Πού να πετάξετε στο Βιετνάμ

Πώς να βρείτε τις φτηνότερες πτήσεις προς το Βιετνάμ και να αποφασίσετε μεταξύ Σαϊγκόν και Ανόι

Ξεκινήστε από το βορρά ή το νότο;

Για τους ταξιδιώτες, η επιλογή της πτήσης στο Βιετνάμ δεν είναι πάντα απλή. Τα αντίθετα άκρα της ίδιας χώρας έχουν εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς. Οι τιμές των πτήσεων ποικίλλουν. Ακόμη και το κλίμα διαφέρει ανάλογα με την εποχή.

Συνολικά, έχετε τρεις δημοφιλείς επιλογές για να πετάξετε στο Βιετνάμ: Σαϊγκόν (νότια), Ανόι (βόρεια) και Ντα Νανγκ (περίπου στη μέση). Η πτήση είτε στο Saigon είτε στο Ανόι είναι οι πιο δημοφιλείς τρόποι να αρχίσετε να εξερευνάτε το Βιετνάμ.

Λήψη της βίζας σας για το Βιετνάμ

Πριν φτάσετε σε ένα από τα τρία μεγάλα διεθνή αεροδρόμια του Βιετνάμ, θα χρειαστεί να φροντίσετε ήδη την τουριστική σας βίζα ή να αποφύγετε την είσοδο. Ευτυχώς, το νέο σύστημα E-Visa του Βιετνάμ θα εξαλείψει πολλές από τις πρώτες παρενοχλήσεις.

Οι τρεις επιλογές σας για τη χορήγηση θεώρησης για το Βιετνάμ:

Σημείωση: Υπάρχουν πολλές πλαστές ηλεκτρονικές θεωρήσεις για τις ιστοσελίδες του Βιετνάμ. Στην πραγματικότητα, η πραγματική τοποθεσία κάνει μόλις τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης! Αυτές οι ιστοσελίδες μεσαζόντων θέλουν απλώς ένα τέλος για την υποβολή των πληροφοριών σας στον πραγματικό ιστότοπο E-Visa του Βιετνάμ.

Fly to Saigon ή Hanoi - Ποιο είναι το καλύτερο;

Προφανώς, το ταξίδι και οι φιλοδοξίες σας για το ταξίδι μπορεί να υπαγορεύσουν το πιο λογικό λιμάνι εισόδου.

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών φαίνεται να αρχίζει στο νότο με πτήση στη Σαϊγκόν. Οι πτήσεις με πτήση είναι συχνά φθηνότερες για το Saigon. Επιπλέον, σύμφωνα με ορισμένες απόψεις, το Saigon προσφέρει μια ελαφρώς "πιο ήπια" προσγείωση πολιτιστικά για τους πρώτους χρονομετρητές στο Βιετνάμ.

Λόγω του όγκου και άλλων παραγόντων, η πτήση προς Σαϊγκόν (κωδικός αεροδρομίου: SGN) είναι σχεδόν πάντα φθηνότερη από την πτήση στο Ανόι (κωδικός αεροδρομίου: HAN).

Στην πραγματικότητα, το αεροδρόμιο Tan Son Nhat του Σαϊγκόν (SGN) χειρίζεται μεγάλο μέρος της διεθνούς κυκλοφορίας εντός και εκτός του Βιετνάμ. Παραδόξως, το διεθνές αεροδρόμιο Noi Bai (HAN) του Ανόι διαθέτει πραγματικά μεγαλύτερη χωρητικότητα, αλλά χειρίζεται λιγότερο τον όγκο των επιβατών.

Αν σκοπεύετε να δείτε ολόκληρη τη χώρα, εξετάστε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε από το νότο και, στη συνέχεια, να εφαρμόσετε τη διαφορά στο κόστος πτήσεων για να επωφεληθείτε από το γραφικό τρένο επανένωσης Express.

