Πώς να αποκτήσετε άδεια οδήγησης της Washington DC

Απαιτήσεις, δοκιμές και τοποθεσίες DMV

Εάν είστε νέος κάτοικος της Ουάσινγκτον, έχετε 30 ημέρες για να αποκτήσετε άδεια οδήγησης DC και να καταχωρήσετε το όχημά σας, εκτός αν είστε φοιτητής, στρατιωτικός, μέλος του Κογκρέσου ή κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) εκδίδει άδειες οδηγού, επίσημες κάρτες ταυτότητας μη οδηγών, εγγραφές οχημάτων, τίτλους και ετικέτες. Οι κάτοικοι μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες οδήγησης σε τοποθεσίες υπηρεσιών DMV και σε απευθείας σύνδεση.

Μια άδεια οδήγησης της Ουάσινγκτον, DC ισχύει για πέντε χρόνια. Οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν μια εξέταση οράματος και να πληρώσουν τα κατάλληλα τέλη. Οι νέοι οδηγοί πρέπει να περάσουν ένα γραπτό τεστ γνώσεων και μια δοκιμή οδικής ικανότητας.

Από την 1η Μαΐου 2014, η Περιφέρεια της Κολούμπια άρχισε να εκδίδει άδεια οδήγησης REAL ID και άδεια οδήγησης περιορισμένου σκοπού.

Η άδεια οδήγησης REAL ID απαιτεί την επανεπικύρωση των εγγράφων προέλευσης μία φορά κατά την απόκτηση, ανανέωση ή αίτηση διπλής άδειας οδήγησης. Οι αιτούντες πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα πηγής ως απόδειξη ταυτότητας (πλήρη νομική ονομασία και ημερομηνία γέννησης), αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, νόμιμη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τρέχουσα κατοικία στην περιφέρεια της Κολούμπια.

Η άδεια οδήγησης περιορισμένου σκοπού απαιτεί επίσης την επικύρωση των εγγράφων προέλευσης μία φορά (όπως αναφέρεται παραπάνω). Είναι απαραίτητη η γνώση του οδηγού και οι δοκιμές δρόμου και πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού εκ των προτέρων. Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοικοι της περιφέρειας της Κολούμπια για τουλάχιστον 6 μήνες.

Οι αιτούντες δεν πρέπει ποτέ να έχουν εκδοθεί αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος έχει εκδοθεί προηγουμένως έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί νόμιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την υποβολή της αίτησης ή να μην είναι επιλέξιμος για αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Η άδεια οδήγησης περιορισμένου σκοπού δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για επίσημους ομοσπονδιακούς σκοπούς.

Απαιτήσεις άδειας οδήγησης της Washington DC

Δοκιμή γνώσης

Η γραπτή δοκιμή επαληθεύει τις γνώσεις σας σχετικά με τους νόμους περί κυκλοφορίας, τα οδικά σήματα και τους κανόνες ασφαλείας για την οδήγηση. Η εξέταση προσφέρεται σε walk-in βάση και διατίθεται στα Αγγλικά, Ισπανικά, Μανδαρινικά και Βιετναμέζικα. Η δοκιμή δεν απαιτείται αν έχετε έγκυρη άδεια από άλλο κράτος ή η άδειά σας έχει λήξει για λιγότερο από 90 ημέρες. Οι δοκιμές πρακτικής είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Οδικός έλεγχος οδήγησης

Η δοκιμή δρόμου εξετάζει βασικές ικανότητες οδήγησης, όπως η δυνατότητα χρήσης φώτων πορείας, πλάτη σε ευθύγραμμη γραμμή και παράλληλου πάρκου . Οι υποψήφιοι που είναι 16 ή 17 ετών πρέπει να ακολουθήσουν τον οδικό έλεγχο πριν μπορέσουν να λάβουν προσωρινή άδεια. Αν είστε 18 ετών και άνω, πρέπει να κάνετε το road test για να λάβετε πλήρη άδεια οδήγησης.

Η δοκιμή δεν απαιτείται αν έχετε έγκυρη άδεια από άλλο κράτος ή η άδειά σας έχει λήξει για λιγότερο από 90 ημέρες. Οι δοκιμές δρόμου θα πρέπει να προγραμματιστούν εκ των προτέρων είτε online είτε τηλεφωνώντας στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της DMV.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αδειοδότησης

Ο Προγραμματισμός σταδιακής ανατροφής οδηγών ενηλίκων (GRAD) βοηθά τους νέους οδηγούς (ηλικίας 16-21) να αποκτήσουν με ασφάλεια την οδηγική εμπειρία πριν αποκτήσουν πλήρη προνόμια οδήγησης. Υπάρχουν τρία στάδια στο πρόγραμμα βαθμολόγησης:

Τοποθεσίες DMV

Εκπαιδευτικά προγράμματα οδηγού

Ιστοσελίδα DMV: dmv.dc.gov