Παλό Άλτο, Καλιφόρνια

Palo Alto, προφίλ της Καλιφόρνιας

Γνωστή στις δημοφιλείς εκπομπές και ταινίες ως τεχνολογικό προορισμό, το Palo Alto είναι το τέλειο μείγμα παραδοσιακών και up-and-coming. Με την παραγωγή τεχνολογιών υψηλής τεχνολογίας, όπως η Apple Computer, αμέτρητες νεοσύστατες επιχειρήσεις και τα παλιά κτίρια κόκκινου τούβλου που αποτελούν το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, η περιοχή θέτει τον τόνο για τα διάφορα τοπικά αξιοθέατα και μέρη για να δείτε στο Παλό Άλτο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δρομολόγιό σας για να δείτε τα πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Palo Alto χρησιμοποιώντας τους παρακάτω πόρους.

Γιατί πρέπει να πάτε

Το Palo Alto είναι δημοφιλές στους αγοραστές, τους τεχνιόφιλους και όσους αγαπούν τις τέχνες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε το αστικό hipster του Σαν Φρανσίσκο (περίπου 30 μίλια μακριά) με μια πολύ πιο προαστιακή αίσθηση.

Επτά Μεγάλα Πράγματα που πρέπει να κάνετε

Stanford University Campus: Εξερευνήστε την πανεπιστημιούπολη famouse στην καθημερινή, δωρεάν, καθοδηγούμενη περιηγήσεις με τα πόδια ή να πάρετε την πανοραμική θέα στον κόλπο Hoover Tower. Σε όλη την πανεπιστημιούπολη, μπορείτε να δείτε τη μεγαλύτερη συλλογή γλυπτών August Rodin έξω από το Musee Rodin του Παρισιού στο Cantor Art Center.

Γραμμικός επιταχυντής του Στάνφορντ (SLAC): Ακόμα και τα άτομα με τα μάτια που διασχίζουν όταν κάποιος αναφέρει τη φυσική των σωματιδίων απολαμβάνουν να δουν το κτίριο δύο χιλιομέτρων του κέντρου (ο μεγαλύτερος στον κόσμο) και οι γιγαντοί ανιχνευτές SLAC χρησιμοποιούν για να παρατηρήσουν υποατομικά σωματίδια. Ο ξεναγός σας, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του Στάνφορντ, θα μπορούσε να είναι ο επόμενος νικητής του βραβείου Νόμπελ, ώστε να δίνετε προσοχή ακόμα και αν τα αθλήματά του με μαθηματικά και φυσικά αστεία δεν είναι αστεία.

Hanna House : Μια συλλογή από γυάλινες κεφαλές από εξαγωνικούς χώρους που είναι κεντρικοί σε μια καμινάδα από τούβλα, το σπίτι αυτό είναι μεταξύ των 17 σημαντικότερων κτιρίων του αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αμερικανικών Αρχιτεκτόνων. Οι καθηγητές πραγματοποιούν τακτικές περιηγήσεις στο σπίτι που χτίστηκε το 1938 για τον καθηγητή Stanford Paul Hanna.

Το θέατρο του Στάνφορντ: Από το 1925, το ανακαινισμένο ανάκτορο κινηματογράφου Ασσυρίων / Ελληνικού στιλ παίζει κλασικά φιλμ που παρήχθησαν από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1960. Μια συναυλία πριν από την εμφάνιση οργάνων ξεκινά την εμπειρία του The Stanford Theatre και ο ιδιοκτήτης David Packard εμφανίζεται μερικές φορές για να αναφερθεί πώς συλλέγει αντίγραφα από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει την εκτύπωση που προβάλλουν.

Filoli Gardens: Σε κοντινή τοποθεσία Woodside, αυτό το κτήμα των 645 στρεμμάτων, που χρονολογείται από το 20ο αιώνα, διαθέτει ένα τυπικό κήπο 16 στρεμμάτων, που περιβάλλει ένα σπίτι με εκλεκτικό στυλ στην Καλιφόρνια.

High Tech, Humble Beginnings: Οι Technophiles δεν μπορούν να αντισταθούν στην ανάγκη να δουν τα περίφημα συνεργεία του Palo Alto: η Hewlett-Packard's βρίσκεται στην 367 Addison Avenue και η γενέτειρα του υπολογιστή Macintosh στο 2066 Crist Drive.

Ετήσια γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε

Η αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο Stanford πραγματοποιείται στα μέσα Ιουνίου, οπότε ίσως έχετε δυσκολία να βρούμε χώρο στάθμευσης εάν πηγαίνετε εκεί για διασκέδαση. Επίσης, το ετήσιο παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ και το Στάνφορντ συμβαίνει στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου. Είναι τόσο σημαντικό για κάποιους ανθρώπους που λέγεται απλώς το "Big Game". Εάν δεν θέλετε να κολλήσετε ανάμεσα στους αγωνιζόμενους και τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, ελέγξτε το χρονοδιάγραμμα για τη φετινή χρονιά.

Καλύτερος χρόνος να πάει

Μου αρέσει ο Παλό Άλτο να πέφτει καλύτερα μέσα στην άνοιξη όταν οι μαθητές ζωντανεύουν τη σκηνή στο κέντρο της πόλης. Τα πλήθη που παρευρίσκονται στα παιχνίδια ποδοσφαίρου του Stanford ή στις τελετές αποφοίτησης μπορούν να καταστήσουν δυσκολότερη την εξεύρεση χώρου στάθμευσης από τη διδασκαλία ενός Ph.D. προφορική εξέταση.

Συμβουλές για επίσκεψη

Που να μείνω

Μπορείτε να δείτε το Palo Alto σε μια μέρα από το Σαν Φρανσίσκο ή το Σαν Χοσέ, αλλά εάν σκοπεύετε να περάσετε τη νύχτα, θα βρείτε μέρη για διαμονή που κυμαίνονται από ξενώνες bed and breakfast μέχρι ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.

Πού είναι ο Palo Alto;

Το Palo Alto βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Σαν Χοσέ. Οι οδηγοί μπορούν να φτάσουν στο Palo Alto από την US Hwy 101 (που βγαίνει στη δυτική λεωφόρο του Πανεπιστημίου) ή από τον I-280 (που βγαίνει στο Page Mill ή στο San Hill Roads).

Για να φτάσετε εκεί μέσω των δημόσιων συγκοινωνιών, πιάστε Caltrain και κατεβείτε στο University Avenue στο κέντρο της πόλης. Από εκεί, το λεωφορείο Marguerite τρέχει στην πανεπιστημιούπολη.