Την παραλία Maracas του Τρινιντάντ και το Bake & Shark

Sunning και φαγητό στην πιο δημοφιλή παραλία του Τρινιντάντ

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στο Καρναβάλι στο Τρινιντάντ , το όχημά μας - στην προκειμένη περίπτωση ένα μίνι λεωφορείο - άρχισε να ξεφεύγει από την αστική εξάπλωση του λιμένα της Ισπανίας. Πριν από πολύ καιρό, κάποια από τα πιο πανέμορφα τοπία στην Καραϊβική άρχισαν να ξεδιπλώνονται. Τα βουνά και η θάλασσα κάτω εμφανίστηκαν καθώς ξεκινούσαμε την άνοδό μας και τα στόματά μας ήταν ήδη πότισμα. Στο δρόμο μας, αντιμετωπίσαμε διάφορα σημεία επιφυλακής, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να τραβήξουν το όχημά τους για να πάρουν το μαγευτικό τοπίο από τα ορεινά τοπία έξω στα νερά της Καραϊβικής Θάλασσας κάτω.

Από αυτά, το πιο δημοφιλές σημείο ανίχνευσης, το οποίο γνωρίζουν κάποιοι ως "Marcacas Lookout", διπλασιάστηκε ως "στάση καραμελών", το οποίο εξυπηρετεί τοπικές απολαύσεις όπως το αποξηραμένο κόκκινο μάνγκο, τα δαμάσκηνα και άλλα φρούτα από μια ποικιλία προμηθευτών, όπως καθώς και τα αγαπημένα της παιδικής ηλικίας, όπως οι μαστίχες και τα κόκκινα ψάρια. Είχαμε το καθένα τη δική μας "Trini treat", αλλά προσωπικά, πωλήθηκα στο φουρκέτα καρύδας που φτιάχτηκε φυσικά από την τοπική καρύδα.

Αφού σταματήσαμε να ικανοποιήσουμε τους γλυκοτόπους μας, συνεχίσαμε στο δρόμο μας. Ο προορισμός μας, περίπου μία ώρα από το λιμάνι της Ισπανίας, ήταν η παραλία Maracas , η πιο γνωστή από τις αμμώδεις παραλίες του Τρινιδάδ, και είναι προσβάσιμη με το ορεινό ταξίδι μέσω του North Coast Road. Εδώ, σε αυτό που θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες στο Τρινιντάντ, οι επισκέπτες θα βρουν τα φημισμένα περίπτερα που πωλούν μια πραγματική μαγειρική απόλαυση: Σαρκός και ψήνετε (ή ψήνετε και καρχαρίες ή καρχαρίες ψήνετε, αν προτιμάτε).

Το όνομα έχει μια σειρά από παραλλαγές, αλλά τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια - ένα φιλέτο από φλοιούς, άσπρο, βυθισμένο, βαθιά τηγανισμένο κρέας καρχαρία γεμισμένο σε ένα μαλακό αλλά τραγανά κουλούρι που προκαλεί τους μαθητές των φίλων να σχηματίσουν καρτούν- όπως τα σημεία της παρατεταμένης ευχαρίστησης - και αυτό είναι πριν προστεθούν τα καρυκεύματα, όταν τα πράγματα αρχίζουν πραγματικά να pick-up.

Το ψήσιμο και ο καρχαρίας είναι ένα παραδοσιακό τρινιδάδικο πιάτο, με το συστατικό "ψήνουν" αναφερόμενο πράγματι στο ψωμί - "ψήνουμε" - το οποίο είναι ένα παχύ, ζυμωμένο αλεύρι, το οποίο χρησιμοποιείται ως κούτσουρο ή ως περιτύλιγμα για τα ψάρια πριν το τηγανισμένο (ανάλογα με το ποια σκάρα αποφασίζετε να πάτε).

Στη μαγειρική μας εκστρατεία επιλέξαμε το Bake & Shark του Ρίτσαρντ, το οποίο δημιουργεί γρήγορα τα σάντουιτς με τις σωληνώσεις και στη συνέχεια αφήνει τα άτομα να προσθέσουν τα δικά τους επιθέματα - όλα τα είδη επίδεσμων, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις πιπεριές, τα αγγούρια και ακόμη και τον ανανά.

Ωστόσο, τα καρυκεύματα μπορεί μερικές φορές να ποικίλουν και έτσι οι τιμές - την ημέρα που ήμασταν εκεί, τα σάντουιτς ήταν 8 δολάρια ανά τεμάχιο. σε άλλες ημέρες, μπορούν να πωληθούν για όσο και 20 δολάρια. Όχι ότι η τιμή θα πρέπει να σας αποτρέψει από το να δοκιμάσετε αυτή τη νησιώτικη λιχουδιά, αλλά να είστε έτοιμοι να δαπανάτε περισσότερα ή να χωρίζετε ένα ψήσιμο εάν ταξιδεύετε με έναν προϋπολογισμό.

Μετά το γεύμα μας, πλύσαμε τα αριστουργήματα μας με μια άλλη περιποίηση του Τρινιντάντ: μπουκάλια του Lemon Lime & Bitters της Angostura, ένα απαλό ποτό που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους που κάνουν το Angostura Bitters, ένα μυστικό μείγμα μπαχαρικών Trini, Παλιά μόδα). Αλλά παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να απολαύσουν αυτό το αναζωογονητικό μη αλκοολούχο ποτό, και σε μια ζεστή Τρινιδάδη ημέρα, είναι ο τέλειος τρόπος για να κρυώσει.

Το Maracas Beach είναι το μέρος όπου ο Trinis και οι επισκέπτες έρχονται για να κολυμπήσουν, να χαλαρώσουν και να πιάσουν κάποιες ακτίνες, ειδικά όταν τελειώσει το τελευταίο soca τραγούδι και η Mas Τρίτη μετατρέπεται σε Ash Wednesday. Είναι ένας πραγματικός θησαυρός του Τρινιδάδ και δεν υπάρχει χρέωση εισόδου. Ελάτε για το ψήσιμο και το καρχαρία, μείνετε για την ηλιοφάνεια και τις αμμώδεις παραλίες. Είναι δύσκολο να πάει στραβά στην παραλία Marcacas.

Δείτε τιμές και κριτικές του Trinidad στο TripAdvisor