Ονειρεύεστε ένα γάμο στην Αγγλία, τη Σκωτία ή την Ουαλία - Σκεφτείτε τους κανόνες

Ελπίζοντας για ένα γάμο ονείρου στην Αγγλία, τη Σκωτία ή την Ουαλία; Το 2018, η βιασύνη με τον Brexit και η μεγάλη συζήτηση για τη μετανάστευση καθιστούν μια πιο δύσκολη και πιο χρονοβόρα διαδικασία από ποτέ. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Εάν η ιδέα σας για ένα γάμο ονείρου περιλαμβάνει μια ρομαντική τελετή σε ένα αγγλικό κάστρο, θέτοντας για τις φωτογραφίες του γάμου σας εναντίον κάποιων καταστρεπτικών πολεμιστών στη Σκωτία ή την Ουαλία ή επεξεργάζοντας μια λωρίδα σε μια γραφική εκκλησία αγγλικού χωριού θα χρειαστεί να σχεδιάσετε καλά - ειδικά αν επισκέπτεστε από το εξωτερικό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, το τμήμα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που ασχολείται με όλα τα θέματα μετανάστευσης, έχει σκληρύνει τους κανόνες και έχει επεκτείνει τις περιόδους αναμονής σε μια προσπάθεια να σπάσει τους ψεύτικους γάμους.

Μην ανησυχείτε όμως αν είστε νόμιμα ελεύθεροι να παντρευτείτε, τουλάχιστον 16 ετών (με γονική άδεια εάν είστε κάτω των 18 ετών στην Αγγλία και την Ουαλία) και σε μια πραγματική σχέση, μπορείτε να παντρευτείτε στην Αγγλία, τη Σκωτία ή την Ουαλία. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο και, εάν κάποιος ή και οι δυο σας δεν είναι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένους ειδικούς κανόνες και κανονισμούς.

Κανόνες γάμου σχετικά με το καθεστώς της ΕΕ

Από τον Φεβρουάριο του 2018, οι κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στην ΕΕ δεν έχουν αλλάξει. Αλλά μόλις συμβεί το Brexit, που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος έτους, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Οι Κανόνες Μετανάστευσης που Τώρα Τρέχουν Γάμοι

Όλοι οι γάμοι και οι προσωπικές συνεργασίες που αφορούν πολίτη του Ηνωμένου Βασιλείου υπόκεινται πλέον σε μεγαλύτερες περιόδους αναμονής πριν από την πραγματοποίηση του γάμου ή της προσωπικής συνεργασίας.

Επιπλέον, άλλες απαιτήσεις θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίοδο αναμονής και παραμονής μεταξύ 36 και 77 ημερών.

Τον Μάρτιο του 2015, η απαιτούμενη περίοδος αναμονής μετά την καταγγελία της πρόθεσής σας να παντρευτεί - για όλα τα ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, ανεξάρτητα από την εθνικότητα - επεκτάθηκε από 15 ημέρες σε 28 ημέρες.

Η αλλαγή είναι αποτελεσματική σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Επιπλέον, οι γάμοι και οι προσωπικές συνεταιρισμοί με ένα ή και τα δύο μέρη που δεν είναι πολίτες της ΕΕ θα παραπεμφθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών για έρευνα και έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν την περίοδο έρευνας έως 70 ημέρες εάν υπάρχει λόγος υποψίας.

Μπορεί να δει σκληρά για τη θεραπεία των ζευγαριών που σχεδιάζουν τέτοια ευτυχισμένα και ρομαντικά γεγονότα όπως οι ύποπτοι εγκληματιών και να τους υποβάλουν σε έρευνες και πιθανές καθυστερήσεις. Αλλά το γεγονός ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου βλέπουν τους ψεύτικους γάμους ως έναν τρόπο κατάχρησης του βρετανικού συστήματος μετανάστευσης και αυξάνονται. Κατά τους τρεις μήνες που ακολούθησαν την αλλαγή των κανονισμών που απαιτούσαν από τους υπεύθυνους καταχώρισης να αναφέρουν υποψίες αιτήσεων γάμου στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι συλλήψεις αυξήθηκαν κατά 60%. Και το 2013/2014, οι αρχές παρενέβησαν σε περισσότερους από 1.300 ψεύτικους γάμους - περισσότερο από το διπλάσιο του προηγούμενου έτους.

Τι σημαίνει για σένα

Δεν άλλαξαν πολλά, εκτός από τις σχετικές χρονικές περιόδους και τη δυνατότητα διεξαγωγής ερευνών. Εάν νομίζετε ότι τα σχέδια του γάμου σας και η κατάσταση μετανάστευσης σας είναι απολύτως απλές, απλά πρέπει να σχεδιάσετε τον επιπλέον χρόνο για τις έρευνες όταν κάνετε κράτηση για το χώρο του γάμου σας.

Ένας τρόπος γύρω από αυτό είναι να υποβάλετε αίτηση για Visa Visitor Γάμου πριν μπείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν δεν σχεδιάζετε να εγκατασταθείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό μπορεί να είναι το πιο εύκολο πράγμα που κάνετε όταν αποκτήσετε ένα, δεν υπόκεινται σε περαιτέρω διερεύνηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όλες οι έρευνες γίνονται πριν από την είσοδό σας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής αίτησης θεώρησης.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση από το διαδίκτυο αλλά πρέπει να εμφανίζεστε αυτοπροσώπως σε ένα κέντρο αιτήσεων θεώρησης, ώστε να μπορείτε να φωτογραφίζετε και να αποτυπώνετε δακτυλικά αποτυπώματα για τα βιομετρικά δεδομένα της βίζας σας.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις απαιτήσεις για Visa Visitor και πώς να το πάρετε.

