Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την τοπική κυβέρνηση DC

Από τη στιγμή που η DC δεν ανήκει σε κανένα κράτος, η δομή της κυβέρνησής της είναι μοναδική και δύσκολα κατανοητή. Ο παρακάτω οδηγός εξηγεί τα βασικά στοιχεία για την κυβέρνηση του DC, τους ρόλους των εκλεγμένων αξιωματούχων του, τον τρόπο με τον οποίο ένας νόμος γίνεται νόμος, ο Κώδικας DC, τα δικαιώματα ψήφου, οι τοπικοί φόροι, κυβερνητικές οργανώσεις και πολλά άλλα.

Πώς είναι η δομή της κυβέρνησης του DC;

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ παραχωρεί στο Κογκρέσο "αποκλειστική δικαιοδοσία" στην περιφέρεια της Κολούμπια, καθώς θεωρείται ομοσπονδιακή περιοχή και όχι κράτος.

Μέχρι το πέρασμα του νόμου της τοπικής κυβέρνησης του District of Columbia, ενός ομοσπονδιακού νόμου που πέρασε στις 24 Δεκεμβρίου 1973, η πρωτεύουσα του έθνους δεν είχε τη δική της τοπική κυβέρνηση. Ο νόμος περί τοπικής νομοθεσίας ανέθεσε τοπικές αρμοδιότητες σε έναν δημάρχο και ένα 13 δημοτικό συμβούλιο, ένα νομοθετικό σκέλος που περιλάμβανε έναν εκπρόσωπο από οκτώ τμήματα της περιφέρειας, τέσσερις μεγάλες θέσεις και έναν πρόεδρο. Ο δήμαρχος είναι ο επικεφαλής του εκτελεστικού κλάδου και είναι υπεύθυνος για την επιβολή των νόμων της πόλης και την έγκριση ή βέτο των λογαριασμών. Το Συμβούλιο είναι ο νομοθετικός κλάδος και εκδίδει τους νόμους και εγκρίνει τον ετήσιο προϋπολογισμό και το οικονομικό σχέδιο. Επίσης, επιβλέπει τις εργασίες των κυβερνητικών οργανισμών και επιβεβαιώνει σημαντικούς διορισμούς του Δημάρχου. Ο δήμαρχος και τα μέλη του Συμβουλίου εκλέγονται σε τετραετή θητεία.

Ποιοι κυβερνητικοί υπάλληλοι εκλέγονται;

Εκτός από τον Δήμαρχο και το Συμβούλιο, οι κάτοικοι της DC εκλέγουν εκπροσώπους για το Κρατικό Συμβούλιο Παιδείας της Κολομβίας, συμβουλευτικές επιτροπές γειτονίας, αντιπρόσωπο του Κογκρέσου των ΗΠΑ, δύο σκιώδεις γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών και έναν εκπρόσωπο σκιών.

Τι είναι οι συμβουλευτικές επιτροπές γειτονίας;

Οι γειτονιές της περιφέρειας της Κολούμπια χωρίζονται σε 8 θαλάμους (διοικητικές ή πολιτικές περιοχές). Οι θάλαμοι υποδιαιρούνται σε 37 συμβουλευτικές επιτροπές γειτονίας (ANC), οι οποίες έχουν εκλεγεί ως Επίτροποι που συμβουλεύουν την κυβέρνηση του DC σε θέματα κυκλοφορίας, στάθμευσης, αναψυχής, βελτίωσης του δρόμου, άδειες ποτών, ζώνες, οικονομική ανάπτυξη, αστυνομική προστασία, αποχέτευση και συλλογή απορριμμάτων, και τον ετήσιο προϋπολογισμό της πόλης.

Κάθε Επίτροπος εκπροσωπεί περίπου 2.000 κατοίκους στην περιοχή του Ενιαίου Κράτους, εξυπηρετεί διετούς όρους και δεν λαμβάνει μισθό. Το γραφείο συμβουλευτικών επιτροπών γειτνίασης βρίσκεται στο κτίριο Wilson, 1350 Pennsylvania Avenue, NW, Washington, DC, 20004. (202) 727-9945.

Πώς γίνεται ένας νόμος στην περιοχή της Κολούμπια;

Μια ιδέα για ένα νέο νόμο ή μια τροποποίηση ενός υπάρχοντος νόμου εισάγεται. Στη συνέχεια, συντάσσεται και κατατίθεται γραπτό έγγραφο από μέλος του Συμβουλίου. Το νομοσχέδιο ανατίθεται σε επιτροπή. Εάν η επιτροπή επιλέξει να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο, θα προβεί σε ακρόαση με μαρτυρία από τους κατοίκους και κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υποστήριξη και κατά του λογαριασμού. Η επιτροπή μπορεί να προβεί σε αλλαγές στο νομοσχέδιο. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην Επιτροπή του συνόλου. Το νομοσχέδιο εγγράφεται στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνόδου του Συμβουλίου. Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί από το Συμβούλιο με πλειοψηφία, εγγράφεται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης νομοθετικής συνόδου του Συμβουλίου που λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 14 ημέρες αργότερα. Στη συνέχεια, το Συμβούλιο εξετάζει το νομοσχέδιο για δεύτερη φορά. Εάν το Συμβούλιο εγκρίνει το νομοσχέδιο σε δεύτερη ανάγνωση, τότε αποστέλλεται στον δήμαρχο για εξέταση. Ο δήμαρχος μπορεί να υπογράψει τη νομοθεσία, να επιτρέψει να καταστεί αποτελεσματική χωρίς την υπογραφή του ή να την απορρίψει ασκώντας την εξουσία βέτο του.