Η γραμμή εκτείνεται από το Saigon σε σημεία ενδιαφέροντος στα βόρεια, συμπεριλαμβανομένου του Ανόι. Τα λεωφορεία μιας ημέρας είναι μια άλλη επιλογή για μετακίνηση, παρόλο που το ταξίδι με τρένο είναι σίγουρα πιο ευχάριστο. Μόλις στο Ανόι, θα μπορούσατε να πάρετε μια από τις εγχώριες πτήσεις χαμηλού κόστους πίσω στη Σαϊγκόν. Το διεθνές αεροπορικό εισιτήριο στις δυτικές χώρες είναι συνήθως φθηνότερο από τη Σαϊγκόν.

Βρείτε φτηνές πτήσεις προς Βιετνάμ

Αν είστε ήδη στην Ασία, οι φτηνότερες πτήσεις προς το Βιετνάμ συχνά προέρχονται από τη Μπανγκόκ, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα.

Οι κρατικές αεροπορικές εταιρίες της Βιετνάμ χειρίζονται διεθνείς πτήσεις προς την Αυστραλία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελέγξτε τις τιμές απευθείας στον ιστότοπό τους πριν δεσμευθείτε για ναύλο σε έναν ιστότοπο κράτησης τρίτου μέρους. Θυμηθείτε να ελέγξετε τις τιμές με ενεργοποιημένη την ιδιωτική περιήγηση!

Εάν οι τιμές πτήσης απευθείας από την πόλη σας δεν είναι ευνοϊκές, εξετάστε το ενδεχόμενο να περάσετε από έναν από τους σημαντικότερους κόμβους όπου ο όγκος των επιβατών στην Ασία μειώνει τις τιμές. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να πετάξετε LAX-BKK-SGN ή JFK-BKK-SGN. Εφαρμόστε κάποιες αμυχές κράτησης πτήσης για να κερδίσετε την καλύτερη τιμή .

Η Vietnam Airlines εδρεύει στο διεθνές αεροδρόμιο Noi Bai του Ανόι. Είναι μέλος της συμμαχίας SkyTeam. θα επιβραβευτείτε με Delta SkyMiles όταν πετάτε μαζί τους.

Το αεροδρόμιο στη Σαϊγκόν

Τα αεροδρόμια στο Saigon και το Ανόι είναι λειτουργικά και πολύ εύκολα στην πλοήγηση.

Επειδή το Tan Son Nhat International Airport στο Saigon βρίσκεται εντός της πόλης και δεν μπορεί εύκολα να επεκταθεί, η κατασκευή σε ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο (γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο Long Thanh) βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Το νέο αεροδρόμιο θα είναι τεράστιο !

Το νέο αεροδρόμιο του Βιετνάμ θα βρίσκεται περίπου 31 μίλια βορειοανατολικά από τη Σαϊγκόν και αναμένεται να ξεκινήσει τη διεξαγωγή πτήσεων το 2025. Το αεροδρόμιο θα φτάσει μέχρι το 2050.

Το παλιό αεροδρόμιο SGN του Saigon θα μετατραπεί σε υπηρεσία, κυρίως στις εγχώριες και περιφερειακές πτήσεις της Νοτιοανατολικής Ασίας, με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε το παλιό διεθνές αεροδρόμιο Don Mueang της Μπανγκόκ μετά την ολοκλήρωση του αεροδρομίου Suvarnabhumi (BKK).

Πετώντας στη Σαϊγκόν

Πολλά ξενοδοχεία παρέχουν υπηρεσία παραλαβής από το αεροδρόμιο. Εάν είναι δυνατόν, προχωρήστε και προγραμματίστε έναν οδηγό. Οι οδηγοί ταξί του Σαϊγκόν έχουν μεγάλη φήμη για την απάτη των νέων αφίξεων . Κάποιοι θα απαιτήσουν περισσότερα χρήματα κατά το ήμισυ για τον προορισμό σας. Άλλοι θα προσπαθήσουν να σας οδηγήσουν σε ψεύτικα ξενοδοχεία.