Βρείτε μια λίστα με τα κέντρα αιτήσεων Visa του Ηνωμένου Βασιλείου σε όλο τον κόσμο.

Τι γίνεται αν είστε ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Αυτό εξαρτάται. Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε αφορά κυβερνητικούς οργανισμούς, οι κανόνες και οι κανονισμοί είναι περίπλοκοι και δεν είναι εύκολο να βρεθούν σαφείς απαντήσεις.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών, θα πρέπει να αναφερθεί ένας υπήκοος εκτός ΕΟΧ (ΕΕ: Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος ή ΕΕ και Ελβετία για εσάς και εμένα) που είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο ως φοιτητής ή ως επισκέπτης στο Υπουργείο Εσωτερικών όταν ειδοποιούν και ενδέχεται να υπόκεινται σε προθεσμία προειδοποίησης 70 ημερών. " Με άλλα λόγια, αν είστε ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχετε εγγραφεί με Visa Visitor Visa, η αίτησή σας μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και η περίοδος αναμονής μπορεί να παραταθεί από το ελάχιστο των 28 ημερών σε 70 ημέρες.

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε;

Εάν προγραμματίζετε το γάμο ή την προσωπική σας σύμπραξη στην Αγγλία ή την Ουαλία, πρέπει να επιτρέψετε 7 ημέρες σε μια περιοχή εγγραφής πριν από την κατάθεση ειδοποίησης για την πρόθεσή σας να παντρευτείτε (αυτό που αποκαλούνταν "απόσπαση των απαγορευμένων"). Αυτό είναι πέρα ​​από την περίοδο αναμονής 28 έως 70 ημερών μετά την ειδοποίηση αρχείου, όπως περιγράφεται παραπάνω. Αν δεν είστε πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, ίσως χρειαστεί να είστε παρόντες για αυτό.

Εάν σκέφτεστε να εισαγάγετε μια πολιτική σύμπραξη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για τα ίδια ζευγάρια. Τα ίδια ζευγάρια που θέλουν ένα παραδοσιακό γάμο μπορούν να οργανώσουν ένα στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, αλλά όχι στη Βόρεια Ιρλανδία (όπου υπάρχουν μόνο πολιτικές σχέσεις)

Αυτοί οι κανόνες, μαζί με την απαιτούμενη τεκμηρίωση, τους κανόνες θεώρησης και τα τέλη για το γάμο στην Αγγλία και την Ουαλία, βρίσκονται στο πλαίσιο των γάμων και των αστικών συμπράξεων στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαφορετικοί κανόνες στη Σκωτία

Οι κανόνες για το γάμο στη Σκωτία είναι ελαφρώς διαφορετικοί. Πρώτον, δεν υπάρχει απαίτηση κατοίκησης. Πρέπει να καταθέσετε την πρόθεσή σας να παντρευτείτε και η περίοδος αναμονής που ακολουθεί είναι η ίδια όπως στην Αγγλία και την Ουαλία, αλλά δεν χρειάζεται να παρευρίσκεστε στο γραφείο του γραμματέα για να το κάνετε. Και στη Σκωτία, τα ζευγάρια ηλικίας 16 ετών μπορούν να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων, καθιστώντας τους νεαρούς εραστές μια ρομαντική - αν σπάνια - επιλογή. Βρείτε τους κανόνες και τις προϋποθέσεις για το γάμο σας στη Σκωτία στο δικτυακό τόπο του Γραφείου Γενικού Μητρώου για τη Σκωτία.

Κατάσταση μετανάστευσης

Υπάρχουν μερικά τελευταία θέματα που πρέπει να θυμάστε. Εάν οι πολίτες της χώρας σας υπόκεινται σε ελέγχους μετανάστευσης, θα πρέπει να ικανοποιήσετε τους όρους που ισχύουν για εσάς προτού λάβετε βίζα γάμου. Και εάν δικαιούστε βρετανική ιθαγένεια - υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις πρώην βρετανικές αποικίες για παράδειγμα - ίσως χρειαστεί να γίνετε υπήκοος του Ηνωμένου Βασιλείου ή να ζητήσετε διπλή υπηκοότητα για να παντρευτείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο,

Αν όλα φαίνονται πολύ περίπλοκα και προκαλούν σύγχυση, δυστυχώς, για μερικούς, μπορεί να είναι. Εκτός αν οι απαιτήσεις σας είναι απολύτως απλές και εισέρχεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο για τελετή ή τελετουργία και θα φύγετε αργότερα, το να μάθετε τι να κάνετε μπορεί να είναι δύσκολο. Πάρτε μερικές φορές για να εξοικειωθείτε με τους δικτυακούς τόπους του Ηνωμένου Βασιλείου που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο και, εάν απαιτείται, συμβουλευτείτε έναν εμπειρογνώμονα για το νόμο περί μετανάστευσης.