Πώς να έρθετε στη Λάσα, στο Θιβέτ

Ένας ταξιδιώτης μπορεί να φτάσει στη Λάσα, στο Θιβέτ, από τρεις διαδρομές από την Κίνα.

Lhasa από τον αέρα

Από την Κίνα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες πετούν προς Λάσα μέσω μιας άλλης κινεζικής πόλης. Τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Λάσα περιλαμβάνουν το Τσενγκντού, το Ντικίνγκ, το Πεκίνο, το Τσονγκκίνγκ, το Ξιάν, το Γιντσουάν και το Γκουιγιάνγκ.

Από έξω από την Κίνα, είναι δυνατή μόνο από το Κατμαντού , το Νεπάλ. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο εξωτερικό, αλλά μπορείτε επίσης να φτάσετε στο Νεπάλ ή την Κίνα και στη συνέχεια να κάνετε κράτηση από εκεί.

Υπάρχουν περιορισμοί για την αγορά εισιτηρίων στη Λάσα για τους αλλοδαπούς κατόχους διαβατηρίων. Αυτοί οι περιορισμοί αλλάζουν συχνά, ώστε όλοι οι κάτοχοι αλλοδαπών διαβατηρίων να βρουν έναν αντιπρόσωπο για να εκδώσουν Άδεια Ταξιδίου του Θιβέτ πριν αγοράσουν εισιτήρια. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις άδειες και τις γενικές πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι στο Θιβέτ.

Lhasa σιδηροδρομικώς

Ο σιδηρόδρομος Qinghai-Θιβέτ ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2006 και αναμένεται να φέρει σε κίνδυνο τους κινέζους τουρίστες. Αν ταξιδεύετε στη Λάσα από την Κίνα, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εγκλιματιστείτε στο υψόμετρο λίγο καλύτερα.

Μπορείτε να πάρετε το τρένο σε όλη τη διαδρομή από το Πεκίνο προς τη Λάσα με μια στάση στο Xi'an για να δείτε τους πολεμιστές Terracotta .

Διαβάστε περισσότερα για το σιδηροδρομικό σταθμό Qinghai-Θιβέτ.

Overland στη Λάσα

Ενώ υπάρχουν πολλές διαδρομές στο Θιβέτ, επίσημα μόνο δύο επιτρέπουν ξένους ταξιδιώτες.