Παράξενα και περίεργα φεστιβάλ στην Ισπανία

Φεστιβάλ & Εκδηλώσεις στην Ισπανία. Τα περίεργα και τα πιο παράξενα φεστιβάλ της Ισπανίας

Είναι λίγο δύσκολο να περιορίσετε τη λίστα των παράξενων και εκκεντρικών φεστιβάλ της Ισπανίας για να χωρέσετε σε αυτή τη σελίδα - πολλοί από αυτούς θα θεωρούνταν περίεργοι σε οποιονδήποτε γεννήθηκε εκτός Ισπανίας! Οι άνθρωποι που κυνηγούν από ένα κοπάδι θυμωμένων ταύρων και ρίχνουν τις ντομάτες ο ένας στον άλλο είναι μερικά από τα πιο διάσημα τελετουργικά της Ισπανίας στην Ισπανία που εκτελούνται στο όνομα της «παράδοσης», αλλά υπάρχουν πολλά πιο περίεργα φεστιβάλ αν γρατσουνίζετε κάτω από την επιφάνεια.

Παράξενα και περίεργα φεστιβάλ στην Ισπανία

Μερικές φορές η Ισπανία μπορεί να είναι ένα πολύ σουρεαλιστικό μέρος. Είναι μια χώρα όπου μπορείτε να ακούτε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα τον Αύγουστο (ως μέρος των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς τον Αύγουστο), τα σιντριβάνια γεμίζουν με κρασί (στο Cadiar τον Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο και στο Toro, την Castilla y Leon τον Αύγουστο) πορεύστε τα πρόβατά τους στο κέντρο της Μαδρίτης μόνο και μόνο επειδή μπορούν. Είναι μια χώρα όπου μερικά από τα πιο παραδοσιακά φεστιβάλ του κόσμου παίρνουν μια περίεργη συστροφή - με τις παραλλαγές των Χριστουγεννιάτικων Χριστουγέννων στην Καταλονία και την περίεργη παράδοση της Δευτέρας του Πάσχα της Σαλαμάνκα, που καλωσορίζουν τις "κυρίες της νύχτας" της πόλης μετά την απέλασή τους για τη Σαρακοστή Φεστιβάλ Lunes de Aguas).

Στόχος ... Φωτιά!

Το Tomatina Tomato Fight είναι ένα από τα πιο διάσημα παράξενα πανηγύρια της Ισπανίας, αλλά δεν είναι η μοναδική φορά που οι Ισπανοί ρίχνουν τα πράγματα ο ένας στον άλλο. Στο Lanjarón στα Alpujarras (κοντά στη Γρανάδα), οι ντόπιοι έχουν ένα τεράστιο αγώνα με νερό κάθε 24 Ιουνίου.

Λίγο πιο κολλώδες είναι το Batalla del Vino στο Haro, στη La Rioja, στις 29 Ιουνίου, όπου οι ντόπιοι αγωνίζονται ο ένας τον άλλον με το κρασί. Είναι εντάξει, κάνουν πολλά στο La Rioja , την πιο σημαντική περιοχή του κρασιού της Ισπανίας, οπότε υπάρχει αφθονία που πρέπει να χάσετε.

Αν το νερό, το κρασί και οι ντομάτες δεν είναι αρκετά ακαθαρσίες για εσάς, πώς να πετάξετε μυρμήγκι; Αυτό το κάνουν οι κάτοικοι της Λάζα, η Γαλικία κάθε χρόνο στην καρναβαλική περίοδο . Ακόμη χειρότερο είναι η μάχη των νεκρών αρουραίων, στην πόλη Valencia της El Puig κατά τη διάρκεια της φιέστας του San Pedro Nolasco. Εάν δεν το πιστεύετε, διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με αυτό.

Εν τω μεταξύ, οι Cascamorras στο Baza και το Gaudix της Γρανάδας, (6 και 9 Σεπτεμβρίου) φαίνεται απλά σαν δικαιολογία για να επιλέξω κάποιον, κατά τη γνώμη μου. Μια παλιά μάχη μεταξύ των δύο πόλεων είναι εκ νέου θεσμοθετημένη, όπου ένας κάτοικος Gaudix αποστέλλεται στο Baza για να κλέψει την εικόνα του Virgen de la Piedad, λεμφιέται με πίσσα και βαφή και αναπόφευκτα αποτυγχάνει στην προσπάθειά του. Στη συνέχεια επιστρέφει στο Gaudix, όπου ξαναγυρίζει για να αποτύχει. Και αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Θα πίστευες ότι ο φτωχός τύπος θα είχε μάθει μέχρι τώρα, έτσι δεν ήταν;

Τέλος, οι Βαλενθιανοί που αγαπούν το Lou Reed προσπαθούν να σας χτυπήσουν με λουλούδια στο Batallas de los Flores (Μάχη των Λουλουδιών).

