Ποια είναι η εθιμοτυπία για την κατάρρευση στο Παρίσι;

Ένας πλήρης οδηγός για τους τουρίστες

Οι πρώτοι επισκέπτες στο Παρίσι συχνά αναρωτιούνται πόσο να εξυπηρετούν διακομιστές σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ στη γαλλική πρωτεύουσα. Με το ακόμα σχετικά αδύναμο αμερικανικό και καναδικό δολάριο να τσακώνονται στους περισσότερους προϋπολογισμούς των ταξιδιωτών των Βορειοαμερικανών, η υπερφόρτωση μπορεί να είναι μια ανησυχία - αλλά πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με την απόρριψη τόσο λίγοι όσο κάνουν οι Παριζιάνοι. Ακολουθούν μερικές βασικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε σχετικά με ένα λογικό ποσό για να προσθέσετε στο γεύμα ή το ποτό σας και συμβουλές για το πώς να πείτε τη διαφορά μεταξύ "κακής" υπηρεσίας και κοινών πολιτισμικών παρανοήσεων.

Ανατρέποντας τον πολιτισμό στο Παρίσι και τη Γαλλία: Η Χαμηλή

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στη Γαλλία, προστίθεται αυτόματα 15% χρέωση υπηρεσιών στο λογαριασμό σας σε καφετέριες και εστιατόρια.

Ένα πολύ σημαντικό σημείο που πρέπει να θυμάστε, ωστόσο: οι διακομιστές στη Γαλλία δεν λαμβάνουν συνήθως αυτό το τέλος υπηρεσίας ως πρόσθετους μισθούς. Γι 'αυτό προτείνουμε να προσθέσετε λίγο επιπλέον (περίπου 10 τοις εκατό) εάν η υπηρεσία είναι καλή, ιδιαίτερα στα εστιατόρια. Και αν λάβετε αξιόλογη εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια του γεύματός σας, μην διστάσετε να αφήσετε 15 τοις εκατό. Το 20% θα θεωρείται εξαιρετικά γενναιόδωρο στη Γαλλία, παρόλο που είναι πρότυπο να αφήνουμε τόσο πολύ για εξαιρετική εξυπηρέτηση στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε σχετικές πληροφορίες: Πλήρης οδηγός για φαγητό και δείπνο στο Παρίσι

Τι γίνεται σχετικά με την κατάχρηση ποτών σε μπαρ και καφέ;

Σε καφετέριες και μπαρ, αφήνοντας μια μικρή άκρη (αλλαγή τσέπης, ουσιαστικά) θεωρείται αποδεκτή εάν έχετε μόνο ένα ή δύο ποτά.

Ωστόσο, αν η υπηρεσία είναι εχθρική ή πολύ αργή, ή πίνετε τον καφέ ή το ποτήρι κρασί στο μπαρ, μπορείτε να αισθανθείτε ελεύθεροι να απόσχετε, όπως κάνουν οι περισσότεροι Παριζιάνοι.

Τι θα συμβεί αν βρω την υπηρεσία Rude / Bad / Slow;

Αυτό το είδος των πραγμάτων αφήνεται εξ ολοκλήρου στη διακριτική σας ευχέρεια, και αν λάβετε αυτό που θεωρείτε ως αγενής ή υποκριτική υπηρεσία, ακόμη και σε εστιατόρια, μπορείτε να αποφασίσετε να μην αφήσετε μια συμβουλή καθόλου.

Εντούτοις, ενθαρρύνουμε τους ταξιδιώτες να θυμούνται ότι αυτό που αποτελεί "αγενή" υπηρεσία είναι, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, θέμα πολιτιστικής αντίληψης και τοπικών κανόνων . Στο Παρίσι, η ταχύτητα, η προσοχή και η δυνατότητα να σας ενημερώσουμε γρήγορα για τις επιλογές του μενού σας θεωρούνται πιο σημαντικοί παράγοντες στην κρίση της καλής εξυπηρέτησης από τα ευρύ χαμόγελα, τις προσωπικές ερωτήσεις ή τις μικρές συνομιλίες. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι διακομιστές στο Παρίσι σπανίως θα έρθουν να ρωτήσουν "πώς είναι τα πράγματα" και σχεδόν ποτέ δεν θα σας δώσουν τον έλεγχο, εκτός αν το ζητήσετε ρητά: στη γαλλική κουλτούρα, θα ήταν αγενής (ένα σημάδι που προσπαθούν σας ωθεί να αφήσετε άλλους χρήστες). Ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη της τραπεζαρίας στη Γαλλία είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν έσπευσαν. μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε το γεύμα σας.

Διαβάστε σχετικές: Top 10 Στερεότυπα Σχετικά με το Παρίσι και τους Παρισιάνους

Είναι συνηθισμένο για τους γαλλικούς διακομιστές να σας αφήσουν άφθονο χρόνο μεταξύ των μαθημάτων εκτός αν ζητήσετε κάτι διαφορετικό και υποθέστε ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να περάσετε από κάθε μάθημα. Το γαλλικό έθιμο είναι να απολαύσετε το γεύμα, να μην βιαστείτε από αυτό. Με αμερικανικά πρότυπα, η εξυπηρέτηση μπορεί να φαίνεται αρκετά αργή. Αυτό όμως δεν το κάνει «κακό». Σας συμβουλεύουμε να μην μειώσετε την άκρη σας εάν αντιληφθείτε ότι η υπηρεσία είναι «λίγο αργή», καθώς αυτό έχει να κάνει με τις πολιτισμικές διαφορές.

Όταν στη Ρώμη , θα κάνουν όπως οι Ρωμαίοι θα. Προσπαθήστε να καθίσετε και να απολαύσετε τον πιο αργό ρυθμό. Αν θέλετε, να αναφέρετε στο διακομιστή σας στην αρχή του γεύματος ότι έχετε μια εκδήλωση που θα παρακολουθήσετε σε τέτοια και τέτοια ώρα και να ρωτήσετε εάν η επιταγή μπορεί να φτάσει στο τραπέζι μόλις ολοκληρωθεί η τελική πορεία.