Βαρκελώνη προς Αλικάντε με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Απολαμβάνοντας διακοπές στην παραλία της Costa Blanca και αναρωτιέστε πώς να την συνδυάσετε με μια επίσκεψη στη Βαρκελώνη ; Παρόλο που και οι δύο πόλεις βρίσκονται στην ανατολική ακτή της Ισπανίας , το ταξίδι είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα περιμένατε.

Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε μεταξύ του Αλικάντε και της Βαρκελώνης

Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρένα είναι εκπληκτικά αργά σε αυτή τη διαδρομή. Η πτήση θα ήταν ταχύτερη, αλλά όταν προσθέτετε το χρόνο check-in συν τα ταξίδια προς και από το αεροδρόμιο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η διαφορά είναι αμελητέα.

Επιπλέον, οι πτήσεις θα κοστίζουν περισσότερα χρήματα. Με περιπτώσεις όπως αυτό, είναι έξυπνο να αφήνετε την τιμή αποφασιστικό παράγοντα.

Τρένο μέσω της Μαδρίτης

Υπάρχει τώρα ένα τρένο υψηλής ταχύτητας AVE από τη Μαδρίτη στο Αλικάντε , το οποίο θα σας φέρει στην πρωτεύουσα για το ήμισυ του χρόνου που θα χρειαστεί για να φτάσετε στη Βαρκελώνη. Λόγω αυτής της βελτιωμένης διαδρομής, θα σας πάρει το ίδιο χρονικό διάστημα για να φτάσετε στη Μαδρίτη και στη συνέχεια στη Βαρκελώνη με τρένο υψηλής ταχύτητας από το να πάτε κατευθείαν στη Βαρκελώνη με αργό τρένο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η ταχύτερη διαδρομή θα είναι πολύ πιο ακριβή.

Βαρκελώνη προς / από το Αλικάντε με απευθείας δρομολόγιο

Το τρένο από το Αλικάντε στη Βαρκελώνη διαρκεί περίπου πέντε ώρες και κοστίζει περίπου 40 ευρώ ($ 50 USD), αναχωρώντας από το σταθμό Barcelona Sants. Οι αναχωρήσεις συμβαίνουν σχεδόν κάθε ώρα από τις 7 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ .. Αυτές οι αμαξοστοιχίες λειτουργούν από το RENFE. μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων τρένων με την Rail Europe.

Βαρκελώνη προς / από το Αλικάντε με λεωφορείο

Εν τω μεταξύ, το λεωφορείο κοστίζει περίπου 40 ευρώ και διαρκεί περίπου επτάμισι ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στη διαμετακόμιση από ό, τι στον πραγματικό προορισμό σας.

Η ALSA είναι η πιο δημοφιλής εταιρεία λεωφορείων στην Ισπανία, ωστόσο, η Movelia και η Avanza είναι επίσης αξιόπιστες επιλογές. Δεδομένου ότι το τρένο και το λεωφορείο κοστίζουν περίπου το ίδιο ποσό, αλλά το τρένο διαρκεί το ήμισυ του χρόνου, σας προτείνουμε να πάτε στη σιδηροδρομική διαδρομή.

Βαρκελώνη προς / από το Αλικάντε με αυτοκίνητο

Η διαδρομή μήκους 550 χιλιομέτρων ή 340 μιλίων από τη Βαρκελώνη έως το Αλικάντε διαρκεί περίπου πέντε ώρες, ταξιδεύοντας κυρίως στον δρόμο AP-7.

Σημειώστε ότι οι δρόμοι AP είναι δρόμοι με διόδια, οι οποίοι μπορούν να ωθήσουν σημαντικά την τιμή. Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου 30 ευρώ σε διόδια αν πάρετε αυτή τη διαδρομή. Όταν προσθέτετε βενζίνη και τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων, μπορεί να αποφασίσετε ότι οι δημόσιες μεταφορές είναι μια καλύτερη, πιο προσιτή επιλογή.

Συνιστώνται στάσεις κατά μήκος του δρόμου

Με τουλάχιστον πέντε ώρες διαμετακόμισης, μπορεί να θέλετε να διαλύσετε το ταξίδι σας σταματώντας να εξερευνήσετε μερικές από τις όμορφες πόλεις κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Ισπανίας. Ένα από τα πιο δημοφιλή δρομολόγια είναι η παράκαμψη στη Βαλένθια , την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, καθώς και στα ρωμαϊκά ερείπια της Tarragona .

Γύρω από τη Βαρκελώνη

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Βαρκελώνης είναι εξαιρετικά εύχρηστα. Ο καλύτερος τρόπος γύρω από τη Βαρκελώνη είναι με τρένο του μετρό. Υπάρχουν οκτώ γραμμές του μετρό που επιτρέπουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα κορυφαία τουριστικά σημεία της πόλης. Το μόνο μειονέκτημα είναι οι στάσεις του μετρό που ξεκινούν αργά τις νύχτες της εβδομάδας, οπότε θα χρειαστεί να πάρετε λεωφορείο ή καμπίνα για να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας, εάν σκοπεύετε να μείνετε έξω. Όλα τα τρένα, τα λεωφορεία και τα τραμ λειτουργούν με το ίδιο σύστημα τιμολόγησης του μετρό, το οποίο είναι βολικό για τους ταξιδιώτες που προσπαθούν να πλοηγηθούν στην πόλη.