Βιετνάμ Ταξιδιωτικές πληροφορίες - ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τον επισκέπτη για πρώτη φορά

Θεωρήσεις, Νόμισμα, Διακοπές, Καιρός, Τι να φοράτε

Απαιτήσεις θεώρησης και άλλης εισόδου

Πριν προγραμματίσετε την αποστολή ταξιδιού σας στο Βιετνάμ, συμβουλευτείτε τη σελίδα Προφίλ του Βιετνάμ για βασικές πληροφορίες σχετικά με τη χώρα.

Το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την άφιξη και τουλάχιστον ένα μήνα μετά την προβλεπόμενη λήξη της θεώρησης.

Οι θεωρήσεις απαιτούνται από όλους τους ταξιδιώτες, με εξαίρεση:

Για να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση, επικοινωνήστε με την τοπική βιετναμέζικη πρεσβεία ή προξενείο σας. Οι θεωρήσεις στις συνοριακές πύλες μπορούν να εκδοθούν εάν είστε επίσημος προσκεκλημένος ενός κυβερνητικού αξιωματούχου ή οργανισμού του Βιετνάμ ή εάν είστε μέρος τουριστικού πακέτου του Βιετνάμ. Ορισμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία του Βιετνάμ μπορούν επίσης να λάβουν τη βίζα σας για εσάς.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν:

Οι τουριστικές θεωρήσεις ισχύουν για ένα μήνα από την ημερομηνία εισόδου. Οι θεωρήσεις μπορούν να παραταθούν για ένα επιπλέον μήνα με επιπλέον κόστος. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε αυτό το άρθρο: Βίζα Βιετνάμ.

ΗΘΗ και εθιμα. Μπορείτε να φέρετε αυτά τα αντικείμενα στο Βιετνάμ χωρίς να πληρώνετε δασμούς:

Οι βιντεοταινίες και τα CD μπορούν να διατηρηθούν από τις αρχές για έλεγχο, να επιστραφούν μέσα σε λίγες μέρες. Ξένα νομίσματα αξίας άνω των US $ 7,000 πρέπει να δηλώνονται κατά την άφιξη.

Λαθρεμπόριο. Τα ακόλουθα υλικά απαγορεύονται και μπορεί να σας ενοχλούν εάν βρεθείτε να τα μεταφέρετε κατά την άφιξη:

Φόροι αεροδρομίου. Θα χρεωθείτε με αερολιμενικό φόρο ύψους US $ 14 (ενήλικες) και US $ 7 (παιδιά) κατά την αναχώρηση σε οποιαδήποτε διεθνή πτήση. Οι επιβάτες εσωτερικών πτήσεων θα χρεώνονται με 2,50 δολάρια ΗΠΑ. Αυτοί οι φόροι είναι πληρωτέοι μόνο στο Βιετνάμ Dong (VND) ή US $ μόνο.

Υγεία & Ανοσοποιήσεις

Θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε πιστοποιητικά υγείας εμβολιασμού κατά της ευλογιάς, της χολέρας και του κίτρινου πυρετού, εάν προέρχεστε από γνωστές μολυσμένες περιοχές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θέματα υγείας που αφορούν το Βιετνάμ συζητούνται στη σελίδα του CDC στο Βιετνάμ και στην ιστοσελίδα MDTravelHealth.

Ασφάλεια

Τα ταξίδια στο Βιετνάμ είναι ασφαλέστερα από ό, τι θα περίμενε κανείς - η κυβέρνηση έχει κάνει καλή δουλειά για να κρατήσει ένα καπάκι στις πολιτικές αναταραχές στο Βιετνάμ και η βία στους τουρίστες παρέμεινε ευτυχώς σπάνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν εγκλήματα ευκαιρίας: στο Ανόι, στη Νχα Τρανγκ και στην πόλη του Χο Τσι Μιν, οι τουρίστες μπορεί να στοχεύουν πορτοφολάδες και πορτοφόλια ποδηλάτων με μοτοσικλέτες.

Παρά το αίσθημα της αλλαγής στον αέρα, το Βιετνάμ είναι ακόμα πολιτικά κομμουνιστική χώρα, οπότε ενεργεί ανάλογα. Μη φωτογραφίζετε πολιτικές συγκεντρώσεις ή στρατιωτικά κτίρια. Ως αλλοδαπός, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αρχές, ώστε να αποφύγετε κάθε είδους δραστηριότητα που μπορεί να παρερμηνευθεί ως πολιτικού χαρακτήρα.

