Οδηγός για το 8ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Απολαύστε κομψές λεωφόρους, παλάτια και μουσεία στη Δεξιά Τράπεζα

Το 8ο διαμέρισμα του Παρισιού , στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, είναι ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, ξενοδοχεία παγκόσμιας κλάσης και κομψή αρχιτεκτονική. Είναι επίσης το σπίτι των παγκοσμίου φήμης αξιοθέατων, όπως η Αψίδα του Θριάμβου και τα Ηλύσια Πεδία.

Περπατήστε κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων

Καμία επίσκεψη στο Παρίσι δεν είναι πλήρης χωρίς μια μεγάλη βόλτα στην ευρεία, γεμάτη δέντρα, κομψή λεωφόρο, τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων .

Δημιουργήθηκε τον 17ο αιώνα από τον βασιλιά Λουδοβίκου XIV, η λεωφόρος αρχίζει στο ανατολικό άκρο της στην πλατεία Place de la Concorde, τη μεγαλύτερη πλατεία του Παρισιού. Από εκεί, κόβει μια απόλυτα ευθεία γραμμή 1,2 μιλίων προς τα δυτικά, όπου τελειώνει στην Αψίδα του Θριάμβου , μία από τις πιο διάσημες εικόνες του Παρισιού. Κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν παλάτια, μουσεία και εξαιρετικά καταστήματα σε κορυφαία καταστήματα σχεδιαστών όπως το κατάστημα κορυφαίων καταστημάτων της Louis Vuitton και το Cartier's, καθώς και τα παραδοσιακά καταστήματα λιανικής πώλησης αλυσίδας όπως το Gap και το Sephora - μπορείτε να αγοράσετε ακόμη και ένα αυτοκίνητο Έκθεση Citroen ή μια ουγκιά ακριβά γαλλικών αρωμάτων στο Guerlain.

Πάρτε την θέα από την κορυφή της Αψίδας του Θριάμβου

Αυτό το εικονικό μνημείο του Παρισιού ανατέθηκε από τον Ναπολέοντα το 1806 για να γιορτάσει τη νίκη του γαλλικού στρατού στο Austerlitz. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο κέντρο της πλατείας Place de l'Etoile, που ονομαζόταν έτσι για τους 12 ακτινωτούς δρόμους που συγκλίνουν στο μνημείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στην καμάρα, διασχίζοντας τους δρόμους που κυκλοφορούν έντονα. Χρησιμοποιήστε τη βολική και ασφαλή σήραγγα πεζών από τη βόρεια πλευρά του Champs Elysées.

Κάτω από την αψίδα είναι ο τάφος του άγνωστου στρατιώτη. Η αιώνια φλόγα του μνημείου θυμίζει τους νεκρούς των δύο παγκόσμιων πολέμων και αναζωπυρώνεται κάθε βράδυ στις 6:30 μ.μ. Η είσοδος στο μνημείο περιλαμβάνει πρόσβαση στην κορυφή της αψίδας για θεαματική πανοραμική θέα της πόλης μέρα ή νύχτα.

Δείτε την τέχνη σε ένα υπέροχο αρχοντικό

Το πανέμορφο Grand Palais του Belle Époque χτίστηκε σε τρία σύντομα χρόνια για το άνοιγμα της Παγκόσμιας Έκθεσης του 1900. Το Grand Palais, που είναι διάσημο για τον τεράστιο γυάλινο θόλο και το σίδερο διακόσμησης, έχει τρεις διαφορετικές περιοχές, κάθε μία με δική του είσοδο: Η κύρια γκαλερί απεικονίζει τη σύγχρονη τέχνη από όλο τον κόσμο. το Palais de la Decouverte είναι ένα μουσείο επιστημών. το Galeries National du Grand Palais είναι μια αίθουσα εκθέσεων. Η γκαλερί με γυάλινα τρούλα φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και επίδειξη μόδας σχεδιαστή, ενώ η εθνική γκαλερί εκθέτει μεγάλες εκθέσεις τέχνης με σύγχρονους δασκάλους όπως ο Picasso και ο Renoir.

Απέναντι από το δρόμο, το Petit Palais , που χτίστηκε επίσης για την καθολική έκθεση του 1900, προοριζόταν να είναι προσωρινό, αλλά το εκλεκτικό κτίριο Belle Epoque ήταν τόσο δημοφιλές με τους Παρισιάνους που μένει μέχρι σήμερα. Το κτίριο στεγάζει το Μουσείο Καλών Τεχνών με τη συλλογή έργων ζωγραφικής του 18ου και 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των έργων των μεγάλων Γάλλων ζωγράφων Delacroix, Monet, Renoir, Toulouse-Lautrec και Courbet.

Ο συλλέκτης έργων τέχνης, Edouard André, και η σύζυγός του, η καλλιτέχνης Nelie Jacquemart, ταξίδεψαν ευρέως και απέκτησαν σπάνια έργα τέχνης. Μόνο από τα Ηλύσια Πεδία της Champs-Élysées στην κομψή Boulevard Haussmann, το μουσείο Jacquemart André, που παραβλέπεται συχνά, στεγάζεται σε ένα υπέροχο 19ο αρχοντικό αρχοντικό.

Η συλλογή περιλαμβάνει φλαμανδικά και γερμανικά έργα τέχνης, τοιχογραφίες, κομψά έπιπλα και ταπετσαρίες, αλλά το μουσείο είναι πιο γνωστό για την ιδιωτική συλλογή της Nelie Jacquemart από την περίοδο της Αναγέννησης στη Φλωρεντία και τη Βενετία, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρο τον πρώτο όροφο του αρχοντικού.

Χαλαρώστε με τους ντόπιους στο Parc Monceau

Κάντε ένα διάλειμμα από τα ψώνια και τα αξιοθέατα στα Champs-Élysées για να ενταχθούν στους Παριζιάνους σε αυτό το όμορφο πάρκο με τα δέντρα, τους ανθισμένους κήπους και τα πολυάριθμα αγάλματα. Υπάρχουν επίσης μια πυραμίδα, μια μεγάλη λίμνη, και παιδική χαρά για τα παιδιά. Οι επισκέπτες μπαίνουν μέσα από τεράστιες πύλες από σφυρήλατο σίδερο διακοσμημένες με χρυσό. Η είσοδος είναι δωρεάν και το πάρκο είναι ανοιχτό μέχρι τις 10 το καλοκαίρι. Το Parc Monceau περιβάλλεται από κομψά αρχοντικά, όπως το Musée Cernuschi (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης) . Είναι δημοφιλές με τις οικογένειες που ζουν στο 8ο διαμέρισμα, καθώς και με τους επισκέπτες αυτής της περιοχής του Παρισιού.