Ένα μαγειρικό ταξίδι στον κόλπο Half Moon, Καλιφόρνια

Οι περισσότεροι ντόπιοι της Σίλικον Βάλεϊ επικεφαλής πάνω από το λόφο για τον κόλπο Half Moon για να απολαύσουν τις παραλίες και τις παραθαλάσσιες ακτές της Καλιφόρνια. Ενώ η γευσιγνωσία και οι περιπέτειες στα τρόφιμα δεν είναι πιθανώς πράγματα που συνδέονται με αυτή την παραλία, αυτό το κομμάτι του νομού San Mateo έχει μακρά ιστορία της γεωργίας και γιορτάζει φρέσκα και τοπικά τρόφιμα. Όταν έμαθα ότι ένα μαγαζί μαγαζιού στο κέντρο της πόλης προσέφερε μαθήματα μαγειρικής, αποφάσισα να φτάσω στον κόλπο Half Moon για ένα φαγητό και κρασί το απόγευμα.

Ξεκινήσαμε τη μέρα μας με μια στάση στο La Nebbia Winery (12341 San Mateo Road). Αυτό το μικρό δωμάτιο γευσιγνωσίας κρασιού βρίσκεται στην εθνική οδό 92 καθώς περνάτε πάνω από το λόφο στον κόλπο Half Moon από το San Mateo. Τα 40χρονα οινοποιεία εξάγουν σταφύλια από όλη την Καλιφόρνια και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας στην Καλιφόρνια για τους επισκέπτες. Το τοπικό τους γεγονός υπογραφής είναι η σειρά "Barrel to Bottle". Σε οκτώ Σάββατα το χρόνο, μπορείτε να φέρετε τα καθαρά, άδειά σας μπουκάλια κρασιού στο κατάστημα όπου θα τα γεμίσει με χύμα κρασί και θα τα σφραγίσει πίσω για μόλις 5,55 δολάρια το καθένα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακυκλώνετε τα χρησιμοποιημένα μπουκάλια και να αποθέτετε καλά κρασιά σε εξαιρετική τιμή.

Μάθηση για μαγειρέματα

Μετά από γευσιγνωσία, ήμασταν στο κύριο γεγονός - μαθήματα μαγειρικής στο Toque Blanche (604 Main Street). Το κατάστημα Downtown Half Moon Bay πωλεί τοπικά παραδοσιακά τρόφιμα, μαγειρικά σκεύη από όλο τον κόσμο, βιβλία μαγειρικής, εκλεκτά κρασιά και μπίρες βιοτεχνίας. Το κατάστημα προσφέρει τριμηνιαίες μαγειρικές διαδηλώσεις με ένα μενού με τέσσερις επιλογές και ένα προαιρετικό ιταλικό ζευγάρι κρασιών.

Στο εργαστήρι μας, οι εκπαιδευτές παρείχαν μια επίδειξη κάθε συνταγής, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών μαγειρέματος. Μοιράστηκαν μια ζωντανή ροή βίντεο από την κορυφή προς τα κάτω σε μια οθόνη, ώστε να μπορείτε να δείτε ακριβώς πώς προετοιμάστηκε το κάθε πιάτο. Για την πορεία μας, οι εκπαιδευτές προετοίμασαν τρία διαφορετικά πιάτα: σούπα κουνουπιδιού με κονσέρβα λεμόνι gremolata, σαλάτα farro με βινεγκρέτ zinfandel-apricot και κοτόπουλο στήθος σε σάλτσα κρέμας μουστάρδας.

Για επιδόρπιο, έκαναν μακαρόνια καρύδας χωρίς κέικ και πικάντικο τσάι. Όλα τα πιάτα επεξηγήθηκαν καλά, και εγκατέλειψα την αίσθηση ότι θα μπορούσα να αναπαραγάγω το μενού.

Μετά την τάξη, οι επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν το κατάστημα - οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το 10% έκπτωση σε οποιαδήποτε αγορά πραγματοποιείται εκείνη τη νύχτα. Το Toque Blanche ψηφίστηκε πρόσφατα ως το καλύτερο κατάστημα εγχώριων αγαθών Bay Area από μια τοπική δημοσκόπηση των αναγνωστών και φέρει μεγάλη ποικιλία ειδών κουζίνας και πολύχρωμων κεραμικών από όλο τον κόσμο. Είναι καλύτερα γνωστά για το La Chamba, ένα μοναδικό χειροποίητο μαύρο μαγειρικό σκεύος από πηλό που εισάγουν από την Κολομβία. Αυτές οι όμορφες δημιουργίες θα κάνουν ένα μεγάλο δώρο για κάθε εραστή τροφίμων στη ζωή σας.

Περισσότερα γαστρονομικά πράγματα να κάνετε στην ακτή του San Mateo County: