Φεστιβάλ στην Ισπανία: Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Η Ισπανία είναι μια όμορφη χώρα που βρίσκεται στην Ιβηρική Χερσόνησο της Ευρώπης, καλύπτοντας 17 περιοχές με μια ποικιλία γεωγραφίας και πολιτισμών. Πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Βαλένθια είναι μερικά από τα πιο φανταστικά μέρη για να επισκεφτείτε δημοφιλείς προορισμούς όπως τα κτήρια Gaudi, το Μουσείο Τέχνης Royal Palace & Prado, τα ορεινά χωριά και πολλά άλλα. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις καλύτερες περιοχές και τα νησιά της Ισπανίας μπορούν να το κάνουν με τη συμμετοχή σε μερικές από τις πολλές πολιτιστικές τους παραδόσεις, από παέλλα έως κρασί.

Η Ισπανία είναι επίσης γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της, τη φανταστική αρχιτεκτονική της και την εκπληκτική τέχνη. Οι επισκέπτες που αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία της κουλτούρας της Ισπανίας μπορούν να επιδοθούν σε ένα από τα πολυάριθμα φεστιβάλ της, από το Semana Santa, μέχρι το San Fermin, στο Tomatina Tomato Fight.

Θρησκευτικά φεστιβάλ και αυγά χορού

Οι Ισπανοί δεν είναι Πουριτάνοι. Ακόμα και τα πιο φρικτά θρησκευτικά φεστιβάλ, όπως το Semana Santa (Πάσχα) ή το Corpus Christi, έχουν τελετουργικές πομπές και εκκλησιαστικές υπηρεσίες και εξακολουθούν να προσφέρουν εκδηλώσεις όπως τάπας ή ένα ποτήρι κρασί. Η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα, για παράδειγμα, είναι μια μεγάλη καθολική γιορτή που γιορτάζεται στην Ισπανία με παραστάσεις πεζοπορίας στα δρόμους.

Το Corpus Christi στην Ισπανία είναι ένα χριστιανικό φεστιβάλ που γιορτάζεται ομοίως, εκτός από αυτό που έχει ένα "χορευτικό αυγό" όπου ο λαός της Βαρκελώνης τοποθετεί ένα άδειο άσπρο κέλυφος πάνω από το νερό σε τοπικές βρύσες για να τους κάνει χορό. Αυτό το αυγό είναι σύμβολο του σώματος του Χριστού, ενώ το νερό αντανακλά την ανανέωση.

Η παράδοση λέει ότι αν το αυγό δεν σπάσει, το νέο έτος προσφέρει ευημερία.

Χορεύοντας στο Calles: Τα καλύτερα μέρη της οδού της Ισπανίας

Ένας πολιούχος πολιούχος ή άλλος ιερός εορτασμός συχνά εξελίσσεται σε hopping street parties , όπως αυτά που κάθε πόλη ή χωριό κρατά κάθε χρόνο. Το μεγαλύτερο είναι το Φεστιβάλ Las Fallas στη Βαλένθια .

Αυτό το φεστιβάλ περιλαμβάνει την κατασκευή και την καύση των γλυπτών Fallas , της οθόνης πυροτεχνημάτων Mascaleta, των πυροτεχνημάτων στο δρόμο και πολλά άλλα. Ένα άλλο καλό πάρτι στο δρόμο είναι η Feria de Agosto, το μεγάλο φεστιβάλ της Μάλαγα τον Αύγουστο. Αυτό το εβδομαδιαίο πάρτι θα αφήσει τους ταξιδιώτες με αναμνήσεις φλαμένκο και sherry, διασκέδαση με πυροτεχνήματα και χορό, και μοναδικά διακοσμημένα φανάρια και σημαίες.

Φεστιβάλ τομάτας, ταύρου και μουσικής

Υπάρχουν επίσης παγκοσμίου φήμης και wacky γιορτές στην Ισπανία, όπως το Tomatina Tomato Fight , ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες τροφίμων στον κόσμο. Υπάρχει επίσης το Παμπλόνα Τρέξιμο των ταύρων , όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούν να περιμένουν ταυρομαχίες, πάρτι τη νύχτα, και άλλες εκδηλώσεις. Πρόσθετες εκδηλώσεις όπως το El Colacho και η εκδίωξη κατσίκας στο Manganeses de la Polverosa είναι επίσης κορυφαίες παράλληλες φεστιβάλ της Ισπανίας .

Μουσικά φεστιβάλ είναι επίσης άφθονα στην Ισπανία για όσους αναζητούν κάτι πιο άνετο στο σπίτι. Είτε πρόκειται για παραδοσιακά φεστιβάλ φλαμένκο, όπως η δημοφιλής Μπιενάλε στη Σεβίλλη, είτε για τα αριστοκρατικά τζαζ φεστιβάλ στη Χώρα των Βάσκων , υπάρχει κάτι για όλους, όταν πρόκειται για είδη όπως ροκ, pop, χορός και πολλά άλλα.

Άλλοι δημοφιλείς τύποι φεστιβάλ στην Ισπανία περιλαμβάνουν φεστιβάλ κινηματογράφου και αθλητικές εκδηλώσεις.

Για παράδειγμα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν είναι το πιο διάσημο, αλλά υπάρχουν φεστιβάλ εξειδικευμένα για να ταιριάζουν όλα τα είδη, συμπεριλαμβανομένων των κόμικς, της φρίκης, της ομοφυλοφιλίας και της λεσβίας, και της ερωτικής. Η Ισπανία είναι επίσης ηγέτης στον παγκόσμιο αθλητισμό και προσφέρει παιχνίδια ποδοσφαίρου (futbol) και εβδομαδιαία αγώνες στην τηλεόραση και προσωπικά. Πιάστε ένα παιχνίδι σε ένα τοπικό μπαρ εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στο γήπεδο.