Το αρχικό πιο στοιχειωμένο σπίτι στην Αμερική

Πρώην γνωστό ως το πιο στοιχειωμένο σπίτι στην Αμερική, το σπίτι του carpetbagger Charles Wright Congelier, η σύζυγός του Lyda και μια νεαρή κοπέλα, Essie, βρισκόταν στην 1129 Ridge Avenue, στη γειτονιά του North Side του Μάντσεστερ στο Πίτσμπουργκ. Η ιστορία της ζωής της ως στοιχειωμένο σπίτι ξεκινάει το χειμώνα του 1871, με την ανακάλυψη της Lyda ότι ο Κάρολος έχει μια σχέση με την κοπέλα. Η Λίντα ήταν τόσο εξοργισμένη, ότι σκότωσε τον Charles και πέταξε το κεφάλι του Essie.

Για τα επόμενα 20 χρόνια, το σπίτι παρέμεινε κενό. Ανασχηματίστηκε για να φιλοξενήσει τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο το 1892, αλλά σύντομα μετακόμισαν έξω, ισχυριζόμενοι ότι ακούω το φωνάζοντας και κραυγάζοντας μια γυναίκα. Το πιο στοιχειωμένο σπίτι στην Αμερική έμεινε για άλλη μια φορά κενές.

Γύρω στο 1900, ο Δρ Adolph C. Brunrichter αγόρασε το σπίτι. "Στη συνέχεια, στις 12 Αυγούστου 1901, η οικογένεια δίπλα στην πόρτα άκουσε μια τρομακτική κραυγή από την κατοικία Brunrichter", έγραψε ο Richard Winer και η Nancy Osborn στο βιβλίο τους, Haunted Houses . "Όταν έτρεχαν έξω για να ερευνήσουν, οι γείτονες έβλεπαν ένα κόκκινο φλας με έκρηξη μέσα από το σπίτι, η γη κάτω από αυτά έτρεξε και τα πλευρικά τοιχώματα ραγίστηκαν και κάθε παράθυρο στο σπίτι του γιατρού ήταν θρυμματισμένο".

Όταν οι υπάλληλοι μπήκαν στο σπίτι για να ερευνήσουν, βρήκαν ένα αποσυντιθέμενο γυναικείο σώμα συνδεδεμένο με το κρεβάτι και πέντε ανύπαρκτες νεαρές γυναίκες σε τάφους υπογείων.

"Ο Δρ Brunrichter πειραματίζεται με κομμένα κεφάλια", γράφει ο Winer και ο Osborn. "Προφανώς, ήταν σε θέση να κρατήσει ζωντανό για σύντομες περιόδους μετά από decapitation." Ο Δρ. Brunrichter, εν τω μεταξύ, είχε εξαφανιστεί, και το σπίτι για άλλη μια φορά έμεινε κενός.

Ως αποτέλεσμα της φήμης του για στοιχειωμένο, το σπίτι ήταν κενό για αρκετά χρόνια πριν υποστεί τη δεύτερη αναδιαμόρφωση για να το ετοιμάσει για τη στέγαση των μεταναστών εργαζομένων Equitable Gas Company.

Αυτοί οι εργαζόμενοι βίωσαν πολλά παράξενα γεγονότα, αλλά τα έγραψαν μακριά από τους Αμερικανούς εργαζόμενους που είχαν αντικαταστήσει (για χαμηλότερους μισθούς). Μια νύχτα τα πράγματα πήραν μια τραγική στροφή, ωστόσο, και δύο από τους εργάτες βρέθηκαν νεκροί στο υπόγειο. Κάποιος είχε μια σανίδα που οδηγούσε σαν στοίχημα από το στήθος του και ο άλλος κρεμόταν από ένα δοκάρι. Αυτοί οι άνδρες είχαν δει ζωντανό και μόνο λίγα λεπτά νωρίτερα.

