Κινηματογραφικά θέατρα αγγλικής γλώσσας στην Ισπανία

Ψάχνετε να δείτε μια ταινία στην Ισπανία; Δυστυχώς, αν δεν μιλήσετε ισπανικά, θα προσπαθήσετε να καταλάβετε τι συμβαίνει, καθώς δουλεύουν οι περισσότερες ξένες ταινίες στην Ισπανία. Φήμες το λένε ότι προέρχεται από τις ημέρες της δικτατορίας του Φράνκο - οι μεταγλωττισμένες ταινίες ήταν ευκολότερο να λογοκρίνουν - αλλά δεν υπάρχει σήμερα δικαιολογία. Ευτυχώς, μπορείτε να βρείτε ταινίες αγγλικής γλώσσας σε κινηματογραφικές αίθουσες Original Version (κινηματογραφική έκδοση πρωτότυπου στα ισπανικά), αν και αυτές μπορούν να βρεθούν μόνο στις μεγαλύτερες πόλεις.

Κινηματογράφοι στην Ισπανία

Η Τετάρτη είναι "Dia del Espectador." Σχεδόν όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες (αν όχι όλες) προσφέρουν μειωμένες τιμές εισόδου. Πάρτε τα εισιτήριά σας νωρίτερα, καθώς υπάρχουν πάντα μεγάλες γραμμές καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να τραβήξουν ένα εισιτήριο.

Το βράδυ της Κυριακής είναι νύχτα ταινιών στην Ισπανία και υπάρχουν πάντα εξαιρετικά μακριές γραμμές έξω από κινηματογραφικό θέατρο την Κυριακή το βράδυ, έτσι ώστε αυτή η νύχτα να αποφεύγεται καλύτερα.

Οι ταινίες στην αρχική γλώσσα τείνουν να είναι πιο αριστοκρατικές, αν και είδαμε το The Incredibles στα αγγλικά. Να θυμάστε ότι αυτά δεν είναι «κινηματογραφικές αίθουσες αγγλικής γλώσσας» αλλά «πρωτότυπες κινηματογραφικές αίθουσες», έτσι μια ταινία στα κινέζικα, γαλλικά ή αραβικά θα είναι στα κινέζικα, τα γαλλικά ή τα αραβικά (με ισπανικούς υπότιτλους) και όχι στα αγγλικά!

Ορισμένες από αυτές τις κινηματογραφικές αίθουσες δείχνουν ορισμένες μεταγλωττισμένες ταινίες και μερικές στην αρχική έκδοση. Θα εμφανίζουν συνήθως ένα εμφανές σημάδι που λέει 'VO' ή 'Version Original' στην αφίσα της ταινίας. Μερικές φορές, ειδικά στην Καταλονία, θα πει το VOSE, που σημαίνει «Έκδοση Original Subtilada en Español», για να το διαφοροποιήσει από μια ταινία που έχει μεταγλωττιστεί στα Καταλανικά (ή σε άλλα μέρη της Ισπανίας, της Βασκικής ή της Γαλικίας).

Κινηματογράφοι στη Μαδρίτη

Cine Golem Alphaville

Cines Princesa

Cine Renoir Plaza de España

Cine Dore

Ιδανικό Multicines

Cine Estudio - Circulo de Bellas Artes

Cine Berlanga (πρώην Cine California)

La Enana Marron

Κινηματογράφοι στη Βαρκελώνη

Yelmo Icaria

Cine Cinesa Diagonal Mar

Verdi

Renoir

Filmoteca de Catalunya

Μάλντα

Κινηματογραφικά θέατρα στην Costa del Sol

Cinesa Cine La Cañada

Yelmo Cines Μάλαγα

Cine Sur - Φουενγκιρόλα Μυραμάρ

Albaniz Multicines

Κινηματοθέατρο στη Σεβίλλη

Avenida 5 Cines