Πώς ανταμείβονται τα αστέρια Michelin στα εστιατόρια;

Ο όρος "Michelin Star" αποτελεί χαρακτηριστικό της εξαιρετικής ποιότητας τραπεζαρία και τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο προωθούν με υπερηφάνεια το status Michelin Star. Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσαϊρ φώναξε όταν ο οδηγός Michelin απογύμνωσε τα αστέρια από το εστιατόριο της στη Νέα Υόρκη, καλώντας το φαγητό "ακανόνιστο". Ο Ραμσάι εξήγησε ότι η απώλεια των αστεριών ήταν σαν να «χάσει μια φίλη».

Φυσικά, το ξεκαρδιστικό μέρος όλων αυτών είναι ότι αυτή η αριστοκρατική βαθμολογία εστιατορίων είναι από μια εταιρεία ελαστικών.

Ναι, η ίδια Michelin που πωλεί ελαστικά διανέμει επίσης βαθμολογίες εστιατορίων - και ιδιαίτερα πολυπόθητες εκείνες.

Ανώνυμοι αναθεωρητές της Michelin

Η Michelin έχει μια μακρά ιστορία αναθεώρησης των εστιατορίων. Το 1900, η ​​εταιρεία ελαστικών Michelin ξεκίνησε τον πρώτο οδηγό για την ενθάρρυνση της οδοστρωσίας στη Γαλλία . Το 1926, άρχισαν να στέλνουν ανώνυμους αναθεωρητές εστιατορίων για να δοκιμάσουν εστιατόρια.

Μέχρι σήμερα, η Michelin βασίζεται εξ ολοκλήρου στο προσωπικό πλήρους απασχόλησης των ανώνυμων κριτικών εστιατορίων. Οι ανώνυμοι κριτικοί είναι γενικά πολύ παθιασμένοι με τα τρόφιμα, έχουν καλό μάτι για λεπτομέρεια και έχουν μεγάλη γεύση για να θυμηθούν και να συγκρίνουν τα είδη των τροφίμων. Ένας αναθεωρητής είπε ότι πρέπει να είναι ένας "χαμαιλέοντας" που μπορεί να μοιάζει με όλο το περιβάλλον τους, να εμφανίζεται σαν να είναι συνηθισμένος καταναλωτής.

Κάθε φορά που ένας κριτικός πηγαίνει σε ένα εστιατόριο, γράφουν ένα εμπεριστατωμένο μνημόνιο για την εμπειρία τους και στη συνέχεια όλοι οι κριτές συναντώνται για να συζητήσουν και να αποφασίσουν ποια εστιατόρια θα απονεμηθούν στα αστέρια.

Με αυτόν τον τρόπο, τα αστέρια Michelin είναι πολύ διαφορετικά από τα Zagat και Yelp , τα οποία βασίζονται στην ανατροφοδότηση των καταναλωτών μέσω του Διαδικτύου. Το Zagat συγκεντρώνει τα εστιατόρια ανώνυμα με βάση τις ανασκοπήσεις των επισκεπτών και των καταναλωτών, ενώ ο Yelp συγκεντρώνει τα αστέρια με βάση τις αναθεωρήσεις των χρηστών που υποβάλλονται στο διαδίκτυο υποβάλλοντας την εταιρεία σε μια σειρά αγωγών που σχετίζονται με το σύστημα φιλτραρίσματος.

Η Michelin δεν χρησιμοποιεί αναθεωρήσεις των καταναλωτών για να κάνει τους προσδιορισμούς του εστιατορίου.

Ορισμός Michelin Stars

Η Michelin απονέμει από 0 έως 3 αστέρια με βάση τις ανώνυμες κριτικές. Οι κριτές επικεντρώνονται στην ποιότητα, την κυριαρχία της τεχνικής, την προσωπικότητα και τη συνοχή του φαγητού, κατά την πραγματοποίηση των αναθεωρήσεων. Δεν εξετάζουν την εσωτερική διακόσμηση, τη ρύθμιση των τραπεζιών ή την ποιότητα των υπηρεσιών στην απονομή αστέγων, αν και ο οδηγός δείχνει πιρούνια και κουτάλια που περιγράφει πόσο φανταχτερό ή casual ένα εστιατόριο μπορεί να είναι. (Αν ενδιαφέρεστε να δείτε μια εταιρεία που εξετάζει την ατμόσφαιρα και τη διακόσμηση, δοκιμάστε τα σχόλια των Forbes που εξετάζουν πάνω από 800 κριτήρια, όπως το αν το εστιατόριο προσφέρει στερεά ή κοίλα παγάκια, φρέσκο ​​χυμό ή κονσέρβα χυμό πορτοκαλιού και στάθμευση με υπηρεσία βαλέ ή αυτόνομη στάθμευση.)