Εάν ο Δήμαρχος αρνηθεί το νομοσχέδιο, το Συμβούλιο πρέπει να το επανεξετάσει και να τον εγκρίνει με δύο τρίτα ψήφους για να τεθεί σε ισχύ. Στη νομοθεσία χορηγείται αριθμός νόμου και πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Δεδομένου ότι η περιφέρεια της Κολούμπια δεν ανήκει σε κανένα κράτος, εποπτεύεται άμεσα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Όλες οι νομοθεσίες υπόκεινται σε έλεγχο του Κογκρέσου και ενδέχεται να ανατραπούν. Μια εγκριθείσα πράξη αποστέλλεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και στη Γερουσία των ΗΠΑ για περίοδο 30 ημερών πριν τεθεί σε ισχύ ως νόμος (ή 60 ημέρες για κάποια ποινική νομοθεσία).

Τι είναι ο DC κώδικας;

Η επίσημη λίστα των νόμων του District of Columbia καλείται DC Code. Είναι σε απευθείας σύνδεση και διατίθεται στο ευρύ κοινό. Δείτε τον DC κώδικα.

Τι κάνει το DC Court System;

Τα τοπικά δικαστήρια είναι το ανώτατο δικαστήριο της περιφέρειας της Κολούμπια και το εφετείο του District of Columbia, των οποίων οι δικαστές διορίζονται από τον πρόεδρο.

Τα δικαστήρια λειτουργούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά είναι χωριστά από το Επαρχιακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της περιφέρειας της Κολούμπια και το αμερικανικό Εφετείο της Περιφέρειας Κολομβίας, το οποίο ακούει μόνο υποθέσεις που αφορούν το ομοσπονδιακό δίκαιο. Το Ανώτατο Δικαστήριο διεκπεραιώνει τοπικές δίκες σχετικές με το αστικό, ποινικό, οικογενειακό, ποινικό, φορολογικό, ιδιοκατοδοτικό, μικροδιαφορές και θέματα κυκλοφορίας. Το Εφετείο είναι το ισοδύναμο κρατικού ανώτατου δικαστηρίου και εξουσιοδοτείται να επανεξετάζει όλες τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου. Εξετάζει επίσης τις αποφάσεις διοικητικών υπηρεσιών, συμβουλίων και επιτροπών της κυβέρνησης του DC.

Ποια είναι η κατάσταση των δικαιωμάτων ψήφου για την περιφέρεια της Κολούμπια;

Το DC δεν έχει εκπροσώπους ψήφου στο Κογκρέσο. Η πόλη θεωρείται ομοσπονδιακή περιοχή, παρόλο που σήμερα έχει περισσότερους από 600.000 κατοίκους. Οι τοπικοί πολιτικοί πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους για να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξοδεύει τα δικά τους δάνεια σε σημαντικά θέματα όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία του περιβάλλοντος, ο έλεγχος εγκλημάτων, η δημόσια ασφάλεια και η εξωτερική πολιτική. Οι τοπικές οργανώσεις εξακολουθούν να υποστηρίζουν την κρατική υπόσταση. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα δικαιώματα ψήφου DC.

Ποιοι φόροι πληρώνουν οι κάτοικοι DC;

Οι κάτοικοι DC πληρώνουν τοπικούς φόρους σε διάφορα είδη, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων, των ακινήτων και των λιανικών πωλήσεων. Και αν αναρωτιέστε, ναι, ο Πρόεδρος πληρώνει τοπικούς φόρους εισοδήματος από τότε που ζει στον Λευκό Οίκο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους φόρους DC.

Πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με έναν συγκεκριμένο Κυβερνητικό Οργανισμό της ΔΚ;

Η περιφέρεια της Κολούμπια έχει πολυάριθμες υπηρεσίες και υπηρεσίες. Ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνίας για ορισμένες από τις βασικές υπηρεσίες.

Συμβουλευτικές Επιτροπές Γειτνίασης - anc.dc.gov
Διαχείριση αλκοολούχων ποτών - abra.dc.gov
Συμβούλιο Εκλογών και Δεοντολογίας - dcboee.org
Οργανισμός Υπηρεσιών Παιδιού και Οικογένειας - cfsa.dc.gov
Τμήμα καταναλωτικών και κανονιστικών υποθέσεων - dcra.dc.gov
Τμήμα Υπηρεσιών Απασχόλησης - does.dc.gov
Τμήμα Υγείας - doh.dc.gov
Τμήμα Ασφαλίσεων, Τίτλων και Τραπεζών - disb.dc.gov
Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων - dmv.dc.gov
Τμήμα Δημοσίων Έργων - dpw.dc.gov
DC Office για τη γήρανση - dcoa.dc.gov
Δημόσια Βιβλιοθήκη DC - dclibrary.org
DC δημόσια σχολεία - dcps.dc.gov
DC Water - dcwater.com
Περιφερειακό Υπουργείο Μεταφορών - ddot.dc.gov
Τμήμα Πυροσβεστικής και Επείγουσας Ιατρικής Υπηρεσίας - fems.dc.gov
Γραφείο Δημάρχου - dc.gov
Μητροπολιτικό Τμήμα Αστυνομίας - mpdc.dc.gov
Γραφείο του Οικονομικού Διευθυντή - cfo.dc.gov
Γραφείο Ζωνών - dcoz.dc.gov
Δημόσιο σχολικό συμβούλιο χαρτών - dcpubliccharter.com
Ουάσινγκτον -