Συνδέοντας τους συνεταιρισμούς τροφίμων του Μόντρεαλ

Εξοικονομήστε χρήματα Συμμετέχετε σε μια συλλογική ομάδα συναλλάγματος ή τροφίμων Co-Op

Εκτελούνται από την κοινότητα για την κοινότητα, οι συνεταιρισμοί ή συνεταιρισμοί τροφίμων του Μόντρεαλ, γνωστοί ως "groupes d'achat" ή "achat collectif" στο Κεμπέκ, επιτρέπουν στα μέλη να ξοδεύουν λιγότερα σε προϊόντα υψηλότερης ποιότητας συγκεντρώνοντας τα χρήματά τους μαζί για να αγοράσουν είδη παντοπωλείου χύμα απευθείας από τοπικούς αγρότες, χονδρεμπόρους ή / και παραγωγούς. Οι αποταμιεύσεις κυμαίνονται από σημαντικές έως δραματικές και το προϊόν είναι συχνά οργανικό.

Co-op Επένδυση Χρόνου: Χαμηλή έως Υψηλή

Η χρονική επένδυση ποικίλλει ανάλογα με την ομάδα ή το co-op και το επίπεδο εξυπηρέτησης.

Ενώ μερικοί μπορεί να είναι αρκετά μικροί και ανεπίσημοι, ίσως να χρεώνουν ένα μικρό τέλος μέλους για να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς και διοίκησης, άλλα μπορεί να απαιτούν από τα μέλη να εργάζονται - από δύο ώρες το μήνα έως εβδομαδιαίες βάρδιες, εάν τα τρόφιμα είναι επίσης προετοιμασμένα και μαγειρεμένα (π.χ. , μεταφορά, συντονισμός, συσκευασία, μαγείρεμα, καθαρισμός).

Πώς να βρείτε Co-ops τροφίμων στο Μόντρεαλ

Οι παρακάτω οργανώσεις είναι είτε co-ops είτε πόροι που μπορούν να βοηθήσουν να εντοπίσετε έναν συνεταιρισμό τροφίμων του Μόντρεαλ ή "groupes d'achats" στη γειτονιά σας.

Ομίλου Ressource du Plateau Mont-Royal
Οργάνωση κοινότητας που λειτουργεί στο Οροπέδιο με συνδέσμους με πολλές ομαδικές ομάδες ή συνεταιρισμούς τροφίμων στο Μόντρεαλ. Είναι μέλος της Συλλογικής Ομάδας των Αχλάτς του Κεμπέκ.
Γειτονιά: Plateau Mont-Royal αλλά μπορεί να σας κατευθύνει σε ομάδες σε άλλες γειτονιές

EcollegeY Οργανική Υπηρεσία Τροφίμων
Προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά και / ή παραγόμενα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών και των φρούτων στην εποχή, τους σπόρους, τα ψάρια και το κρέας, το EcollegeY δεν απαιτεί εθελοντισμό ή συνδρομή μέλους, απλώς μια κατάθεση $ 10 για τον κάδο παράδοσης με την πρώτη παραγγελία .

Οι τιμές δεν είναι ακριβώς ένα κλέψιμο, αλλά εάν προϋπολογίζεται καλά με τα γεύματα που προγραμματίζονται μπροστά, το κόστος καταλήγει συγκρίσιμα με την αγορά μη βιολογικών μη τοπικών προϊόντων στις αλυσίδες σουπερμάρκετ και παραδίδεται στην πόρτα σας.
Γειτονικές περιοχές: Το μεγαλύτερο μέρος της ευρύτερης περιοχής του Μόντρεαλ

Co-op La Maison Verte
Ένα από τα μεγαλύτερα συνεταιριστικά οικολογικά καταστήματα του Καναδά και ένα σίγουρο στοίχημα για πληροφορίες σχετικά με τους τοπικούς "groupes d'achat" και τους συναδέλφους παντοπωλείων, η La Maison Verte δημιουργεί μια αγορά μίνι αγρότη μπροστά από το κατάστημά τους που πωλεί φρέσκα βιολογικά προϊόντα, κατσικίσιο τυρί και κομμένα λουλούδια κάθε Πέμπτη από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. και συμμετέχει ενεργά στη γεωργία που υποστηρίζεται από την κοινότητα .


Γειτονικές περιοχές: η Notre-Dame-de-Grâce αλλά μπορεί να γνωρίζει ομάδες εκτός του NDG

Aliments d'Ici
Ένα μέλος της GRIP-UQAM, η Aliments d'Ici είναι μια ερευνητική επιτροπή αφιερωμένη στην εξεύρεση προσιτών λύσεων locavore και έχει καλή σχέση με τη σφαίρα συνεταιρισμού τροφίμων στο Μόντρεαλ.
Γειτονικές περιοχές: Verdun αλλά συνδεδεμένες με ομάδες σε άλλες γειτονιές

GRIP- UQAM
Συμμετέχοντας βαθιά σε θέματα επισιτιστικής ασφάλειας, προσιτής παραγωγής και τρόπου ζωής, αυτός ο κοινωνικός και περιβαλλοντικός ερευνητικός όμιλος από το l'Université du Québec à Montréal είναι ένας μεγάλος πόρος για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους γκρουπς d'achats ή τους συνεταιρισμούς τροφίμων στη γειτονιά σας.
Γειτονιά: Κέντρο, αλλά συνδέονται με ομάδες d'achat σε όλο το Μόντρεαλ

Οργανική πανεπιστημιούπολη
Ανοιχτό στους μαθητές του McGill και στο ευρύ κοινό, αυτό το co-op είναι απλό, οικονομικό και βολικό. Η παραγωγή περιορίζεται στα λαχανικά, τα φρούτα και ορισμένα ψημένα αγαθά, αλλά είναι σχεδόν πάντοτε τοπικά καλλιεργημένη, οργανική, εποχική και παίρνετε ένα τεράστιο κτύπημα για το buck σας σε μόλις 15 δολάρια ένα καλάθι για δύο και 25 δολάρια για να τροφοδοτήσετε τις ανάγκες μιας ολόκληρης οικογένειας για φρούτα και λαχανικά εβδομάδα! Σχεδόν πανομοιότυπη με τη γεωργία που υποστηρίζεται από την κοινότητα, η μόνη διαφορά από την άποψη του καταναλωτή είναι ότι αντί να πληρώσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια για την κάλυψη των δαπανών για καλάθια αξίας δύο εποχών, χρειάζεται μόνο να πληρώσετε την Οργανική Campus μία εβδομάδα μπροστά και δεν είστε υποχρεωμένος δεσμευθείτε σε ένα καλάθι κάθε εβδομάδα.

Και ... είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο!
Γειτονιά: Κέντρο, αλλά ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μόντρεαλ

Le Frigo Vert
Το ισοδύναμο της γεωργίας που υποστηρίζεται από την κοινότητα , η Le Frigo Vert, εκτός από την παροχή καλάθων για λαχανικά και φρούτα, πωλεί επίσης αποξηραμένα προϊόντα και άλλα προϊόντα διατροφής.
Γειτονιά: Κέντρο, αλλά ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μόντρεαλ