Πώς να φτιάξετε Haluski (Λάχανο και Noodles)

Το Haluski είναι πολωνο-σλοβακικό φαβορί στο Πίτσμπουργκ

Το Haluski (προφέρεται hah-loosh-kee) είναι ένα εξαιρετικό φαγητό με άνεση των νούγιων αυγών και του πασπαρμένου λάχανου. Το πιάτο είναι δημοφιλές στη Δυτική Πενσυλβανία και τα κοντινά κράτη και είναι ένα ιδιαίτερο φαβορί στο Πίτσμπουργκ .

Το Πίτσμπουργκ κατατάσσεται τακτικά στις πιο εύπορες πόλεις στις ΗΠΑ και πιο πρόσφατα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δύο από τα χαρακτηριστικά του Πίτσμπουργκ που τροφοδοτούν αυτή την αυξανόμενη φήμη για την αξιοπρέπεια είναι οι γαστρονομικές προσφορές και η κληρονομιά της .

Ο ουρανός του Πίτσμπουργκ έχει ένα ευρύ φάσμα, το οποίο διευρύνεται κάθε χρόνο καθώς περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν αυτό το στολίδι που βρίσκεται ανάμεσα στα ποτάμια Allegheny και Monongahela και στο κεφάλι του ποταμού Ohio. Οι Πίτσμπεργκς κάνουν περισσότερα από ό, τι απλά βάζουν τηγανιτές πατάτες σε όλα, από σάντουιτς μέχρι σαλάτες. η πλούσια ιστορία των μεταναστών της πόλης και ο ποικίλος εθνοτικός της χαρακτήρας εξυπηρετούν μια ποικιλία γεύσεων και πιάτων στην περιοχή.

Το Haluski είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της πολυμορφίας από την περιοχή του Πίτσμπουργκ. Δεν είναι περίπλοκο να προετοιμάζετε - ειδικά εάν παίρνετε τη συντόμευση και χρησιμοποιείτε noodles αυγών από το κατάστημα αντί να φτιάξετε τα δικά σας noodles-και είναι έτοιμη σε κανέναν χρόνο!

Επίπεδο δυσκολίας: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 1 ώρα

Τι χρειάζεστε

Κατευθύνσεις

  1. Χτυπάμε ένα φρεάτιο αυγών.
  2. Ανακατέψτε σε 2 φλιτζάνια αλεύρι και ένα τσίμπημα αλατιού.
  1. Σταδιακά προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα, συνεχίζοντας να ανακατεύετε καθώς πηγαίνετε, μέχρι να έχετε μια σκληρή ζύμη.
  2. Ξετυλίξτε λεπτό (πάχους 1/8 ") σε αλεσμένο χαρτόνι.
  3. Κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 1 "και 2".
  4. Αφαιρέστε τις λωρίδες, μία φορά τη φορά, σε μια κατσαρόλα βραστό νερό και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.
  5. Στραγγίστε, ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσει.
  6. Ενώ οι νούγιες στεγνώνουν, σοτάρετε 1 μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  1. Κόψτε ένα κεφάλι λάχανου σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε στο κρεμμύδι. Μαγειρέψτε μέχρι το λάχανο να είναι τρυφερό.
  2. Προσθέστε τις ζυμαρικά στο λάχανο και μαγειρέψτε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά.
  3. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Συμβουλές μαγειρέματος και επιλογές

Εάν δεν έχετε το χρόνο ή υπομονή για να φτιάξετε τα δικά σας ζυμαρικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα προσυσκευασμένα σαλάτα, όπως τα ζυμαρικά αυγών, για τα σπιτικά noodles.

Όταν τηγανίζουμε το λάχανο, κάποιοι προτιμούν να μαγειρεύουν το λάχανο μέχρι να είναι ελαφρώς καφέ, ενώ άλλοι προτιμούν να μαγειρεύονται για αρκετό καιρό για να γίνουν τρυφερά. Δοκιμάστε και τα δύο και δείτε τι προτιμάτε!

Επίσης μια επιλογή: Ενώ ψάχνετε το λάχανο και το κρεμμύδι, δοκιμάστε να προσθέσετε ½ κουταλάκι κουταλάκι σπόρων.

Ως παραλλαγή, μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να ανακατεύουν το τυρί cottage ακριβώς πριν από την εξυπηρέτηση.