Το Παρίσι Visite Pass: Τιμές, Οφέλη και Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Για Απεριόριστα ταξίδια στο μετρό του Παρισιού και στο RER

Αν ψάχνετε για ένα εύκολο, χωρίς στρες και οικονομικά αποδοτικό τρόπο για να ταξιδέψετε στο μετρό του Παρισιού, το Παρίσι Visite Pass μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Σε αντίθεση με τα μεμονωμένα εισιτήρια μετρό , αυτό το πέρασμα σας δίνει απεριόριστες μετακινήσεις στο Παρίσι (μετρό, RER, λεωφορεία, τραμ και περιφερειακά τρένα SNCF) και την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού για αρκετές μέρες κάθε φορά.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε περάσματα που καλύπτουν όλα τα ταξίδια σας 1, 2, 3 ή 5 ημέρες και - ένα πρόσθετο πλεονέκτημα που εκτιμούν πολλοί επισκέπτες - το Paris Visite σας προσφέρει εκπτώσεις σε διάφορα μουσεία, αξιοθέατα και εστιατόρια γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα ( μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα εδώ).

Ποιο πέρασμα πρέπει να επιλέξω;

Εξαρτάται από το αν σκοπεύετε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στο Παρίσι ή ελπίζετε να εξερευνήσετε εκτενώς την ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα μέσα από κοντινά ημερήσια ταξίδια από το κέντρο της πόλης.

Πόσο κοστίζει το κόστος Pass;

Ευτυχώς για τους τουρίστες, οι τιμές για το περάσει πρόσφατα μειώθηκαν ελαφρώς.

Σημειώστε ότι οι ναύλοι αυτοί μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Συμβουλευτείτε την επίσημη ιστοσελίδα για τους πιο ενημερωμένους ναύλους.

Τιμές ενηλίκων

Διάρκεια 1 ημέρας:

Διάρκεια 2 ημερών:

3ήμερο πέρασμα:

5ήμερο πέρασμα:

Τιμές για παιδιά ηλικίας 4-11:

Διάρκεια 1 ημέρας:

Διάρκεια 2 ημερών:

3ήμερο πέρασμα:

5ήμερο πέρασμα:

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πέρασμα;

Μόλις έχετε αγοράσει το δελτίο σας online ή από έναν πράκτορα σε μια στάση εισιτηρίων στο μετρό του Παρισιού (μην αγοράζετε μέσω των αυτόματων μηχανημάτων, καθώς αυτά δεν σας παρέχουν το απαιτούμενο εξάρτημα κάρτας) βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα παρακάτω βήματα πριν χρησιμοποιήσετε το δελτίο:

  1. Γράψτε το επώνυμο και το επώνυμό σας στην κάρτα (παρακαλώ αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα: μπορείτε να τιμωρήσετε από έναν πράκτορα εάν σας ζητηθεί να δείξετε το δελτίο σας και δεν το έχετε κάνει).
  2. Αναζητήστε τον αύξοντα αριθμό στο πίσω μέρος της μη μεταβιβάσιμης κάρτας και γράψτε αυτόν τον αριθμό στο μαγνητικό εισιτήριο που συνοδεύει την κάρτα.
  3. Εάν δεν βλέπετε την ημερομηνία έναρξης και λήξης στο μαγνητικό εισιτήριο, προχωρήστε και γράψτε αυτά μέσα σας. Αυτό θα αποτρέψει περιττές ενοχλήσεις εάν ένας πράκτορας του Metro ζητήσει να δει την κάρτα σας.

Τώρα είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το δελτίο σας. Θυμηθείτε ότι το δελτίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από το πρόσωπο που του αποδίδεται ονομαστικά και δεν μπορεί να μεταφερθεί.

Ξεχάσατε την κάρτα; Δεν λειτουργεί σωστά; Άλλα προβλήματα;

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση της κάρτας σας, την έχετε χάσει ή θέλετε να αλλάξετε τον αριθμό των ζωνών, δείτε αυτή τη σελίδα από την επίσημη τοποθεσία RATP για βοήθεια.

Γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ψηφιακά περάσματα του μετρό "Navigo" που χρησιμοποιώ;

Από τεχνικής απόψεως, οι τουρίστες μπορούν να αποκτήσουν ένα δελτίο Navigo, το οποίο είναι πράγματι λιγότερο δαπανηρό από το Passite Visite Pass του Παρισιού (και επίσης δεν προσφέρει καμπύλες).

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν αξίζει τη γραφειοκρατία αν δεν είστε στο Παρίσι για τουλάχιστον ένα μήνα ή έρχεστε στην πόλη σε τακτική βάση, αφού θα πρέπει να δώσετε μια φωτογραφία του εαυτού σας και να ζητήσετε επίσημα την κάρτα σε έναν από τους διάφορους οργανισμούς. Μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για τους ταξιδιώτες που έρχονται συχνά στο Παρίσι, δεδομένου ότι μπορείτε να κρατήσετε την κάρτα και να την επαναφορτίσετε όποτε το επιθυμείτε. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε το Navigo για παρατεταμένη διαμονή ή επαναλαμβανόμενα ταξίδια, αυτό είναι ένα εξαιρετικό αστάρι για το πώς να σπάσει το σύστημα Navigo , αν αποφασίσετε ότι αξίζει να το δοκιμάσετε.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς να οδηγήσετε το μετρό του Παρισιού και πού να αγοράσετε εισιτήρια