Χριστούγεννα στη Βαρκελώνη

Εορτασμοί διακοπών στην πρωτεύουσα της Καταλονίας

Τα Χριστούγεννα στη Βαρκελώνη είναι ένα διασκεδαστικό γεγονός, ιδιαίτερα για τις περίεργες παραδόσεις που είναι μοναδικές στην καταλανική περιοχή (βλ. Παρακάτω). Ωστόσο, αν είναι ένα λευκό χριστουγεννιάτικο που ακολουθείτε, η Βαρκελώνη δεν είναι το μέρος για να πάει καθώς το χιόνι είναι πολύ σπάνιο στη Βαρκελώνη.

Δείτε επίσης:

Καιρός στη Βαρκελώνη τα Χριστούγεννα

Η Βαρκελώνη παραμένει συνήθως πάνω από τους 10 ° C (περίπου 50 ° F) γύρω από τα Χριστούγεννα. Τείνει να είναι ξηρό.

Διαβάστε περισσότερα για τον καιρό του Βαρκελώνη τον Δεκέμβριο .

Διαβαθμισμένες Χριστουγεννιάτικες Παραδόσεις στη Βαρκελώνη

Οι περισσότερες περιοχές δεν παίρνουν ούτε καν μία παραδοσιακή φιγούρα, αλλά οι Καταλανοί παίρνουν δύο (μερικοί από εσάς μπορεί να βρουν τα παρακάτω λίγο απαγορευτικά):

Δείτε περισσότερες παράξενες παραδόσεις Χριστουγέννων στην Ισπανία

Christmas Market στη Βαρκελώνη

Το Fira de Santa Llucia λειτουργεί από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων και βρίσκεται έξω από τον καθεδρικό ναό, στην Plaça de la Seu και στην Plaça Nova. (πλησιέστερο μετρό: Jaume I). Εδώ θα βρείτε όλα τα χειροποίητα δώρα, τις περίπλοκες σκηνές της γέννησης και το λογότυπο Caga Tió (κάτι που θα παλέψετε για να βρείτε έξω από τη Βαρκελώνη!).

Η αγορά ανοίγει στις 30 Νοεμβρίου 2013. Διαβάστε περισσότερα για τα Fira de Santa Llucia

Ανοιχτά Χριστούγεννα παγοδρόμια στη Βαρκελώνη

Υπάρχει ένα παγοδρόμιο στην πλατεία Plaza Catalunya, το οποίο ανοίγει στα τέλη Νοεμβρίου και κλείνει στις αρχές Ιανουαρίου.

Παραμονή των Χριστουγέννων στη Βαρκελώνη

Μεσημεριανό μάζα ως Παραμονή Χριστουγέννων γίνεται Ημέρα των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντική στην Ισπανία (πιθανώς όπως οι Καθολικοί βιασύνη να ομολογήσουν την αγάπη τους για τα Χριστούγεννα !)

Το μεγαλύτερο «misa del gallo» βρίσκεται στο μοναστήρι των Βενεδικτίνων στο Montserrat κοντά στη Βαρκελώνη

Διαδικασία τριών βασιλιάδων στη Βαρκελώνη

Στις 5 Δεκεμβρίου, όπως συμβαίνει σε όλη την Ισπανία, οι Τρεις Βασιλείς οδηγούν την πομπή τους μέσα από την πόλη. Στη Βαρκελώνη η πομπή ξεκινάει λίγο μετά τις πέντε το πρωί στο Portal de la Pau και τελειώνει περίπου εννέα στο Montjuïc. Μπορείτε να περιμένετε μεγάλα πλήθη, ώστε να φτάσετε νωρίς.

Τη νύχτα της 5ης Δεκεμβρίου, τα παιδιά αφήνουν ένα παπούτσι έξω για τους τρεις βασιλιάδες να γεμίσουν (οι κάλτσες δεν είναι τόσο συνηθισμένες σε αυτό το μεσογειακό κλίμα!).

Γενέθλια Σκηνές στη Βαρκελώνη

Υπάρχει μια προφανής σκηνή για τη γέννηση που πρέπει να δει ο κάθε επισκέπτης της Βαρκελώνης - η μόνιμη σκηνή της γέννησης στη La Sagrada Familia. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη οθόνη στον καθεδρικό ναό. Η καταλανική λέξη για τη «γέννηση» είναι « pessebre » ενώ στα ισπανικά είναι « belén ».