Η Michelin, από την άλλη πλευρά, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο φαγητό. Οι κριτές απονέμουν τα αστέρια ως εξής:

Η Michelin απονέμει επίσης ένα "gourmand bib" για ποιοτικά τρόφιμα σε τιμή αξίας. Στη Νέα Υόρκη, αυτό θα ήταν δύο μαθήματα συν το κρασί ή το επιδόρπιο για $ 40 ή λιγότερο, χωρίς φόρους και συμβουλές.

Τα εστιατόρια λικνίζουν αυτά τα αστέρια επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των εστιατορίων δεν δέχονται καθόλου άστρα. Για παράδειγμα, ο οδηγός Michelin στο Σικάγο 2014 περιλαμβάνει περίπου 500 εστιατόρια. Μόνο ένα εστιατόριο έλαβε τρία αστέρια, τέσσερα εστιατόρια έλαβαν δύο αστέρια και 20 εστιατόρια έλαβαν ένα αστέρι.

Όπου μπορείτε να βρείτε οδηγούς Michelin

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορείτε να βρείτε μόνο τους οδηγούς Michelin:

Νέα Υόρκη

Σικάγο

Σαν Φρανσίσκο

Ουάσιγκτον

Το 2012, η ​​εταιρεία δήλωσε ότι σκέφτεται να επεκταθεί σε άλλες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον DC και Ατλάντα, αλλά αυτή η εισβολή στην Ουάσιγκτον DC θέτει DC στο χάρτη ως γαστρονομικός προορισμός. Ο Michael Ellis, διευθυντής του οδηγού της Michelin, εξήγησε: "Η Ουάσιγκτον είναι μια από τις μεγαλύτερες κοσμοπολίτικες πόλεις στον κόσμο, με ένα μοναδικό ιστορικό παρελθόν που περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων, μια πλούσια μαγειρική παράδοση που συνεχίζει να εξελίσσεται σε συναρπαστικές νέες κατευθύνσεις . "

Κριτήρια οδηγού Michelin

Πολλοί έχουν επικρίνει τους οδηγούς ως προκατειλημμένους για τη γαλλική κουζίνα, το στυλ και την τεχνική ή για ένα σνομπ, ένα τυπικό στυλ κουζίνας, παρά μια απλή ατμόσφαιρα. Τούτου λεχθέντος, το 2016, ο οδηγός Michelin απονέμεται μια βαθμολογία ενός αστεριού σε δύο πάγκους τροφίμων της Σιγκαπούρης Hawker όπου οι επισκέπτες μπορούν να παραμείνουν στην γραμμή για να πάρουν ένα φτηνό και εύγευστο γεύμα για περίπου $ 2.00 USD. Ο Ellis εξήγησε ότι οι πάγκοι αυτοί που παίρνουν το αστέρι "σηματοδοτούν ότι αυτοί οι hawkers έχουν καταφέρει να χτυπήσουν την μπάλα έξω από το πάρκο .... Όσον αφορά την ποιότητα των συστατικών, όσον αφορά τις γεύσεις, από την άποψη των τεχνικών μαγειρέματος , από την άποψη των γενικών συναισθημάτων, ότι είναι σε θέση να βάλουν τα πιάτα τους και αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι είναι πραγματικά μοναδικό στη Σιγκαπούρη. "

Ένα καταγεγραμμένο βιβλίο από έναν επιθεωρητή της Michelin το 2004 διαμαρτυρήθηκε ότι οι οδηγοί δεν έχουν επαρκή προσόντα, ξεπερασμένοι, και επιδίδονται σε μεγάλους σεφ.