Ιστορία εξόρυξης άνθρακα, καταστροφές και περιηγήσεις στην Πενσυλβανία

Η εξόρυξη άνθρακα ξεκίνησε στην Πενσυλβανία στα μέσα του 1700, που τροφοδοτήθηκε από την αποικιακή βιομηχανία σιδήρου. Ο ασφαλτούχος άνθρακας εξορύσσεται για πρώτη φορά στην Πενσυλβάνια περίπου το 1760 στο "Coal Hill" (σημερινό Όρος Ουάσιγκτον), απέναντι από τον ποταμό Monongahela από την πόλη του Πίτσμπουργκ. Ο άνθρακας εξήχθη από τις εκβολές κατά μήκος της πλαγιάς και μεταφέρθηκε με κανό στην κοντινή στρατιωτική φρουρά στο Φορτ Πιτ . Μέχρι το 1830, η πόλη του Πίτσμπουργκ (που ονομάστηκε "Smoky City" για τη βαριά χρήση άνθρακα), κατανάλωσε περισσότερους από 400 τόνους ασφάλτου ανά ημέρα.

Ιστορία της εξόρυξης άνθρακα

Η σχάρα άνθρακα του Πίτσμπουργκ, ειδικά ο υψηλής ποιότητας άνθρακας από την περιοχή Connellsville, είχε τον καλύτερο άνθρακα στο έθνος για την παραγωγή οπτάνθρακα, το κύριο καύσιμο για φούρνους υψικαμίνου. Η πρώτη χρήση οπτάνθρακα σε φούρνο σιδήρου έγινε στο Fayette County, Pennsylvania, το 1817. Κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1830, η υιοθέτηση κυψελών οπτανθρακοποίησης, που ονομαζόταν για το σχήμα του θόλου τους, προκάλεσε περαιτέρω τη χρήση του άνθρακα του Πίτσμπουργκ σε φούρνους σιδήρου.

Κατά το τελευταίο ήμισυ του δέκατου ένατου αιώνα, η ζήτηση για χάλυβα αυξήθηκε δραματικά, που προκλήθηκε από την εκρηκτική ανάπτυξη της σιδηροδρομικής βιομηχανίας. Ο αριθμός των φούρνων μελισσών στη ραφή του Πίτσμπουργκ μεταξύ 1870 και 1905 αυξήθηκε από περίπου 200 φούρνους σε σχεδόν 31.000, ανταποκρινόμενος στις αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας σιδήρου και χάλυβα. η χρήση τους κορυφώθηκε το 1910 σε σχεδόν 48.000. Η παραγωγή ανθρακωρυχείων κατά μήκος της κοιλάδας άνθρακα του Πίτσμπουργκ αυξήθηκε από 4,3 εκατομμύρια τόνους άνθρακα το 1880 σε κορυφή 40 εκατομμυρίων τόνων το 1916.

Πάνω από 10 δισεκατομμύρια τόνοι ασφάλτου άνθρακα εξορύσσεται σε 21 κομητείες της Πενσυλβανίας (κυρίως δυτικές κομητείες) κατά τα τελευταία 200 χρόνια και άνω των εξορύξεων. Αυτό είναι περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου των ανθρακωρυχείων που εξήχθησαν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κομητείες της Πενσυλβανίας που περιέχουν ανθρακωρυχεία, κατατάσσονται κατά σειρά παραγωγής, περιλαμβάνουν τους Greene, Somerset, Armstrong, Indiana, Clearfield, Ουάσιγκτον, Κάμπρια, Jefferson, Westmoreland, Clarion, Elk, Fayette, Lycoming, Butler, Lawrence, , Venango και Mercer.

Η Πενσυλβανία είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κράτη παραγωγής άνθρακα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ατυχήματα εξόρυξης άνθρακα στη Δυτική Πενσυλβανία

Μια από τις χειρότερες καταστροφές κατά των ναρκών στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέβη στο ορυχείο Darr στην κομητεία Westmoreland στις 19 Δεκεμβρίου 1907, όταν έκρηξη αερίων και σκόνης σκότωσε 239 ανθρακωρύχους. Άλλες σημαντικές καταστροφές κατά των ναρκών στη Δυτική Πενσυλβάνια περιλαμβάνουν την έκρηξη του ορυχείου Harwick του 1904, η οποία διεκδίκησε τη ζωή 179 ανθρακωρύχων συν δύο διασώστες και την καταστροφή του ορυχείου Marianna του 1908, η οποία σκότωσε 129 ανθρακωρύχους. Πληροφορίες σχετικά με αυτό και άλλες καταστροφές από ανθρακούχο ορυχείο της Πενσυλβανίας μπορούν να βρεθούν στα μητρώα ατυχημάτων ορυχείων άνθρακα της Πενσυλβανίας, σε ηλεκτρονική μορφή στα κρατικά αρχεία της Πενσυλβάνια, τα οποία τεκμηριώνουν τα ορυκτά ατυχήματα για τα έτη 1899-1972. Σε πιο πρόσφατη μνήμη, το ορυχείο Quecreek στην περιφέρεια Somerset της Πενσυλβανίας κατέλαβε την προσοχή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καθώς εννέα ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι υπόγεια για τρεις ημέρες τελικά διασώθηκαν ζωντανοί.

Δυτική Πενσυλβάνια Coal Mine Tours

Rarely Seen Mine : Αυτό το παλιό ιστορικό ανθρακωρυχείο λειτουργεί τώρα μόνο ως τουριστικό ορυχείο, με υπόγειες περιηγήσεις που διοικούν οι ανθρακωρύχοι που κάποτε δούλευαν στο ορυχείο. Το σπανίως παρατηρημένο ορυχείο που βρίσκεται στην κομητεία Cambria της Πενσυλβανίας, αποτελεί μέρος της πορείας της διαδρομής της εθνικής κληρονομιάς προόδου.

Tour-Ed Coal Mine & Museum: Κάντε μια εκπαιδευτική εκδρομή μέσα από αυτό το ορυχείο Tarentum όπου έμπειροι ανθρακωρύχοι δίνουν ζωντανές διαδηλώσεις των διαφόρων τύπων εξοπλισμού εξόρυξης για να δίνουν στους επισκέπτες μια αίσθηση του τι ήταν και είναι σαν να δουλεύουν σε ένα ανθρακωρυχείο.

Κέντρο κληρονομιάς του Winder Coal: Εξερευνήστε μια κοινότητα ορυκτών μοντέλων και ανακαλύψτε πώς ο "μαύρος χρυσός" της Πενσυλβάνια επηρέασε τη ζωή των κατοίκων. Το Κέντρο Κληρονομιάς του Windber Coal είναι το μοναδικό διαδραστικό μουσείο στις ανατολικές ΗΠΑ αφιερωμένο στην αφήγηση της ιστορίας της καθημερινής ζωής των ανθρακωρύχων και των οικογενειών τους.