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα περίεργα φεστιβάλ ρίψεων της Ισπανίας.

Διασφάλιση της ισπανικής οδού

Έχετε ένα νεογέννητο μωρό; Θέλετε να τα κρατήσετε ασφαλή από τα κακά πνεύματα; Κάνετε ό, τι κάνουν στο φεστιβάλ El Colacho στο Καστίγιο ντε Μούρτσια, κοντά στο Μπούργκος, και τους βρίσκονται στο έδαφος και έχουν μεγαλώσει άνδρες ντυμένοι ως διαβόητες άλμα πάνω τους.

Μην ανησυχείτε για την προστασία από τα κακά πνεύματα, θα ήθελα απλώς να μάθω ποιος προστατεύει τα μωρά από τους άνδρες που ντύνονται σαν διαβόλους που άλμα πάνω τους ...

Οι υποχονδρικοί που δεν λαμβάνουν αυτή την προστασία στην παιδική τους ηλικία μπορούν να λάβουν μέρος στις Hogueras στη Γρανάδα & Jaen στις 21 Δεκεμβρίου, όπου οι άνθρωποι μεταπήδησης στις φωτιές για να προστατευθούν από την ασθένεια. Τι συμβαίνει με την κατανάλωση πέντε φρούτων και λαχανικών την ημέρα;

Εάν οι παραπάνω ευλογίες λειτουργούν (και δεν καίγονται σε θάνατο σε φωτιά ή καταπατημένοι από ανδρικούς που ντυμένοι σαν δούλοι πηδώντας πάνω σας), μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί για να επιβιώσετε μια εμπειρία κοντά στο θάνατο αργότερα στη ζωή. Πώς πρέπει να δείξετε τις ευχαριστίες σας; Λοιπόν, αν έρχεστε από την πόλη Las Nieves, κοντά στην Pontevedra, εμφανίζετε μαζικά κατά τη διάρκεια του Fiesta de Santa Marta de Ribarteme στο φέρετρο σας! Υποθέτω ότι την επόμενη εβδομάδα η πόλη έχει κηδεία για όλους εκείνους που υποφέρουν από καρδιακές προσβολές με την όψη πολλών ανθρώπων που βγαίνουν από φέρετρα μάζα εβδομάδα πριν.

Ρίξτε μια ματιά στις εικόνες του Fiesta de Santa Marta de Ribarteme - το αγαπημένο μου είναι το τέταρτο!

Σκληρότητα στα ζώα

Οι Ισπανοί δεν φημολογούν τους ταύρους τους με το σεβασμό που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αξίζουν, αλλά δεν είναι μόνο οι φίλοι μας βοοειδών που νιώθουν το κύριο βάρος της ισπανικής επιθυμίας να περάσουν καλά.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Lekeitio (Lequeiti), το Fiesta de los Gansos (Φεστιβάλ Goose) βλέπει ένα νεκρό χήνα κρεμασμένο πάνω από το λιμάνι ενώ οι άνδρες πηδούν για να το πιάσουν, προσπαθώντας να δουν ποιος μπορεί να κρατήσει για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είχαν κάποια επιτυχία εδώ, όπως και στο παρελθόν η χήνα θα ήταν ζωντανή όταν έγινε αυτό. Ew.

Ένα άλλο διάσημο γεγονός που έχει φημολογηθεί (αλλά φέρεται να συμβαίνει ακόμα) είναι η εκδίωξη μιας κατσίγας από έναν καμπαναριό στο Manganeses de la Polverosa. Το δημοτικό συμβούλιο απαγόρευσε την εκδήλωση το 1992, παρόλο που κατά το παρελθόν ήταν αδύνατο να γίνει δεκτό ότι ό, τι οι άνθρωποι κάνουν στον δικό τους χρόνο είναι η δική τους επιχείρηση. Αναρωτιέμαι πόσο καιρό θα είναι μέχρι να ξεριζωθούν τα ορτύκια καταπέλτης;

Περισσότερα άρθρα σχετικά με την Ισπανία και τα φεστιβάλ που μπορεί να ενδιαφέρει: