Τι είναι η Tapas;

Ας ξεκαθαρίσουμε τη σύγχυση του τι τάπας «είναι» (ή «είναι») μια για πάντα

Το να πηγαίνεις για tapas είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους επισκέπτες στην Ισπανία. Αλλά υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις για το τι ακριβώς σημαίνει tapas. Είναι γενικά κατανοητό ότι μια Tapa είναι μικρή, αλλά μετά από αυτό, η σύγχυση αφθονούν.

Δείτε επίσης:

Είναι 'tapas' πληθυντικός ή μοναδικός ';

Στα ισπανικά, μπορείτε να έχετε ένα tapa και δύο ή περισσότερα tapas.

Η λέξη είναι αναμφίβολα πλουραλιστική. Γιατί το χρησιμοποίησα στο μοναδικό σε όλο αυτό το άρθρο;

Στην αγγλική, γλωσσικά, η λέξη «tapas» χρησιμοποιείται ως «a la carte». Η λέξη 'tapas' στα αγγλικά αντιμετωπίζεται ως έννοια, πάντα γραμμένη με το 's'. Δεν νομίζω ότι χρησιμοποιείται ως πληθυντικός στην αγγλική γλώσσα. Αν ήταν, το λεξικό μου θα περιλάμβανε τη λέξη «tapa», αλλά δεν το κάνει και το 's' στο τέλος του 'tapas' θα είναι προφέρεται / z / not / s / (σκεφτείτε πώς προφέρετε το 'tapa' «σε« μπανάνες »ή« ζέβρες »).

Έτσι, όταν βρίσκεστε στην Ισπανία, μπορείτε να πείτε ότι «δεν είμαι πολύ πεινασμένος, νομίζω ότι θα πάρω ένα tapa», γιατί έτσι θα χρησιμοποιηθεί στα ισπανικά. Αλλά, στην αγγλική γλώσσα, είναι ωραία να χρησιμοποιείτε τη λέξη 'tapas' ως μια μοναδική λέξη.

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για το τι είναι tapas. Εδώ είναι μερικά μόνο:

Τι Tapas δεν είναι

Η σημασία του λέξη Tapas

Μια « tapa » είναι ένα «καπάκι» ή «κάλυμμα».

Στις πρώτες μέρες των τάπας, δόθηκε μια φέτα τυριού ή ζαμπόν με το ποτό σας και τοποθετήθηκε πάνω από το ποτό σας. Υπάρχει κάποια συζήτηση για το γιατί ακριβώς έγινε αυτό:

Προτιμώ την πρώτη εξήγηση - ένα κομμάτι ζαμπόν θα κρύψει μόνο τη μυρωδιά του κρασιού μέχρι να το πάρετε για να πάρετε ένα ποτό, ενώ αν υπήρχε ένας ισχυρός άνεμος, σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα πετούσε θα ήταν οι τάπας!

Υπάρχει άλλη μια εξήγηση που διαφέρει από τα παραπάνω. Λέγεται ότι υπήρξε κάποτε άρρωστος βασιλιάς - ο οποίος διαφέρει ακριβώς ανάλογα με το ποιος λέει την ιστορία - που δεν μπορούσε να πιει αλκοόλ χωρίς να πάρει κάποιο φαγητό μαζί του. Εκδίδει βασιλικό διάταγμα που επέμενε ότι όλοι πρέπει να παίρνουν φαγητό με τα ποτά τους. Μια μικρή παραλλαγή αυτού είναι ότι ο φιλανθρωπικός βασιλιάς απλώς επέμεινε ότι τα τρόφιμα πρέπει να λαμβάνονται με οποιοδήποτε ποτό από ανησυχίες για τα θέματα υγείας που συνδέονται με το πόσιμο με άδειο στομάχι.

Δείτε επίσης:

Tapas στην Ισπανία σήμερα

Έτσι, με όλους τους μύθους για την τάπας, αυτό είναι το tapas σήμερα. Μια tapa είναι πάντα ένα μικρό πιάτο από κάτι βρώσιμο .

Μπορεί να είναι μια μικρότερη έκδοση (κανονικά μια τρίμηνη έκδοση) από κάτι άλλο στο μενού ή μπορεί να πωλείται αποκλειστικά ως τάπας. Οι τάπες μπορεί να είναι ή να μην είναι ελεύθερες. Δυστυχώς οι ημέρες ελεύθερης τάπας έχουν τελειώσει σε μεγάλο μέρος της Ισπανίας. Διαβάστε περισσότερα για το πού μπορείτε ακόμα να πάρετε δωρεάν Tapas στην Ισπανία . Εάν οι τάπας σας δίνονται χωρίς να το έχετε ζητήσει, θα είναι δωρεάν.

Εάν είστε προσκεκλημένοι να "πηγαίνετε για τάπας", θα επισκεφθείτε πολλά μπαρ και πιθανώς να πάρετε μόνο ένα τάπας σε κάθε ένα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την πόλη στην οποία βρίσκεστε, ίσως να είστε ανήσυχοι για να προχωρήσετε από ένα μπαρ που έχετε διαπιστώσει ότι σας αρέσει, για το φόβο ότι δεν θα βρείτε άλλο ένα τόσο καλό. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνω να πάρετε μια περιοδεία τάπας στην Ισπανία. Υπό την καθοδήγηση ενός τοπικού εμπειρογνώμονα, θα μεταφερθείτε σε μια σειρά από τάπας μπαρ, δειγματοληπτικά ένα πιάτο και ένα ποτό σε κάθε μία.

Προσδιορίστε αυτά τα ακατανόητα μενού με αυτό το γλωσσάρι δημοφιλούς ισπανικού φαγητού. Εκτυπώστε το και βάλτε το στο πορτοφόλι σας πριν πάτε - θα είστε ευγνώμονες γι 'αυτό όταν προσπαθείτε να αποφύγετε την παραγγελία των σαλιγκαριών!

Γλωσσάριο κοινών πιάτων Tapas