Η Monongahela στο Πίτσμπουργκ

Πιάστε τις απόψεις από την πιο απότομη διαδρομή στην Αμερική

Το Πίτσμπουργκ έχει δύο ιστορικές κλίσεις: το Duquesne και το Monongahela. Άνοιξε το 1870, η Monongahela Incline - που ονομάζεται Mon Incline από τους ντόπιους - είναι η παλαιότερη και απότομη κλίση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι επίσης ο παλαιότερος εθνικός σιδηρόδρομος συνεχούς λειτουργίας. Προσφέρει όμορφη θέα στην πόλη, παρέχοντας επίσης έναν βολικό τρόπο για να φτάσετε στο κέντρο της περιοχής από το Mt. Βάσιγκτων.

Το Monongahela Incline θεωρείται ο άξονας των δύο κλίσεων της πόλης, που μεταφέρει περισσότερους από 1.500 καθημερινούς καθημερινούς καθημερινούς, αλλά και οι δύο αξίζουν τον έλεγχο όταν βρίσκεστε στο Πίτσμπουργκ.

Ιστορία της Mon Incline

Το Monongahela Incline ανήκει και λειτουργεί από τη Λιμενική Αρχή του Allegheny County και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών του Πίτσμπουργκ. Το 1974, τοποθετήθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων των ΗΠΑ και έχει ανακηρυχθεί ιστορική δομή από το Ίδρυμα Ιστορίας και Ορόσημων του Πίτσμπουργκ. Με τα χρόνια, το Mon Incline έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές, μεταξύ άλλων για να είναι προσβάσιμο από αναπηρικό καροτσάκι.

Μέχρι τη δεκαετία του 1860, το Πίτσμπουργκ άρχισε να εξελίσσεται ταχύτατα σε μια ανερχόμενη βιομηχανική πόλη. Οι εργαζόμενοι ανέβηκαν σε νέες κατοικίες στο Mt. Ουάσινγκτον, αλλά τα μονοπάτια που οδηγούσαν στους χώρους εργασίας ήταν απότομα και επικίνδυνα. Με την παρότρυνση των μεταναστών εργαζομένων που ζούσαν κατά κύριο λόγο στη Mt.

Η Ουάσινγκτον, τότε γνωστή ως Coal Hill, η πόλη προσέλαβε τους μηχανικούς για να χτίσουν μια κλίση σύμφωνα με τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται στη Γερμανία. Ο Πρωστικός μηχανικός, JJ Endres, ήταν ο μηχανικός που ήταν υπεύθυνος για το σχέδιο Mon Incline και βοήθησε η κόρη του, η Caroline. Ήταν τόσο ασυνήθιστο εκείνη την εποχή για μια γυναίκα να είναι μηχανικός που όλοι πραγματικά έφταναν να φεύγουν.

Monongahela κλίση σήμερα

Ο κατώτερος σταθμός του Monongahela Incline βρίσκεται κοντά στη Γέφυρα Smithfield Street, καθιστώντας την εύκολη πρόσβαση από το σταθμό του μετρό και το ελαφρύ σιδηροδρομικό σύστημα του Πίτσμπουργκ. Οι σταθμοί βρίσκονται στο 73 West Carson Street και 5 Grandview Avenue.

Η κλίση Mon λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο. Πληροφορίες σχετικά με τους ναύλους και τα δρομολόγια διατίθενται από το λιμενικό γραφείο του Pittsburgh . Η κλίση έχει μήκος 635 πόδια, με βαθμό 35 μοίρες, 35 λεπτά και υψόμετρο 369,39 πόδια. Ταξιδεύει με ταχύτητα 6 μίλια ανά ώρα και μπορεί να μεταφέρει 23 επιβάτες ανά αυτοκίνητο.