Τι σημαίνει "SSSS" στα εισιτήρια μου;

Τα τέσσερα γράμματα που κανένας ταξιδιώτης δεν θέλει να δει πριν από την επιβίβαση

Υπάρχουν πολλές δυσάρεστες καταστάσεις που οι ταξιδιώτες δεν θέλουν να βιώσουν καθώς προσπαθούν να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Από τις κλεμμένες αποσκευές έως την εργασία με το φαινομενικά ατελείωτο γάντι των καθυστερημένων πτήσεων, τα σύγχρονα προβλήματα μπορούν να στοιχηματίζουν φυλλάδια σε κάθε στροφή. Το χειρότερο από αυτά μπορεί να είναι η αδυναμία εκτύπωσης κάρτας επιβίβασης από το σπίτι λόγω της επιλογής του για την τρομακτική λίστα "SSSS".

Όταν το σήμα "SSSS" εμφανίζεται σε κάρτα επιβίβασης, αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο από απλή αναζήτηση και πρόσθετες ερωτήσεις.

Αντ 'αυτού, αυτά τα τέσσερα γράμματα μπορούν να μετατρέψουν τις διακοπές των ονείρων σε εφιάλτη πριν από την αναχώρηση. Σε περίπτωση που θα επιλεγείτε για αυτή τη λίστα που δεν είναι τόσο ελίτ, εδώ μπορείτε να περιμένετε στην επόμενη περιπέτεια.

Τι σημαίνει "SSSS";

Το εμπορικό σήμα "SSSS" αντιπροσωπεύει τη δευτερεύουσα επιλογή επιλογής ασφαλείας. Ένα από τα δύο προγράμματα που θεσπίστηκαν από τη Διοίκηση Ασφάλειας των Μεταφορών μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το πρόσθετο αυτό βήμα στη διαδικασία ασφαλείας προστέθηκε ως προστατευτικό μέτρο για την αποτροπή αμφισβητήσιμων χαρακτήρων από την επιβίβαση σε αεροσκάφη. Όπως και η περίφημη λίστα "No Fly", η λίστα "SSSS" είναι μυστική και οι ταξιδιώτες μπορούν να προστεθούν σε αυτήν ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση ή προειδοποίηση.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για τους ταξιδιώτες να γνωρίζουν μπροστά από το χρόνο εάν έχουν στοχευθεί για "SSSS". Αντίθετα, αν ένας ταξιδιώτης δεν μπορεί να κάνει check-in για την πτήση του στο διαδίκτυο ή σε ένα περίπτερο, μπορεί να είναι ένα σημάδι που έχουν προστεθεί σε αυτόν τον κατάλογο.

Γιατί πήρα την ετικέτα ως ταξιδιώτης "SSSS";

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποια απλή ενέργεια μπορεί να έχει κάνει ο ταξιδιώτης για να προσγειωθεί στη λίστα "SSSS".

Σε μια συνέντευξη του 2004, ένας εκπρόσωπος της TSA είπε στο NBC News ότι η ονομασία "SSSS" επιλέχθηκε τυχαία από έναν υπολογιστή. Εντούτοις, ένας ανώνυμος υπάλληλος στο εσωτερικό της διοίκησης σημείωσε επίσης ότι η συμπεριφορά των επιβατών μπορεί επίσης να συμβάλει στον καθορισμό, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής για μια πτήση σε μετρητά ή την τακτική αγορά εισιτηρίων μίας διαδρομής.

Συχνά διεθνή φυλλάδια έχουν αναφέρει το εμπορικό σήμα "SSSS" που εμφανίζεται στις κάρτες επιβίβασής τους μετά από ταξίδια σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές του κόσμου, όπως η Τουρκία. Ένας μπλόγκερ δήλωσε ότι πήρε την ονομασία "SSSS" αφού ολοκλήρωσε τρία διαδοχικά διεθνή ταξίδια, ακολουθώντας την καταβολή τελών κατά την άφιξη στην Αργεντινή.

Τι πρέπει να περιμένω εάν το "SSSS" βρίσκεται στην κάρτα επιβίβασής μου;

Εκτός από το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τον εαυτό τους για check-in για μια πτήση, οι ταξιδιώτες που έχουν την ονομασία "SSSS" στην κάρτα επιβίβασής τους αναμένουν να απαντήσουν σε πολλές ερωτήσεις από τις αρχές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Οι πράκτορες της πύλης ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του ταξιδιώτη πριν από την έκδοση εισιτηρίου, συμπεριλαμβανομένης της επιθεώρησης όλων των ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ οι υπάλληλοι Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων θα ζητούν συχνά επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με προηγούμενα και τρέχοντα σχέδια.

Στο σημείο ελέγχου της TSA, όσοι έχουν "SSSS" στις κάρτες επιβίβασής τους μπορούν να αναμένουν την πλήρη αντιμετώπιση της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επιθεώρησης pat-down . Επιπλέον, όλες οι αποσκευές μπορούν να αναζητηθούν με το χέρι και να τοποθετηθούν σε στρώματα για ίχνη εκρηκτικών υπολειμμάτων. Αυτή η όλη διαδικασία θα μπορούσε να προσθέσει πολύ περισσότερο χρόνο σε ένα ταξίδι του ταξιδιώτη, απαιτώντας από τους ταξιδιώτες να φτάσουν νωρίς για να συναντήσουν την επόμενη πτήση τους.

Μπορώ να καταργηθεί από τη λίστα "SSSS";

Δυστυχώς, η απομάκρυνση από τη λίστα είναι πολύ πιο δύσκολη από τη μετάβαση στη λίστα. Εάν ένας ταξιδιώτης λάβει την ονομασία "SSSS", μπορεί να προσφύγει στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας.

Όσοι πιστεύουν ότι έχουν τοποθετηθεί λανθασμένα στη λίστα "SSSS" μπορούν να στείλουν τις καταγγελίες τους στο DHS TRIP Traveler Redress Research Program (DHS TRIP). Μέσω αυτής της διαδικασίας διερεύνησης, οι ταξιδιώτες μπορούν να ζητήσουν την αναθεώρηση των φακέλων τους στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Μετά την υποβολή της αίτησης, στους ταξιδιώτες θα εκδοθεί Αριθμός Ελέγχου Αποζημίωσης, ο οποίος μπορεί να τους βοηθήσει να μειώσουν τις πιθανότητές τους να κάνουν τη δευτερεύουσα λίστα εξέτασης. Μια τελική απόφαση θα αποδεσμευτεί τελικά μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

Παρόλο που κανείς δεν θέλει να είναι στη λίστα "SSSS", οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν μέτρα για να βεβαιωθούν ότι αποφεύγουν.

Με την κατανόηση της κατάστασης και τη γνώση των βημάτων γύρω, οι ταξιδιώτες μπορούν να κρατήσουν τα ταξίδια τους ασφαλή, ασφαλή και ταχεία καθώς βλέπουν τον κόσμο.