Εάν η παραλαβή από το αεροδρόμιο δεν είναι επιλογή, θα πρέπει να εισέλθετε στο περίπτερο ταξί μπροστά από το αεροδρόμιο. Εάν είναι δυνατόν, κρατήστε για ή ζητήστε ένα ταξί VinaSun - είναι η πιο αξιόπιστη εταιρεία ταξί στη Σαϊγκόν.

Ανεξάρτητα από την εταιρεία ταξί που επιλέγετε, σχεδιάστε να πληρώσετε ένα μικρό τέλος αεροδρομίου απευθείας στον οδηγό εκτός από ό, τι λέει ο μετρητής. Αυτό είναι ένα νόμιμο τέλος, όχι μια απάτη.

Συμβουλή: Αν έχετε χώρο, κρατήστε τις αποσκευές σας στο πίσω κάθισμα και όχι στον κορμό του ταξί. Εάν πρέπει να βγείτε από το ταξί μετά από μια κακή αλληλεπίδραση, ένας ανέντιμος οδηγός μπορεί να απαιτήσει περισσότερα χρήματα πριν από την απελευθέρωση του κορμού! Οι αποσκευές σας θα κρατηθούν όμηροι.

Πετώντας στο Ανόι

Το διεθνές αεροδρόμιο Noi Bai του Hanoi (κωδικός αεροδρομίου: HAN) είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο στη χώρα, αλλά χειρίζεται πολύ λιγότερους επιβάτες από το Saigon. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Noi Bai είναι ο κόμβος για τις αεροπορικές εταιρείες του Βιετνάμ καθώς και οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους Vietjet και Jetstar Pacific.

Όλες οι διεθνείς πτήσεις έρχονται μέσω του τερματικού σταθμού 2, που άνοιξε τον Ιανουάριο του 2015. Το αεροδρόμιο του Ανόι βρίσκεται περίπου 21 μίλια (περίπου 35 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά της πόλης. Αν το ξενοδοχείο σας προσφέρει υπηρεσία παραλαβής από το αεροδρόμιο, επωφεληθείτε! Τα ταξί μπορεί να είναι μια δαπανηρή ενόχληση για διαπραγμάτευση μετά από μια μακρά πτήση.

Πετώντας στο Da Nang

Μια τρίτη επιλογή για την είσοδο στο Βιετνάμ είναι η πτήση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Da Nang (κωδικός αεροδρομίου: DAD) από άλλο σημείο της Ασίας. Ο αερολιμένας χειρίζεται κυρίως την κυκλοφορία από τη Νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία.

Το μόνο πραγματικό πλεονέκτημα της πτήσης στο Ντα Νανγκ είναι να ξεκινήσει περίπου στη μέση του Βιετνάμ, σε καταπληκτική απόσταση από δύο πολύ δημοφιλείς τουριστικές στάσεις στο Βιετνάμ: Hue και Hoi An.

Αν ο χρόνος είναι σύντομος και να πάρει κάποια ρούχα που γίνονται στην γοητευτική πόλη του ποταμού Hoi An είναι ο πρωταρχικός στόχος σας, πετούν σε Da Nang μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Η AirAsia πραγματοποιεί πτήσεις προς το Da Nang από την Κουάλα Λουμπούρ.

Έξοδος από το Βιετνάμ μέσω Σαϊγκόν

Αποθηκεύστε τον εαυτό σας κάποια ταλαιπωρία τελευταίας στιγμής με την οργάνωση μεταφορά αεροδρομίου μέσω του ξενοδοχείου σας. Το ποσοστό είναι συνήθως περίπου το ίδιο όπως θα πληρώνατε για ένα ταξί. Αλλά έχοντας έναν προγραμματισμένο οδηγό σας εξαλείφει πιθανά προβλήματα από οδηγούς που γνωρίζουν ότι θα πληρώσετε λίγο επιπλέον εάν μια διεθνής πτήση είναι στη γραμμή.

