Δημοφιλή τρόφιμα και γλυκά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην Ισπανία

Τι να παραγγείλετε Ενώ στην Ισπανία για τα Χριστούγεννα

Για την Ισπανία, η παραμονή των Χριστουγέννων είναι μεγαλύτερη από την ημέρα των Χριστουγέννων. Ένα μεγάλο γεύμα με την οικογένεια είναι στην παραμονή, μαζί με μια επίσκεψη στην εκκλησία για την Χριστουγεννιάτικη Μάζα. Υπάρχουν πιο ασυνήθιστα έθιμα , αλλά το μεγάλο εορταστικό γεύμα και τα ισπανικά γλυκά μετά το γεύμα είναι το πιο εικονικό μέρος των Χριστουγέννων.

Για το λόγο αυτό, εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Ισπανία που περιλαμβάνει την παραμονή των Χριστουγέννων, κάντε κράτηση εκ των προτέρων για ένα εστιατόριο εκείνο το βράδυ.

Αυτή η ημερομηνία καταγράφει πολύ καλά εκ των προτέρων.

Τα Χριστούγεννα, όπως το γιορτάζουν οι Αμερικανοί με την ανταλλαγή των δώρων Χριστουγέννων, συμβαίνουν 13 ημέρες μετά την παραμονή των Χριστουγέννων στις 6 Ιανουαρίου για το Dia de las Reyes. Εκείνη τη μέρα, υπάρχει περισσότερη γιορτή και η ειδικότητα της ημέρας είναι το roscón de los reyes , ένα κέικ δαχτυλίδι που φτιάχνεται για να μοιάζει με στέμμα ενός βασιλιά με ζαχαρωμένα φρούτα.

Φαγητό την παραμονή των Χριστουγέννων

Εάν περάσετε τα Χριστούγεννα στην Ισπανία , τότε θα διαπιστώσετε ότι το δείπνο της Παραμονής των Χριστουγέννων είναι συνήθως το μεγαλύτερο γεύμα της χρονιάς. Στο παρελθόν, το pavo trufado , γαλοπούλα γεμιστό με τρούφες ήταν ένα δημοφιλές πιάτο με την ελίτ της χώρας. Τώρα ο μόνος κανόνας με το γεύμα της παραμονής των Χριστουγέννων είναι ότι οι άνθρωποι τρώνε καλά και συνήθως πιο δαπανηρά. Ο αστακός είναι πολύ συνηθισμένος και ένα είδος ψητού είναι απαραίτητο, συνήθως αρνί ή χοίρος θηλασμού. Επιπλέον, οι περισσότερες οικογένειες θα έχουν επίσης σούπα, συνήθως ψάρι στιφάδο, και μια πληθώρα άλλων θαλασσινών, τυριών, ζαμπόν, και πατέ.

Το δείπνο ξεκινά αργά, περίπου στις 10 το βράδυ και θα συνεχιστεί για μερικές ώρες.

Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Όταν το ισπανικό φαγητό στα Χριστούγεννα έρχεται πραγματικά στη δική του είναι με τα γλυκά του, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας νουγκάτς, μαρσιππάνων και φρυγμένων κέικ.

Το πιο δημοφιλές γλυκό της σεζόν είναι το turron . Είναι ένα νουφάκι που συνήθως γίνεται με καρύδια.

Υπάρχουν δύο τύποι, το turron de Jijona, ένα μαλακό μανίκι που ονομάζεται turron blando , και το turron de Alicante ονομάζεται επίσης turron duro , ένα σκληρό νουάρ .

Ένα δημοφιλές γλυκό από άλλα μέρη του κόσμου γύρω από τον χρόνο των διακοπών είναι η μαρσιπάνη, που ονομάζεται mazapan στα ισπανικά, είναι επίσης ένα δημοφιλές αγαπημένο στα Χριστούγεννα στην Ισπανία. Το Yema είναι ένας τύπος μαριτζάνας που παρασκευάζεται με αυγό. Είναι μια ειδικότητα της Avila .

Υπάρχουν δύο δημοφιλή μικρά ψίχουλα κέικ ή μπισκότα στην Ισπανία, polvorones και mantecados , που είναι αγαπημένα στα Χριστούγεννα. Τα Polvorones και mantecados είναι δύο διαφορετικοί τύποι ισπανικών κουλουρακιών από αλεύρι, ζάχαρη, γάλα και συνήθως αμύγδαλα. Οι Polvorones συνήθως καλύπτονται με σκόνη ζάχαρης. Η λέξη polvo σημαίνει "σκόνη". Το Manteca σημαίνει "λαρδί", το οποίο είναι συνήθως ένα βασικό συστατικό. Ένα άλλο δημοφιλές μπισκότο είναι ένα rosquillo de vino, ένα μπισκότο αρωματισμένο με γλυκάνισο και κρασί.

Άλλα κοινά τρόφιμα

Άλλα λαϊκά φαγητά που κοσμούν τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια και που βρίσκονται σε συνταγές κατά τη διάρκεια των διακοπών περιλαμβάνουν μανταρίνια (στα ισπανικά, μανταρινικά ), καρύδια (στα ισπανικά, nueces ) και ημερομηνίες (στα ισπανικά, datiles ).

Τρώγοντας σε ένα εστιατόριο στην Ισπανία τα Χριστούγεννα

Είναι σχεδόν αδύνατο να πάρετε ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο την παραμονή των Χριστουγέννων. Η Ημέρα των Χριστουγέννων είναι ευκολότερη, αλλά σχεδιάζετε μπροστά.

Αν φτάνετε στην Ισπανία λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, κάνετε την εύρεση εστιατορίου για την Ημέρα των Χριστουγέννων το πρώτο πράγμα που κάνετε.