Ταξιδιωτικός οδηγός Τέρκς και Κάικος

Οδηγός Ταξιδίων, Διακοπών και Διακοπών στα νησιά Ταρκ και Κάικος στην Καραϊβική

Όπως και οι ντόπιοι "αντάρτες" των οποίων οι πρόγονοι έπεσαν πάνω σε αυτές τις ακτές μετά από αρκετά ναυάγια πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια, οι επισκέπτες στους Τούρκους και το Κάικος θα αισθανθούν σαν να έχουν βρει ένα νέο σπίτι και όαση για χαλάρωση, αναψυχή και αναζωογόνηση.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές του Turks and Caicos στο TripAdvisor

Τούρκοι και Κάικος Βασικές Πληροφορίες Ταξιδιού

Αξιοθέατα του Τούρκου και του Caicos

Καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι δημοφιλείς λόγω της αφθονίας των κοραλλιογενών υφάλων και των υποβρύχιων τοπίων. Οι αρχάριοι και οι επαγγελματίες μπορούν να εξερευνήσουν τις εκατοντάδες μικρές όρμους και τα κρησφύγετα διασκορπισμένα σε όλη την αλυσίδα του νησιού. Ο αθλητισμός και η εμπορική αλιεία είναι πιο δημοφιλής εκτός του South Caicos, το οποίο διαθέτει το καλύτερο φυσικό λιμάνι και τις καλύτερες καταδύσεις. Ένα φυσικό τοίχο πέφτει 8,000 πόδια βαθιά ακριβώς έξω από την ακτή, και είναι πλούσια σε θαλάσσια ζωή που θα ευχαριστήσει ακόμη και τον πιο έμπειρο δύτη.

Οι παραλίες των Τούρκων και του Κάικου

Το Providenciales είναι η πατρίδα της παραλίας Grace Bay, η οποία έχει μήκος 12 μιλίων, την οποία η Conde Nast ονομάζει "Καλύτερη παραλία όλων των τροπικών νησιών στον κόσμο". Οι παρατάσεις, οι αεριωθούμενες σκι, η βόλεϊ και η παρακολούθηση ατόμων είναι δημοφιλείς δραστηριότητες κατά μήκος των ήσυχων τιρκουάζ νερά .

Το Grace Bay είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα. Το Middle Caicos, το Βόρειο Καΐκο, το Salt Cay και η πληθώρα μικρών παρακείμενων νησιών είναι αραιοκατοικημένα αλλά άφθονη σε φυσική ομορφιά και προσελκύουν επισκέπτες που πραγματικά θέλουν να ξεφύγουν από όλα και να βρουν τη δική τους ιδιωτική παραλία.

Τουρκικά και Caicos Hotels and Resorts

Το Provo έχει χτυπήσει ένα κτίριο τις τελευταίες δεκαετίες. Τα σύγχρονα παραθαλάσσια θέρετρα και τα συγκροτήματα πολυτελών διαμερισμάτων έχουν βυθιστεί σε όλη την έκταση, ειδικά κατά μήκος του κόλπου Grace. Από όλα-inclusives σε πιο ρουστίκ ιδιωτικές βίλες, μπορείτε να έχετε την επιλογή σας από οποιοδήποτε επίπεδο πολυτέλειας και καταλύματα. Τα νησιά του Νότου και του Μεσαίου Καΐκου μόλις τώρα ανακαλύπτονται από προγραμματιστές, με πολλά προγραμματισμένα μεγάλα θέρετρα να σπάσουν το έδαφος.

Τα εστιατόρια του Τούρκου και του Caicos

Τα επώνυμα, εξωτικά και "al fresco" είναι τα καλύτερα επίθετα που περιγράφουν την τραπεζαρία στο TCI. Τα παραδοσιακά νησιωτικά πιάτα εμπλουτίζονται με τις επιρροές της Τζαμάικας, της Ιταλίας, της Ταϊλάνδης, της Ιαπωνίας, της Αμερικής και του Μεξικού, με αποτέλεσμα μια πραγματικά διεθνή γαστρονομική εμπειρία.

Το τοπικό συρραπτικό, Caribbean Queen Conch, χαρακτηρίζεται από αμέτρητες παραλλαγές. Πολλά εστιατόρια προσφέρουν μια μοναδική ατμόσφαιρα για φαγητό, που βρίσκεται σε αυλές, δίπλα στην πισίνα ή στις παραθαλάσσιες τοποθεσίες.

Τούρκοι και Κάικος Πολιτισμός και Ιστορία

Το νησί του Μεγάλου Τουρκού ήταν όπου ο Χριστόφορος Κολόμβος έφτασε για πρώτη φορά στην ξηρά κατά το ταξίδι του στον Νέο Κόσμο. Η ιστορία δείχνει ότι τα νησιά Caicos αποτελούσαν μια τακτική στάση για τους πειρατές τον 16ο και τον 17ο αιώνα, πριν από την ανάκαμψη της επιχείρησης αλατιού και των φυτειών βαμβακιού ως εμπόριο της ημέρας. Οι ντόπιοι έχουν ένα συνδυασμό προγόνων από τις Μπαχάμες, την Αϊτή, τη Μεγάλη Βρετανία και την Τζαμάικα. Τον 21ο αιώνα, οι καινούργιες κατασκευές και η κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων φέρνουν νέους τουρίστες και μόνιμους κατοίκους στα νησιά.

Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ Τερκς και Κάικος

Το Μάιο τονίζεται από το Regatta στο Νότιο Καΐκο, το παλαιότερο φεστιβάλ των νησιών. Τον Ιούνιο είναι το Καρναβάλι Conch στο νησί Grand Turk, το οποίο διαθέτει μπλοκ πάρτι, φωτιές στην παραλία και ένα διαγωνισμό για φαγητό. Οι εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών εκτελούνται από τις ακτές του νησιού Grand Turk, ενώ η σεζόν διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Νυχτερινή ζωή Τούρκων και Κάικος

Αναβλύζουν τους δρόμους νωρίς στο TCI και το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής είναι της τοπικής ποικιλίας. Ορισμένα από τα θέρετρα all-inclusive προσφέρουν βραδινές παραστάσεις και τοπικά κλαμπ χορού.