Ένας οδηγός επισκεπτών στο Μουσείο Πολεμιστών Terracotta στο Xi'an

Ο στρατός του αυτοκράτορα Τσιν

Έχει ειπωθεί ότι η μετάβαση στην Κίνα και η έλλειψη βλέπουμε τον στρατό του Terracotta είναι σαν να πηγαίνουμε στην Αίγυπτο και να χάσουμε τις Πυραμίδες. Η προβολή του στρατού τερακότα του αυτοκράτορα Qin Shi Huang, που φυλάει την ταφή του και προστατεύει την είσοδό του στη ζωή μετά το θάνατο από την πηλό του συνεχιζόμενου αρχαιολογικού έργου, είναι σίγουρα ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα μέρη του ταξιδιού στην Κίνα. Η περιοχή έγινε το 1987 παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Θέση του στρατού τερακότα

Μια επίσκεψη στον στρατό τερακότα γίνεται από Xi'An (προφέρεται She-ahn), η πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi. Το Xi'An βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Πεκίνου. Πρόκειται για μια πτήση περίπου μιας ώρας ή μια διανυκτέρευση με τρένο από το Πεκίνο και είναι εύκολο να προστεθεί αν επισκέπτεστε ήδη το Πεκίνο. Το Xi'An είναι η πρώτη ιστορική πρωτεύουσα της Κίνας, που έγινε πρωτεύουσα πόλη από τον πρώτο αυτοκράτορα Qin Shi Huang.

Το Qin Shi Huang Terracotta Warriors and Horses Museum βρίσκεται περίπου τριάντα έως σαράντα πέντε λεπτά έξω από το Xi'an με το αυτοκίνητο.

Ιστορία του Στρατού Τερακότα

Η ιστορία πηγαίνει ότι ο ίδιος ο τερακότα στρατός ανακαλύφθηκε το 1974 όταν κάποιοι αγρότες σκάβονταν πηγάδι. Το φτυάρι τους ξεκίνησε την ανακάλυψη ενός τεράστιου ταφικού τάφους που ανήκε στον τάφο του αυτοκράτορα Qin Shi Huang, ιδρυτή του αυτοκράτορα της δυναστείας Qin, που ενέταξε την Κίνα σε κεντρικό κράτος και έθεσε επίσης τα θεμέλια για το Σινικό Τείχος .

Εκτιμάται ότι ο τάφος χρειάστηκε 38 χρόνια για να οικοδομηθεί, μεταξύ 247 π.Χ. και 208 π.Χ., και χρησιμοποίησε το έργο πάνω από 700.000 στρατιώτες. Ο αυτοκράτορας πέθανε το 210 π.Χ.

Χαρακτηριστικά

Ο χώρος του μουσείου χωρίζεται σε τρία μέρη όπου μπορεί κανείς να δει τα τρία κοιλώματα όπου λαμβάνει χώρα η ανακατασκευή του στρατού.

Να φτάσετε στο Μουσείο Πολεμιστών

Είδη πρώτης ανάγκης

Συμβουλές για την επίσκεψη στο Μουσείο πολεμιστών