμπορικό στεγνωτήριο, θα πρέπει να το κρεμάσετε για να στεγνώσει, ωστόσο.

Το Forclaz 10 πωλείται ως "άνετο" στους 10-15 βαθμούς Κελσίου (50 - 60F).

Δοκιμές πραγματικού κόσμου

Ένας από τους κύριους λόγους για την επιλογή αυτού του συγκεκριμένου υπνόσακου ήταν η ανάγκη να χωρέσει σε μια ημερήσια συσκευασία 30 λίτρων . Ευτυχώς, έκανε άνετα, το μικρό μέγεθος της τσάντας εντυπωσιακή όχι μόνο στο κατάστημα, αλλά και όταν γεμίζει γρήγορα το πρωί.

Οι λωρίδες συμπίεσης είναι εν μέρει ραμμένες στο κάλυμμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τις χάσετε, αλλά και να τις διευκολύνετε στη χρήση. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους υπνόσακους, αυτό ήταν εύκολο να κυλήσει, και πήρε κάτω από ένα λεπτό για να γεμίσει την τσάντα στο κάλυμμα της, cinch τους ιμάντες, και πακετάρετε μακριά.

Η κουκούλα είναι πολύτιμη για τους ανθρώπους που κοιμούνται στην πλάτη ή την πλευρά τους, αλλά ακόμη και εκείνοι που βρίσκονται στο μέτωπό τους θα βρουν μια χρήση για αυτό ως ένα αυτοσχέδιο κάλυμμα μαξιλαριού όταν είναι απαραίτητο. Εάν δεν υπάρχουν μαξιλαροθήκες ή δεν σας αρέσει η κατάσταση εκείνης που σας έχει δοθεί, γεμίζοντας το μαξιλάρι μέσα στην κουκούλα και ξαπλωμένη σε αυτό είναι μια πολύ πιο ευχάριστη επιλογή από το να βρίσκεται απευθείας στο ίδιο μαξιλάρι με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους μπροστά σας.

Εάν δεν έχετε τίποτα να ξεκουραστείτε το κεφάλι σας, μπορείτε να βάλετε ακόμη και πουλόβερ, μπλουζάκια και άλλα ρούχα μέσα στην κουκούλα και να τα χρησιμοποιήσετε ως αυτοσχέδιο μαξιλάρι.

Η τσάντα είναι αρκετά ευρύχωρη για όσους έχουν μέσο ύψος και κατασκευάζονται για να παραμείνουν άνετα, χωρίς να αισθάνονται ιδιαίτερα στενοχωρημένοι. Ενώ τα φερμουάρ φάνηκαν αρχικά σαν να μην αισθάνεται άνετα να κοιμούνται, τα εσωτερικά πτερύγια που τα γεμίζουν κρατούν τους από το να σκάψουν σε σας τις περισσότερες φορές.

Πεζοπορία κατά την άνοιξη στη νότια Ισπανία , οι θερμοκρασίες ήταν συνήθως αρκετά ζεστές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μειώθηκαν σε 40F ή λιγότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το κατάλυμα ήταν είτε κακώς θερμαίνεται είτε δεν είχε καθόλου θέρμανση, οπότε δεν ήταν πολύ θερμότερο μέσα από το εξωτερικό.

Στις αρχές του φθινοπώρου στη βόρεια Πορτογαλία και την Ισπανία, τα πράγματα δεν ήταν πολύ διαφορετικά. Ενώ ήταν πολύ ζεστό για να κοιμηθεί στην τσάντα για τις πρώτες νύχτες, ήταν σίγουρα δροσερό όλη τη νύχτα προς το τέλος της πεζοπορίας.

Η τσάντα παρέμεινε ζεστή και άνετη στις πιο δροσερές συνθήκες, αλλά δεν θα είχε αν η θερμοκρασία είχε πέσει πολύ περισσότερο.

Εάν προσθέσετε μια επένδυση υπνόσακου ή / και ένα επιπλέον στρώμα ρούχων, θα αφήσετε τη σακούλα να χειρίζεται πιο ψυχρές θερμοκρασίες, ωστόσο, όσο βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους ή τουλάχιστον έξω από τον άνεμο.

Ετυμηγορία

Συνολικά, το Quechua Forclaz 10 ° Ultralight είναι ένας σταθερός καλλιτέχνης σε τρεις εποχές. Η ζεστασιά δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, εκτός εάν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει στα χαμηλά 40s, και ακόμη και τότε, η τσάντα ήταν αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει μια επένδυση και επιπλέον ρούχα. Ήταν εύκολο και γρήγορο να πακετάρει μακριά, μικρό και ελαφρύ για να κουβαλήσει, και άνετο να κοιμηθεί μέσα.

Σε περίπου 60 δολάρια, είναι μια εξαιρετική επιλογή προϋπολογισμού για όσους ψάχνουν για ένα μικρό, ελαφρύ υπνόσακο για το επόμενο ταξίδι τους. Είναι μια τσάντα που σας προτείνω και είναι ιδανική για να περπατήσετε το Camino de Santiago και άλλες μεγάλες αποστάσεις άνοιξη, καλοκαίρι και πτώση.