Σεξ και σεξουαλικότητα στη Σκανδιναβία

Αν ταξιδεύετε στη Σκανδιναβία, ειδικά στους θερμότερους καλοκαιρινούς μήνες, δεν πρέπει να εκπλαγείτε να δείτε εκτεθειμένα στήθη και ακόμη και κάποια γυμνά δημόσια σε όλη τη χώρα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μια ορισμένη ελευθερία όσον αφορά το σεξ και τη σεξουαλικότητα στη Σκανδιναβία που σπάνια θα βρείτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Η σεξουαλικότητα αντιμετωπίζεται πιο ανοιχτά στη Σκανδιναβία, η οποία μπορεί να είναι αρκετά συγκλονιστική για τους επισκέπτες από άλλα μέρη του κόσμου - για παράδειγμα, μια ακανόνιστη γυναίκα δεν αντιμετωπίζεται σε κανένα σεξουαλικό πλαίσιο - αλλά η σκανδιναβική ανοιχτότητα στο γυμνό δεν είναι το μόνο πράγμα οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι προοδευτικοί.

Η άμβλωση έχει νομιμοποιηθεί στη Σκανδιναβία για περισσότερα από 30 χρόνια και τις τελευταίες δεκαετίες, οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες στη Σκανδιναβία έχουν αποκτήσει σχεδόν ίσα δικαιώματα στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Επιπλέον, η πορνεία με τη μορφή πώλησης σεξουαλικών υπηρεσιών είναι νόμιμη, αλλά ο κλάδος ελέγχεται για λόγους υγείας.

Η Σκανδιναβία προσφέρει επίσης κέντρα υγείας με δωρεάν συμβουλές για άμβλωση, αφθονία κέντρα παιδικής μέριμνας, αμειβόμενη άδεια μητρότητας και υψηλά επιδόματα παιδικής μέριμνας για οικογένειες.

Σεξουαλικότητα και γυμνότητα για ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες είναι συχνά έκπληκτοι για το πόσο φιλελεύθερη είναι η Σκανδιναβία. Μπορεί να δείτε πορνογραφικές κινηματογραφικές αίθουσες και καταστήματα sex, μαζί με γυμνά στήθη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή στην παραλία. Η κολύμβηση με τόπλες είναι κοινή, όχι μόνο στη Σκανδιναβία , αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Στη Νορβηγία ένας επισκέπτης μπορεί να δει mainstream περιοδικά με στήλες ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητα, αλλά είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ενώ η σεξουαλικότητα στη Σκανδιναβία είναι ένα φιλελεύθερο ζήτημα και μπορείτε να αγοράσετε τόσα ερωτικά περιοδικά και βίντεο, όπως θέλετε, τα παιδιά εξακολουθούν να είναι απολύτως παράνομα.

Η σεξουαλικότητα στη Σκανδιναβία αντιμετωπίζεται με ευκολία, αφού οι ντόπιοι δεν έχουν ανατραφεί για να το θεωρήσουν ως ταμπού και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι υποχρεωτική στα σχολεία σε όλη τη Σκανδιναβία. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με τη σουηδική κυβέρνηση, η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με το σεξ θεωρείται ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών - και φαίνεται να λειτουργεί.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι σκανδιναβικές έφηβες έχουν καλύτερη σεξουαλική υγεία, λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους και αρχίζουν να είναι σεξουαλικά ενεργή την ίδια ηλικία ή αργότερα από τους έφηβους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τις περισσότερες φορές, οι Σκανδιναβοί αντιμετωπίζουν τις εμφανίσεις της σεξουαλικότητας στην τηλεόραση ως ένα άλλο μέρος του κανονικού προγραμματισμού. Το καθαρό σεξ στην τηλεόραση στη Σκανδιναβία, μαζί με το μετωπιαίο γυμνό, εμφανίζεται συνήθως μετά από μια ορισμένη ώρα τη νύχτα, συνήθως μετά τις 11 μ.μ.

Σεξουαλικές στάσεις στη Σκανδιναβία

Συνολικά, η Σκανδιναβία βλέπει τη σεξουαλικότητα με μια χαλαρή στάση και πιο φιλελεύθερη από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον κόσμο. Το προγαμιαίο σεξ είναι αποδεκτό στη Σκανδιναβία εδώ και αιώνες. Στη Δανία, αυτό έχει ακόμη και τις ρίζες στα παλιά σκανδιναβικά έθιμα, όπως το "Night Courtship" όπως γράφει ο συγγραφέας Kari Teiste (1652-1710)

"Η νυχτερινή αυθαιρεσία επέτρεψε στα αγόρια που επισκέφτηκαν τα κορίτσια να βρίσκονται στο κρεβάτι μαζί τους (ομαδοποίηση), ήταν ένα άλλο θέμα που τα ανύπανδρα κορίτσια είχαν συχνά την ευθύνη για τα βοοειδή και επομένως κοιμόντουσαν στο κρησφύγετο.Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν σαφώς ότι θεωρούνταν αυτο- είναι προφανές ότι οι νέοι ανύπαντροι άνδρες και γυναίκες μοιράζονται καταφύγιο για τη νύχτα. "

Όπως και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, ο μέσος όρος ηλικίας για το γάμο συνεχίζει να αυξάνεται. Ωστόσο, στη Σκανδιναβία, το ποσοστό των διαζυγίων είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, στη Νορβηγία, διπλάσιοι άνθρωποι χάνουν τον σύντροφό τους με θάνατο παρά με διαζύγιο.