Γουίστλερ - χιονοδρομικό κέντρο Blackcomb

Πάντα ένα κορυφαίο σημείο

- χώρο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2010!

Έτος, μετά το έτος, η Whistler-Blackcomb ψηφίζεται ένα κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο: μερικές φορές είναι για το Best Terrain ή το Best Resort Overall ... Όπως δήλωσε ένας ψηφοφόρος μία φορά στο Ski Magazine: "Εάν δεν μπορείτε να έχετε μεγάλες διακοπές στο Whistler - ένα άλλο άθλημα! "

Διαβάστε παρακάτω για το μίλι του Whistler, την τεράστια ορεινή βροχή και μια μακρά περίοδο σκι.

Παρόλο που είναι γνωστό ως μοντέρνο σημείο με εξαιρετικό σκι, το Whistler διαθέτει πολλά για οικογένειες: προγράμματα για παιδιά, περιπέτειες, play-fort, μαγεία-χαλιά και πολλά άλλα.

Ιστορικό

Το χιονοδρομικό κέντρο Whistler - πιο σωστά ονομάζεται Whistler-Blackcomb, με δύο μεγάλα βουνά - είναι 1-1 / 2 ώρες βόρεια του Βανκούβερ, BC στον Καναδά. (Βανκούβερ είναι 110 μίλια βόρεια του Seattle WA.) Οι επισκέπτες μπορούν να πετούν απευθείας στο Whistler, ή να πετάξουν στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ και είτε να πάρετε ένα λεωφορείο ή να οδηγήσετε τη γραφική οδό Sea to Sky. (Ωστόσο, προσοχή στις συνθήκες οδήγησης το χειμώνα).

Το Whistler είναι μια δημοφιλής και πολύ ανεπτυγμένη περιοχή και ήταν ένας σημαντικός χώρος στους Ολυμπιακούς του 2010. Το Whistler Village - στους πρόποδες των γόνδολων που εξυπηρετούν και τα δύο βουνά - διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία. οι γειτονικοί δρόμοι έχουν πολυάριθμα καταστήματα, townhomes, κλπ.

Μεγάλοι αριθμοί στις πλαγιές
Τα βουνά Whistler-Blackcomb έχουν πάνω από διακόσια μονοπάτια, πάνω από 8000 στρέμματα εδάφους, σχεδόν ένα μίλι από κάθετη πτώση, τριάντα οχτώ ανελκυστήρες και γόνδολες.

Τεράστια έκταση, χαμηλό υψόμετρο
Το βάθρο Whistler είναι μόλις 675 μέτρα / 2.214 πόδια, γεγονός που σημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μίλι της κάθετης άνοδό τους χωρίς να ανησυχούν για την ασθένεια του υψομέτρου.

(Για να συγκρίνετε: οι επισκέπτες στα χιονοδρομικά κέντρα του Rocky Mountain ξεκινούν σε πολύ υψηλότερα υψόμετρα: για παράδειγμα, το Vail, το βάθος του Κολοράντο είναι 8,120 πόδια και η κορυφή βρίσκεται στα 11.570 πόδια).

Whistler Blackcomb Peak2Peak Γόνδολα
Αυτή η γόνδολα εκθεμάτων εκτείνεται σε 2,73 μίλια με μόνο δύο πύργους σε κάθε βουνό - που κάνει μια θεαματική βόλτα, όλο το χρόνο.

Η διαδρομή διαρκεί 11 λεπτά.

Εξαιρετική περίοδος σκι
Το Whistler είναι ένα από τα χιονοδρομικά κέντρα που παραμένουν ανοιχτά το Μάιο. Το Blackcomb Mountain παραμένει ανοιχτό αργότερα από το Whistler, μέχρι την 20η Μαΐου, επιτρέποντας τον καιρό. Η Whistler, εν τω μεταξύ, κλείνει στα τέλη Απριλίου για να προετοιμαστεί για ορεινή ποδηλασία. Μάιος είναι μια όμορφη στιγμή για να οδηγήσετε το Sea to Sky Highway για μεγάλη καθυστερημένη σεζόν σκι, και οι επισκέπτες παίρνουν μια επιπλέον ώρα για τους ανελκυστήρες κάθε μέρα και πανοραμικές πίστες. Σε αυτή την καθυστερημένη ημερομηνία, κάνετε σκι μόνο στην κορυφή του βουνού. οι περιοχές του πυθμένα δεν έχουν χιόνι και μπορεί κανείς να δει την αρκούδα στο έδαφος καθώς οδηγείτε τον ανελκυστήρα! Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ο καιρός της άνοιξης στο χωριό και το δείπνο al fresco μετά την ημέρα σας στις πλαγιές.

