Χάρτης και οδηγός των διαμερισμάτων του Παρισιού

Πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί θα σας πουν πού βρίσκεται ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο ή εστιατόριο από το διαμέρισμά του . Τι είναι ένα διαμέρισμα; Είναι μια περιφερειακή και διοικητική μονάδα του Παρισιού. Ο καθένας έχει τη δική του εμφάνιση και αίσθηση, και είναι δική του διοίκηση. Κάποια στιγμή, πολλοί από αυτούς ήταν τα δικά τους μικρά χωριά μέχρι να αναπτυχθούν μεταξύ τους και να γίνουν Παρίσι.

Πάνω είναι ένας χάρτης του Παρισιού για να σας βοηθήσει να απεικονίσετε τη θέση αυτών των διαμερισμάτων.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Παρίσι χωρίζεται σε 20 από αυτούς. Ξεκινούν από τη δεξιά όχθη του Σηκουάνα και περιστρέφονται γύρω από τον κεντρικό πυρήνα του Παρισιού, όπως μπορείτε να δείτε από το χάρτη.

"Καλύτερα" διαμερίσματα στα οποία θα μείνετε

Αν αυτή είναι η πρώτη σας διακοπές στο Παρίσι, ίσως θέλετε να βρίσκεστε κοντά στο Σηκουάνα, όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγμάτων που οι τουρίστες έρχονται στο Παρίσι για να το δουν και να το κάνουν. Οι έμπειροι ταξιδιώτες προτείνουν το 4ο, 5ο, ή 6ο διαμέρισμα.

Ο 4ος είναι γνωστός για τον πλούτο των ιστορικών του αξιοθέατων και περιλαμβάνει τις γειτονιές του "Beaubourg", του Marais και του Ile St-Louis.

Το 5ο διαμέρισμα αποτελείται από την ιστορική καρδιά της Λατινικής συνοικίας, με αξιοθέατα όπως το «Πανθέσιο, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και οι βοτανικοί κήποι που είναι γνωστοί ως το Jardin des Plantes» σύμφωνα με τον εξαιρετικό οδηγό του Courtney Traub: Τι να δείτε στο Παρίσι από το Arrondissement ).

Ο 6ος περιλαμβάνει τις γειτονιές που ονομάζονται Λουξεμβούργο και Saint-Germain-des-Prés.

Το St. Germaine αποτελεί συχνά συνιστώμενο μέρος για να αναζητήσετε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι.

Ο συγγραφέας David Downie, κάτοικος του Παρισιού, καλεί αυτά τα διαμερίσματα "τον μαγικό κύκλο" από τον οποίο οι τουρίστες σπάνια αδέσποτα. Σας ενθαρρύνει να δοκιμάσετε τις αγαπημένες του τρεις εθνοτικές γειτονιές.

Γύρω από το Παρίσι

Το Παρίσι εξυπηρετείται από μια μεγάλη δημόσια συγκοινωνία, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων, ταξί και ελαφρών σιδηροδρόμων.

Υπάρχουν έξι σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Παρίσι, οι οποίοι βρίσκονται στον χάρτη τραίνων των τρένων του Παρισιού . Ο χάρτης δείχνει τους σταθμούς και το διαμέρισμα που καταλαμβάνουν.

Για ταξίδια μέσα στην πόλη του Παρισιού, θα θελήσετε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό για τις μεταφορές στο Παρίσι .

Για να εξοικονομήσετε χρήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το δελτίο Navigo ή το δελτίο μεταφοράς που προορίζεται για τους τουρίστες: Παρίσι Visite Pass .

Μπορείτε επίσης να δείτε το Παρίσι μέσω αυτών των λεωφορείων hop-on, hop-off ή να κάνετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα. Δείτε τις κορυφαίες εκδρομές του Παρισιού από το Viator για μεταφορές και ημερήσιες εκδρομές από τις πληροφορίες του Παρισιού.

Ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι

Οι Βερσαλλίες κάνουν ένα ενδιαφέρον ημερήσιο ταξίδι που μπορείτε να κάνετε μέσω των δημόσιων συγκοινωνιών του Παρισιού.

Οι κήποι του Monet στο Giverny , ειδικά την άνοιξη, κάνουν μια ωραία εκδρομή στη γαλλική ύπαιθρο στην περιοχή της Νορμανδίας.

Και αν ταξιδεύετε με παιδιά, υπάρχει πάντα μια εκδρομή στη Disneyland Paris για να εξετάσετε.

Παρίσι Ταξιδιωτικοί πόροι

Παρίσι Ταξιδιωτικός Οδηγός - Λάβετε πληροφορίες για τα πακέτα έκπτωσης στο Παρίσι, φαγητό, διαμονή, ημερήσιες εκδρομές και πολλά άλλα.

Ταξίδι στο Παρίσι - Μια ολόκληρη τοποθεσία αφιερωμένη στο Παρίσι

Παρίσι και το κλίμα για τους ταξιδιώτες

Χάρτες του Παρισιού και της Γαλλίας

Διαδραστικός χάρτης του διαμερίσματος Παρισιού

Γαλλία Χάρτης πόλεων

Χάρτης των περιοχών Franch

Αργίες

Στη Γαλλία οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι παραδοσιακά όταν οι Γάλλοι κάνουν τις διακοπές τους. Έτσι οι λιγότερο τουριστικοί χώροι θα είναι αρκετά ήσυχοι και τα παραθαλάσσια θέρετρα θα είναι γεμάτα.

Δημόσιες αργίες στη Γαλλία

1η Ιανουαρίου Πρωτοχρονιά
Δευτέρα του Πάσχα
1η Μαΐου Ημέρα Εργασίας
8 Μαΐου 1945 Ημέρα Νίκης
Ημέρα της Αναλήψεως
Κυριακή Δευτέρα (μεταβλητή Μάιος-Ιούνιος)
14 Ιουλίου Ημέρα της Βαστίλης
15 Αυγούστου Κοίμηση
1 Νοεμβρίου Όλες οι μέρες των Αγίων
11 Νοεμβρίου Ημέρα της Μνήμης
25 Δεκεμβρίου Χριστουγέννων