Οι διεθνείς πτήσεις αναχωρούν από το Saigon μέσω του τερματικού σταθμού 2. Ο οδηγός σας μπορεί να σας ρωτήσει.

Βιετνάμ Φόρος Αναχώρησης

Ένας διεθνής φόρος αναχώρησης ύψους US $ 14 για ενήλικες και $ 7 για παιδιά εισπράττεται όταν πετάτε έξω από το Βιετνάμ.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χτίζουν τον φόρο στην τιμή του εισιτηρίου σας. δεν θα παρατηρήσετε ποτέ. Εάν για κάποιο διοικητικό λόγο ο φόρος αναχώρησης δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου σας, θα χρειαστεί να μεταβείτε σε μετρητή για να πληρώσετε πριν επιτρέπεται να φτάσετε στην πύλη αναχώρησης.

Ένας φόρος αναχώρησης περίπου 2 δολάρια ΗΠΑ προστίθεται επίσης στις εγχώριες αναχωρήσεις.

Αναχώρηση Συμβουλή: Περάστε όλα τα βιετναμέζικα dong σας πριν βγείτε από τη χώρα. Η ανταλλαγή του βιετναμέζικου dong μετά την αποχώρηση από το Βιετνάμ είναι σχεδόν αδύνατη Το νόμισμα δεν είναι χρήσιμο εκτός του Βιετνάμ. Το αεροδρόμιο του Ανόι δεν διαθέτει εγκαταστάσεις αλλαγής χρημάτων από την άλλη πλευρά της μετανάστευσης. Θα κολλήσετε με το νόμισμα που έχετε αφήσει!

Γνωρίζοντας το Βιετνάμ

Η μετάβαση στο Βιετνάμ έχει τις προκλήσεις του , ωστόσο, το κόστος είναι εκπληκτικά φθηνό λόγω των καλυμμένων αποστάσεων.

Το επιμήκη σχήμα του Βιετνάμ σημαίνει ότι θα χρειαστεί να διασχίσετε πολλές περιοχές καλλιέργειας ρυζιού για να φτάσετε σε τουριστικές στάσεις που έχουν βυθιστεί κατά μήκος της διαδρομής Βορρά-Νότου μεταξύ Σαϊγκόν και Ανόι .

Εκτός από την πιο ακριβή επιλογή ενοικίασης ιδιωτικού αυτοκινήτου με οδηγό, έχετε τρεις βασικές επιλογές για να ταξιδεύετε στο Βιετνάμ: πτήσεις, λεωφορεία και τρένα. Οι αλλοδαποί συνήθως δεν επιτρέπεται να νοικιάζουν ή να οδηγούν αυτοκίνητα.

Αν και η οδήγηση αυτοκινήτων δεν είναι πραγματικά μια επιλογή, οι αλλοδαποί μπορούν να απομακρυνθούν συνήθως με οδήγηση σκούτερ στο Βιετνάμ χωρίς άδεια Βιετνάμ (τεχνικά, υποτίθεται ότι έχετε ένα).

Πριν να χτυπήσετε τους δρόμους σε δύο τροχούς, βεβαιωθείτε ότι έχετε ό, τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε τους περίφημους κυκλικούς κόμβους του Σαϊγκόν ή του Ανόι. Ακόμη και η διέλευση του δρόμου με τα πόδια μπορεί να είναι μια πρόκληση. Τα σκούτερ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε στα αξιοθέατα σε μικρότερες περιοχές, όπως οι αμμόλοφοι στο Mui Ne. Πολλοί ατρόμητοι ταξιδιώτες προτιμούν να οδηγούν μοτοσικλέτες μεταξύ Σαϊγκόν και Ανόι (μπορείτε να το πουλήσετε πίσω σε κάποιον που σχεδιάζει να οδηγήσει τον άλλο τρόπο).

Οδήγηση στην Ασία μπορεί να είναι πρόκληση , αλλά η οδήγηση στο Βιετνάμ παίρνει το "ενθουσιασμό" σε ένα εντελώς νέο επίπεδο!