Η αγορά Καρυοθραύστη του Χιούστον: Ο πλήρης οδηγός

Για μερικούς, η έναρξη των διακοπών είναι η ημέρα μετά την ημέρα των ευχαριστιών . Για άλλους, είναι η μέρα μετά το Halloween. Αλλά για πολλούς Χιούστον, η αγορά Καρυοθραύστης Χιούστον είναι το αληθινό kickoff για την εποχή των Χριστουγέννων.

Η αγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και με όλα τα είδη ένδυσης, φαγητού, κοσμήματος και διακόσμησης, αυτό το τεράστιο παζάρι είναι το καλύτερο σημείο στην πόλη για να βρείτε το τέλειο δώρο για όλους στον κατάλογό σας.

Εάν κάνετε πρώτη επιχείρηση στην αγορά, εδώ πρέπει να μάθετε πριν πάτε.

Σχετικά με την Αγορά

Η αγορά Καρυοθραύστης Χιούστον ξεκίνησε το 1981 ως ένας νέος τρόπος για να συγκεντρωθούν χρήματα για το Μπαλέτο του Χιούστον και γρήγορα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα γεγονότα συγκέντρωσης χρημάτων στο Χιούστον. Το δέκατο τοις εκατό όλων των πωλήσεων των εμπόρων που πραγματοποιούνται στην αγορά ωφελούν το Μπαλέτο του Χιούστον και τα πολλά του προγράμματα.

Στεγάζεται στο Κέντρο NRG - στην ίδια τοποθεσία όπου διοργανώνεται η εκδήλωση για το ζωικό κεφάλαιο του Χιούστον και το Rodeo - η αγορά έχει σειρές σε σειρές εμπορευμάτων και τροφίμων προς πώληση. Η εκδήλωση βλέπει περισσότερους από 100.000 αγοραστές σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών στα μέσα Νοεμβρίου και διαθέτει σχεδόν 300 πωλητές, καθένα από τα οποία προσφέρει μοναδικά και ενδιαφέροντα αντικείμενα προς πώληση.

Τι να περιμένεις

Η αγορά Καρυοθραύστης είναι γεμάτη με αγοραστές, πωλητές και εμπορεύματα. Τα πλήθη συσσωρεύονται στις περισσότερες μέρες μόλις οι πόρτες ανοίγουν και οι ώρες αιχμής μπορούν να σας αφήσουν από τον ώμο προς τον ώμο με άλλους προστάτες καθώς κάνετε το δρόμο σας μέσα από τους διαδρόμους.

Λόγω της συγκέντρωσης οτιδήποτε με τροχούς όπως τα καροτσάκια και τα βαγόνια δεν επιτρέπονται μέσα. Η μόνη εξαίρεση είναι οι συσκευές προσωπικής βοήθειας για κινητικότητα, όπως οι αναπηρικές καρέκλες και οι περιπατητές.

Περίπου 300 περίπτερα έχουν δημιουργηθεί για να πουλήσουν προϊόντα που κυμαίνονται από ρούχα μέχρι διακόσμηση στο σπίτι για γκουρμέ φαγητό. Οι πωλητές δεν έχουν δημιουργηθεί ανά κατηγορία, οπότε αν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο, είναι καλύτερο να δείτε τη διάταξη της αγοράς μπροστά από το χρόνο και να χαρτογραφήσετε τη διαδρομή σας.

Για τους πρώτους χρονομετρητές και αυτούς που θέλουν να πάρουν την πλήρη εμπειρία της αγοράς, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από πίσω και να εργαστείτε για να προχωρήσετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη συμφόρηση που συνήθως συμβαίνει στο μπροστινό μέρος και σας επιτρέπει να πετάξετε χωρίς να αισθάνεστε έσπευσαν ή υπερπλήρεις.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 10 π.μ. για γενική είσοδο, αλλά τα πρώτα εισιτήρια για πτηνά που σας επιτρέπουν να εισέλθετε την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 8:30 π.μ. μπορούν επίσης να αγοραστούν μπροστά από το χρόνο καλώντας τους διοργανωτές της αγοράς από τις αρχές Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις

Εκτός από τα ψώνια, η αγορά φιλοξενεί επίσης μια σειρά γεγονότων που οδηγούν στην αγορά και συμπίπτουν με αυτήν.

Preview Party

Το Party Preview είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια κορυφαία κορυφή στα εμπορεύματα που πωλούνται πριν τα πλήθη καταρρεύσουν. Το πάρτι πραγματοποιείται την Τετάρτη το βράδυ από τις 6:30 έως τις 10 το βράδυ και περιλαμβάνει κάποια επιπλέον διασκέδατα που συνοδεύουν τα ψώνια σας - όπως ζωντανή διασκέδαση, φαγητό και ποτά. Τα εισιτήρια πάνε για περίπου $ 250 ανά ποπ.