Το 1920, ο διάσημος επιστήμονας και εφευρέτης, Thomas Edison, ήρθε να μελετήσει το σπίτι. Ο Edison μίλησε για μια μηχανή που χτίζει για να επιτρέψει την επικοινωνία με τους νεκρούς. Ο Edison πέθανε πριν τελειοποιηθεί ο μηχανισμός. Οι Winer και Osborn έγραψαν ότι η επίσκεψη του Thomas Edison στο σπίτι στην 1129 Ridge Avenue επηρέασε προφανώς την ισχυρή του πίστη στη μετά θάνατον ζωή.

Τον Σεπτέμβριο του 1927, συνελήφθη ένας μεθυσμένος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Δρ Adolph Brunrichter. Είπε στις αστυνομικές καταστροφικές ιστορίες για σεξουαλικά όργια, δαιμονική κατοχή, βασανιστήρια και δολοφονίες που είχαν συμβεί στο σπίτι. Οι αρχές δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν εάν ο άντρας που είχαν φυλακιστεί ήταν πράγματι ο Δρ Brunrichter. Ο άνθρωπος απελευθερώθηκε μετά από ένα μήνα και δεν είδε ποτέ ξανά.

Οι ημέρες ήταν αριθμημένες για το στοιχειωμένο σπίτι που όλοι ήταν πεπεισμένοι ότι ήταν κακό. Σε κοντινή απόσταση, στον τόπο που είναι τώρα το Κέντρο Επιστήμης Carnegie, βρισκόταν η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στον κόσμο.

Το πρωί της 15ης Νοεμβρίου 1927, το γιγαντιαίο δοχείο αποθήκευσης αερίου που ανήκε στην Equitable Gas Company εξερράγη με μια φοβερή δύναμη που έγινε αισθητή σε όλη την επαρχία. Η ιστορία της παλιάς Allegheny City, που καταρτίστηκε από τους εργαζόμενους του προγράμματος συγγραφέων της διοίκησης έργων έργων, περιγράφει την καταστροφή. "Καθώς τα σπίτια κατέρρευσαν και οι καμινάδες ανατράπηκαν, τα τούβλα, τα σπασμένα γυαλιά, τα στρεβλωμένα κομμάτια χάλυβα και άλλα συντρίμμια έβρεχαν στα κεφάλια των ζωντανών και κλονισμένων κατοίκων που έσπευσαν στους δρόμους από τα σπίτια τους, πιστεύοντας ότι ένας σεισμός είχε επισκεφτεί την πόλη. " Η δύναμη ήταν τόσο ισχυρή που σύμφωνα με πληροφορίες ανατίναξε τα παράθυρα σε όλο το κέντρο της πόλης, Mt. Ουάσινγκτον, και όσο πιο μακριά είναι η Ανατολική Ελευθερία . Δεκάδες μονάδες παραγωγής και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν ή καταστράφηκαν σε ακτίνα 20 μιλίων.

Το πιο στοιχειωμένο σπίτι στην Αμερική, το οποίο κάποτε βρισκόταν στη σημερινή περιοχή της διαδρομής 65 / I279, καταστράφηκε στην έκρηξη. Σύμφωνα με τους Winer και Osborn, ήταν η μόνη δομή που καταστράφηκε στην έκρηξη για την οποία δεν βρέθηκε κανένα ίχνος.

* Η παραπάνω ιστορία φαντασμάτων είναι ακριβώς αυτό - πιθανότατα μια ιστορία. Γεννιέται εν μέρει από την αλήθεια, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία φαίνεται να είναι φανταστική στη φύση. Ίσως το σπίτι ήταν πραγματικά κακό, ωστόσο. Ενώ το σπίτι υπέστη ζημιές, δεν εξαλείφθηκε τελείως, σε αυτή την έκρηξη του Equitable Gas, η Marie Congelier, ηλικίας 28 ετών, πέθανε εκείνη την ημέρα σύμφωνα με τις εφημερίδες. Τον χτύπησε από το τζάμι που πετούσε και έφτασε στο θάνατο στο δρόμο προς το νοσοκομείο. Ακόμα κι αν το υπόλοιπο της αυθεντικής ιστορίας του πιο στοιχειωμένου σπιτιού στην Αμερική δεν είναι αληθινό, δεν θα την κατηγορούσα για να στοιχειώνει την περιοχή!