Ποια είναι η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης στο Παρίσι και στη Γαλλία;

Συμβουλή: Είναι υψηλότερη από ό, τι ίσως νομίζετε ότι είναι

Ως νεαρός ενήλικας που επισκέπτεται τη Γαλλία ή τη γαλλική πρωτεύουσα, μπορεί να αναρωτιέστε αν είστε αρκετά μεγάλος για να πιείτε στη χώρα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Ή ίσως είστε γονέας που φέρνει τους μεγαλύτερους έφηβους στο ταξίδι σας και αναρωτιέστε αν επιτρέπεται ότι το μικρό ποτήρι κρασί στο δείπνο ως ειδική θεραπεία.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Διατροφή με παιδιά στο Παρίσι

Εδώ είναι η lowdown:

Η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης στο Παρίσι και η υπόλοιπη Γαλλία είναι σήμερα 18.

Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών μπορούν νομίμως να αγοράζουν αλκοόλ σε σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα, καθώς και σε εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ .

Εκπλήσσετε το γεγονός ότι το όριο ηλικίας είναι τόσο υψηλό; Δεν είστε μόνοι: πολλοί άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι οι περιορισμοί της κατανάλωσης από τη Γαλλία είναι πιο χαλαροί σε σύγκριση με άλλες δυτικές χώρες ». Στην πραγματικότητα, η νόμιμη ηλικία αυξήθηκε από 16 σε 18 το 2009, με την επιτυχή μετάβαση ενός νέου νόμου που αποσκοπεί στην προστασία των νεότερων πολιτών. Η νομοθεσία καταρτίστηκε σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστούν οι νόμοι της Γαλλίας με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η κατανάλωση οινοπνεύματος μεταξύ των εφήβων ειδικότερα.

Αυτό, βέβαια, αντισταθμίζει το βασιζόμενο στερεότυπο που βλέπει τη Γαλλία ως μια κουλτούρα που είναι χαλαρή για τους ανήλικους που πίνουν - ένα στερεότυπο που στο παρελθόν είχε κάποια βάση στην αλήθεια.

Διαβάστε τα σχετικά: Top 10 Στερεότυπα για το Παρίσι και τους ντόπιους

Αυτές οι μέρες είναι σαφώς φύγει.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι κυρώσεις έχουν επίσης ενισχυθεί σημαντικά: οι πωλητές σε καταστήματα, μπαρ ή άλλες εγκαταστάσεις που πωλούν αλκοόλ σε άτομα κάτω των 18 ετών μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα μέχρι 7.500 ευρώ. Εάν υπάρχει κάτι που είναι πιθανό να καταπολεμήσει την καυτερότερη στάση σχετικά με την πώληση ή την παροχή αλκοόλ σε ανηλίκους, είναι αυτά τα πιθανά νομισματικά αποτελέσματα.

Διαβάστε σχετικές πληροφορίες: Πόσο συμβουλές στο Παρίσι;

Πόσο συχνές είναι οι κάρτες σε μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια στο Παρίσι;

Σε αντίθεση με τους πωλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ομολόγους τους στη Γαλλία και το Παρίσι σπάνια απαιτούν από τους πελάτες που αγοράζουν οινοπνευματώδη ποτά να παρουσιάζουν αναγνωριστικά στοιχεία, αντί να βασίζονται σε υποκειμενική κρίση για να εκτιμήσουν εάν ένας πελάτης είναι αρκετά μεγάλος για να αγοράσει αλκοόλ. Οι γονείς που ταξιδεύουν με παιδιά ή έφηβοι από μέρη όπως η Βόρεια Αμερική πρέπει να γνωρίζουν ότι στη Γαλλία, όπου η κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι τόσο στιγματισμένη, εξακολουθεί να είναι σχετικά εύκολο για τους νεότερους πελάτες να προμηθευτούν οινοπνευματώδη ποτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιθανότατα είναι καλή ιδέα να εποπτεύετε τους εφήβους σας λίγο πιο στενά αν είστε καθόλου ενδιαφερόμενοι.

Οι γονείς θα τιμωθούν για να επιτρέψουν στους εφήβους τους λίγο κρασί;

Η απάντηση είναι όχι. Στην Ευρώπη, θεωρείται αποδεκτό για τους ηλικιωμένους να γευτούν λίγο κρασί στο δείπνο, ή ακόμη και να έχουν το δικό τους (πολύ) μικρό ποτήρι. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το επιτρέπετε αν παραμείνετε άβολα με αυτό: είναι απλώς μια πολιτισμική διαφορά που πρέπει να σημειώσετε. Οι διακομιστές στα εστιατόρια δεν θα χτυπήσουν ένα βλέφαρο αν παρατηρήσουν ότι αφήσατε το 16χρονο ή 17χρονο γεύμα σας να πιείτε μια γουλιά ή δύο από το ποτήρι κρασιού σας. Δεν πρέπει, όμως, να παραγγείλετε ένα ποτήρι για αυτούς.