Saks Fifth Avenue Fashion Show και Γεύμα

Δύο παρουσιάσεις μόδας και γεύματα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της αγοράς. Η πρώτη κυκλοφορεί από την Saks Fifth Avenue Inc. την Πέμπτη το πρωί από τις 10 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. Σαν Saks, η εμφάνιση της μόδας είναι αναμφισβήτητα πολύτιμη και πιο αξιοσημείωτη από την παράσταση του Macy την Παρασκευή.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από $ 135 και περιλαμβάνουν την είσοδο στην αγορά και για τις τέσσερις ημέρες, καθώς και μια ευκαιρία να ψωνίσετε μια μιάμιση ώρα πριν οι πόρτες ανοίγουν επίσημα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Έκθεση μόδας και γεύμα της Macy

Η Macy φιλοξενεί τη δική της επίδειξη μόδας και το γεύμα την Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. Όπως και με το show Saks, η είσοδος ξεκινά στα 135 δολάρια και τα εισιτήρια είναι καλά για τις τέσσερις μέρες, καθώς και τα ψώνια των πρώτων πουλιών την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η εμφάνιση της μόδας της Macy χαρακτηρίζεται από ενδυμασία περισσότερο προσαρμοσμένη στην καθημερινή χρήση και την οικογενειακή ενδυμασία.

Τι να δεις

Ενώ οι καρυοθραύστες στην πραγματικότητα πωλούνται στην αγορά - τουλάχιστον δύο έμποροι τις πωλούν - δεν είναι η μεγαλύτερη κλήρωση. Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη προς πώληση κάθε χρόνο είναι η σάλτσα σπαγγέτι Donne Di Domani. Η γευστική, παλαιά σάλτσα ιταλικής μαρινάρας έχει πωληθεί στην αγορά από τις αρχές της δεκαετίας του '90 - και ακόμη και στα 10 δολάρια ένα βάζο, πωλεί γρήγορα.

Οι γυναίκες πίσω από το Donne Di Domani, που σημαίνει "γυναίκες του αύριο" στα ιταλικά, δίνουν όλα τα έσοδά τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και έχουν δημιουργήσει μια άπληστη μετάβαση των επισκεπτών της αγοράς.

Ένας άλλος δημοφιλής πωλητής είναι ο σχεδιαστής ντεκόρ και ο πωλητής Paul Michael. Αυτή η εταιρεία που εδρεύει στο Αρκάνσας δημιουργεί εντυπωσιακά διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα από ξύλο και αρχιτεκτονικά σκευάσματα. Το αποτέλεσμα είναι μια ελαφρώς ρουστίκ αισθητική με μόνιμη αξία.

Άλλα μεγάλα σημεία που πρέπει να αναζητήσετε είναι οι χώροι των τροφίμων. Από γκουρμέ κεράσια και καραμέλα σε τσάι μίγματα με καπνιστά κρέατα, υπάρχει ένας τόνος ενδιαφέρουσες λιχουδιές για να δώσετε ως δώρο ή να χρησιμοποιήσετε για να ταξινομήσετε το πάρτι διακοπών σας.

Πότε να πάτε

Ο πιό πολυάσχολος χρόνος στην αγορά είναι η Πέμπτη το πρωί, όταν ανοίγει το γεγονός. Αλλά αν το ρίχνετε από το περίπτερο στο περίπτερο δεν είναι το δικό σας πράγμα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επισκεφθείτε την Πέμπτη και την Παρασκευή το απόγευμα. Το πλήθος αρχίζει να λεπτύνει στις 3 μ.μ. περίπου και η εισαγωγή σε μισή τιμή ξεκινά στις 5 μ.μ. Τα Κυριακάτικα πρωινά είναι επίσης ήσυχα, αν και η δραστηριότητα αρχίζει να αναβλύζει γύρω στο μεσημέρι.

Πώς να πάτε εκεί

Η αγορά πραγματοποιείται στο Κέντρο NRG κοντά στο Med Centre του Χιούστον. Η στάθμευση στο NRG Park είναι 12 δολάρια κατά τη διάρκεια της αγοράς, καθώς και πεζοδρόμιο και λεωφορεία είναι διαθέσιμα για να σας μεταφέρουν από την παρτίδα σας στην είσοδο. Η κυκλοφορία μπορεί να είναι πολύ μεγάλη κατά τη διάρκεια των αιχμών, οπότε αν οδηγείτε στην αγορά, αναμένετε καθυστερήσεις.

Μια φθηνότερη και ίσως ελαφρώς λιγότερο αγχωτική επιλογή είναι να παρκάρετε σε ένα πάρκο και βόλτες του μετρό και να πάρετε το λεωφορείο ή την κόκκινη γραμμή METRORail κατευθείαν στο NRG Park. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα μερίδιο βόλτα. Το σημείο παραλαβής και απόρριψης της Uber είναι διαθέσιμο κατά μήκος της NRG Parkway μεταξύ NRG Center και NRG Astrodome.

Εισιτήρια

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μπροστά στο Ticketmaster.com και το Randall για $ 18 ή στην πόρτα για $ 20 με μετρητά μόνο. Για να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για ειδικές εκδηλώσεις, πρέπει να καλέσετε τους διοργανωτές της εκδήλωσης στο 713-535-3231.