Ο βιετναμέζικος νόμος μοιράζεται τη δρακόντεια στάση έναντι των ναρκωτικών που είναι κοινά στη Νοτιοανατολική Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε: Νόμοι περί ναρκωτικών και κυρώσεις στη Νοτιοανατολική Ασία - ανά χώρα .

Θέματα χρημάτων

Η βιετναμέζικη νομισματική μονάδα ονομάζεται Dong (VND). Οι σημειώσεις έρχονται σε ονομασίες 200d, 500d, 1000d, 2000d, 5000d, 10.000d, 20.000d και 50.000d.

Τα νομίσματα κερδίζουν αργά την αποδοχή τους, έχοντας επανεισαχθεί μόνο το 2003 - αυτά έρχονται σε ονομασίες 200d, 500d, 1000d, 2.000d και 5.000d.

Το δολάριο ΗΠΑ είναι επίσης νόμιμο χρήμα σε πολλά μέρη γύρω από το Βιετνάμ. μεταφέρετε μερικά σας μαζί σας ως νόμισμα υποστήριξης, εάν η τράπεζά σας ή το ξενοδοχείο σας δεν θα αλλάξει τις επιταγές των ταξιδιωτών σας. Το νόμισμα του Βιετνάμ δεν είναι διαθέσιμο εκτός της χώρας.

Τα δολάρια ΗΠΑ και οι ταξιδιωτικές επιταγές μπορούν να εξαργυρωθούν σε μεγάλες τράπεζες όπως το VietCombank, αλλά μπορεί να έχετε τύχη σε μικρότερες πόλεις. Οι τράπεζες είναι συνήθως ανοιχτές τις καθημερινές από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ. (δεν μετρώνται μεσημεριανό διάλειμμα 11:30 π.μ. έως 1 μ.μ.). Μπορείτε να ανταλλάξετε το νόμισμά σας στη μαύρη αγορά, αλλά η σήμανση είναι πολύ μικρή για να αξίζει τον κόπο.

Τα 24ωρα ATMs (συνδεδεμένα με τα δίκτυα Visa, Plus, MasterCard και Cirrus) διατίθενται στο Hanoi και το Ho Chi Minh City. Μεγάλες πιστωτικές κάρτες, όπως η MasterCard και η Visa, κερδίζουν βραδέως αποδοχή στη χώρα. Για μια μικρή προμήθεια, η Vietcombank μπορεί να προχωρήσει σε μετρητά έναντι της Visa ή της MasterCard.

Φιλοδώρημα. Τα δίδακτρα δεν περιλαμβάνονται συνήθως στις τιμές. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για τον υπολογισμό συμβουλών .

Κλίμα

Λόγω της γεωγραφίας της, το κλίμα στο Βιετνάμ, ενώ είναι σε μεγάλο βαθμό τροπικό, ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από περιοχή σε περιοχή. Κατά συνέπεια, οι καλύτεροι χρόνοι για επίσκεψη μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Κρατήστε το τοπικό κλίμα υπόψη κατά το σχεδιασμό του ταξιδιού σας.

Οι τυφώνες επηρεάζουν τη χώρα από τον Μάιο έως τον Ιανουάριο, προκαλώντας εκτεταμένες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στην παράκτια περιοχή του Βιετνάμ που εκτείνεται από το Ανόι έως το Hué.

Τι να φορέσω:
Σκεφτείτε τον καιρό στον προορισμό σας, όχι μόνο την εποχή του χρόνου - ο καιρός μπορεί να ποικίλει δραστικά σε διάφορα μέρη της χώρας. Φέρτε ένα ζεστό παλτό όταν ταξιδεύετε στα βόρεια ή κεντρικά υψίπεδα τους χειμερινούς μήνες. Φορέστε δροσερό βαμβακερό ρούχο στους ζεστούς μήνες. Και πάντα να είστε έτοιμοι για τη βροχή.

Οι Βιετναμέζοι είναι μάλλον συντηρητικοί όταν πρόκειται για φόρεμα, γι 'αυτό αποφύγετε να φοράτε δεξαμενές, μπλούζες χωρίς μανίκια ή σύντομα σορτς, ειδικά όταν επισκέπτεστε βουδιστικούς ναούς.

Να φτάσετε στο Βιετνάμ

Από τον αέρα
Το Βιετνάμ διαθέτει τρία μεγάλα διεθνή αεροδρόμια: το Αεροδρόμιο Tan Son Nhat στην πόλη Χο Τσι Μιν . Αεροδρόμιο Noi Bai στο Ανόι. και το Διεθνές Αεροδρόμιο Da Nang. Άμεσες πτήσεις διατίθενται από μεγάλες ασιατικές και αυστραλιανές πόλεις, αλλά η Μπανγκόκ και η Σιγκαπούρη εξακολουθούν να είναι τα κύρια σημεία επιβίβασης για την είσοδο στο Βιετνάμ.