Τι γίνεται με το χιόνι;
Το Whistler έχει τις ένδοξες μέρες του, αλλά αυτό δεν είναι η γη της "σκόνης σαμπάνιας" (- αυτές οι θεϊκές λέξεις που χρησιμοποιούνται στη Γιούτα, το Κολοράντο ή στο εσωτερικό του π.Χ.) Το χιόνι μπορεί να είναι υγρό. βροχερές μέρες συμβαίνουν, στις χαμηλότερες πλαγιές. Στην πλευρά συν είναι: μέτριες θερμοκρασίες, και μια επιβλητική μέση χιονόπτωση των 30 πόδια το χρόνο.

Χιονοδρομικό Κέντρο Whistler το καλοκαίρι
Οι άνθρωποι συρρέουν στο Whistler και το καλοκαίρι, για ορεινή ποδηλασία και για γραφική πεζοπορία. Τα εισιτήρια ανελκυστήρα περιλαμβάνουν τη γόνδολα Peak2Peak ανάμεσα στα δύο βουνά.

Τα μονοπάτια πεζοπορίας είναι καλά σημειωμένα και έχουν ερμηνευτικές ενδείξεις για τα φυτά και τα ζώα. Επίσης πολύ δημοφιλής είναι η Οικογενειακή Ζώνη Περιπέτειας στους πρόποδες του βουνού Blackcomb, το τραμπολίνο "Kiss the Sky" (κομμάτι bungy, μέρος τραμπολίνο), το τοίχο αναρρίχησης, το "Westcoaster Luge", το μίνι γκολφ και πολλά άλλα.

Τα χαρακτηριστικά για τις οικογένειες περιλαμβάνουν:

Που να μείνω?

Πολλά ενοικιαζόμενα σπίτια διακοπών τύπου condo προσφέρουν ευρύχωρες εγκαταστάσεις και όλες τις ανέσεις του σπιτιού. Σε περιοχές κοντά στο χωριό Whistler, δωρεάν λεωφορεία με λεωφορείο τρέχουν συχνά στις γόνδολες Whistler και Blackcomb κατά τη διάρκεια της σεζόν του σκι. Μια άλλη δημοφιλής ζώνη είναι το Whistler Creekside: πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το χωριό, με τη δική του γόνδολα, καθώς και παντοπωλείο και άλλες ανέσεις.

Πολλοί επισκέπτες διαμένουν σε ξενοδοχεία στο Whistler Village. Το εκτεταμένο χωριό χωρίς αυτοκίνητα ξεκινά στους πρόποδες των γόνδολων Whistler και Blackcomb και - με πάνω από 300 καταστήματα και εστιατόρια - έχει πολλά να προσφέρει πάρτι, γκουρμέ δείπνα και οικογένειες. Εν τω μεταξύ, το Άνω Χωριό - κοντά στο τελεφερίκ Blackcomb - διαθέτει τα πολυτελή ακίνητα Four Seasons Whistler και τα πολυτελή ακίνητα Fairmont Chateau Whistler.

Ακόμα και τα καλαίσθητα ακίνητα καλωσορίζουν τις οικογένειες, ενώ πολλά δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν μικρές κουζίνες. Ένα καλά αποθηκευμένο παντοπωλείο βρίσκεται στο Whistler Village, όπως και οι ανέσεις των εστιατορίων, του MacDonald's, του Starbucks, των καταστημάτων σκι για ό, τι κι αν ξεχάσατε να φέρετε, κλπ. Για φαγητό, η οικογένειά μας αρέσει το εργοστάσιο Old Spaghetti Factory, - το γεύμα των παιδιών - συμπεριλαμβανομένων των ποτών - με τα ξαναγεμίσματα! - για μια πολύ μέτρια τιμή. αλλά μπορείτε να βρείτε μενού για παιδιά σε πολλά εστιατόρια, ακόμη και πολυτελή σημεία.

Ο τουρισμός Whistler θα σας βοηθήσει να βρείτε καταλύματα. επίσης πολυάριθμες περιοχές κρατήσεων προσφέρουν εξοχικές κατοικίες σε απευθείας σύνδεση.

Θυμήσου:

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν καταλύματα με σκοπό την αναθεώρηση. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την πολιτική δεοντολογίας μας.