Οι αεροπορικές εταιρίες της Βιετνάμ, αερογραμμές της χώρας, πετούν σε βασικές πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διά ξηράς
Από την Καμπότζη: Από την Πνομ Πενχ , μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο κατευθείαν στην πόλη του Χο Τσι Μιν, ή να πάτε με ένα άλλο λεωφορείο προς τη διέλευση των συνόρων στο Moc Bai, στη συνέχεια να επιβιβαστείτε σε ένα κοινό ταξί προς την πόλη του Χο Τσι Μινχ .

Από την Κίνα: οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν το Βιετνάμ από το Λάο Κάι, το Mong Cai και το Huu Nghi. Δύο άμεσες σιδηροδρομικές υπηρεσίες διασχίζουν το Πεκίνο και το Κουνμίνγκ για να τερματίσουν στο Ανόι. Αυτός ο ιστότοπος παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες μεταξύ Κίνας και Βιετνάμ. Ο επίσημος δικτυακός τόπος των σιδηροδρόμων του Βιετνάμ βρίσκεται εδώ.

Γνωρίζοντας το Βιετνάμ

Από τον αέρα
Το δίκτυο εσωτερικών προορισμών της Vietnam Airlines καλύπτει τα περισσότερα μέρη της χώρας. Κάντε κράτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Με το αυτοκίνητο
Οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να οδηγούν τα δικά τους ενοικιαζόμενα οχήματα ακόμα, αλλά μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, μίνι λεωφορείο ή τζιπ με οδηγό από τα πιο αξιόπιστα πρακτορεία ταξιδίων. Αυτό θα σας επαναφέρει περίπου $ 25- $ 60 ανά ημέρα.

Με Ποδήλατο / Μοτοσικλέτα
Ποδήλατα, μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα μπορούν να ενοικιαστούν από ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία. αυτά κοστίζουν περίπου $ 1, $ 6- $ 10, και $ 5- $ 7 αντίστοιχα.

Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο - η κυκλοφορία του Βιετνάμ είναι γνωστικώς χαοτική και απρόβλεπτη, έτσι βάζετε τη ζωή σας στη γραμμή όταν νοικιάζετε τους δικούς σας τροχούς. Θεωρητικά, οι Βιετναμέζοι ταξιδεύουν στα δεξιά, αλλά στην πραγματική ζωή ποδηλάτες και αυτοκινητιστές πάνε κάθε κατεύθυνση.

Με ταξί
Τα ταξί γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα στις μεγαλύτερες πόλεις του Βιετνάμ - είναι ασφαλείς και σχετικά χωρίς προβλήματα να οδηγούν.

Οι χρεωστικοί συντελεστές του μετρητή ενδέχεται να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία.

Με λεωφορείο
Ενώ το εθνικό δίκτυο λεωφορείων του Βιετνάμ συνδέει τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, μπορεί να είναι μάλλον άβολα για να οδηγούν μέσα, καθώς τα λεωφορεία συχνά γεμίζουν να σκάσουν. Μπορείτε να προτιμήσετε τα λεωφορεία "open-tour" που εξυπηρετούν μεγάλους τουριστικούς προορισμούς - μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Μια περιοδεία από το Ανόι προς την πόλη Χο Τσι Μιν μπορεί να σας κοστίσει περίπου $ 25 - $ 30. οι τιμές για άλλους προορισμούς θα εξαρτώνται από την απόσταση της διαδρομής.

Με το τρένο
Οι σιδηροδρομικές γραμμές του Βιετνάμ καλύπτουν τους περισσότερους από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Το ταξίδι είναι αργό και παίρνετε αυτό που πληρώνετε για να περάσετε λίγο περισσότερο για μια κουκέτα ή μια θέση μαλακής τάξης και θα φτάσετε με άνεση. Οι ναύλοι για διανυκτερεύσεις περιλαμβάνουν την τιμή ενός γεύματος. Αυτός ο ιστότοπος παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εσωτερικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες του Βιετνάμ.

Αλλα
Για μικρές αποστάσεις στους δρόμους της πόλης, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τα λιγότερο συμβατικά μέσα διαμετακόμισης του Βιετνάμ. Θυμηθείτε να διαπραγματευτείτε την τιμή σας πριν οδηγήσετε.