Δημόσιες συγκοινωνίες στο Φοίνιξ

Λεωφορεία, λεωφορεία και λεωφορείο της κοιλάδας του μετρό

Ο αριθμός των ατόμων που διανύουν το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας στην περιοχή Phoenix εξακολουθεί να αυξάνεται. Δεν είναι μόνο επειδή ο πληθυσμός μας εξακολουθεί να αυξάνεται. Καθώς η τιμή της βενζίνης εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στους προϋπολογισμούς μας και καθώς η ποιότητα του αέρα της κοιλάδας επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας, οι άνθρωποι αλλάζουν τις μεταφορικές συνήθειες τους. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το Valley Metro είναι το όνομα του περιφερειακού συστήματος διαμετακόμισης στη μητροπολιτική περιοχή Phoenix.

Αποτελείται από:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο λεωφορείων Valley Metro για να σχεδιάσετε τις διαδρομές σας. Εάν θέλετε να σχεδιάσετε ένα συγκεκριμένο ταξίδι, το online Trip Planne r θα μπορούσε να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το ολοκληρώσετε. Εκτυπώνουν επίσης βιβλία λεωφορείων. Μπορείτε συνήθως να τα βρείτε σε βιβλιοθήκες και σε κάποια καταστήματα παντοπωλείων, ή μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Valley Metro και να παραγγείλετε ένα. Όταν το έκανα, έφτασε σε λίγες μέρες. Είναι σαν τα μικρά τηλεφωνικά βιβλία, οπότε πιθανώς δεν θέλετε να το μεταφέρετε μαζί σας. Υπάρχει ένας εύχρηστος χάρτης αποχώρησης με όλες τις διαδρομές λεωφορείων.

Πόσο είναι το λεωφορείο στο Φοίνιξ;

Από την 1η Μαρτίου 2013, το τοπικό λεωφορείο είναι 2 δολάρια ανά διαδρομή. Ένα συνολικό διάλειμμα είναι διπλάσιο από το ποσό των $ 4. Εάν δεν αγοράσετε το ολοήμερο σας δελτίο εκ των προτέρων, είναι ένα επιπλέον $ 2 για να το αγοράσετε στο λεωφορείο.

Τα λεωφορεία Express έχουν υψηλότερο ναύλο. Ελέγξτε το πρόγραμμα χρεώσεων για όλες τις λεπτομέρειες του ναύλου.

Το Valley Metro έχει προσθέσει πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης για περάσματα, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να τα αγοράσουν πιο βολικά στη χαμηλότερη τιμή.

Εάν ταξιδεύετε τακτικά με το λεωφορείο ή χρειάζεστε περισσότερα από ένα λεωφορεία για να φτάσετε στον προορισμό σας, θα διαπιστώσετε ότι ένα από τα παρακάτω περάσματα είναι το πιο οικονομικό:

All Day Pass - Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλη την ημέρα, από το λεωφορείο μέχρι το λεωφορείο ή από το λεωφορείο στο τρένο και πάλι. Αυτά λειτουργούν καλύτερα αν συνήθως δεν οδηγείτε το λεωφορείο, αλλά θα το κάνετε μία ή δύο μέρες το μήνα για ειδικές εκδρομές.

Τα τοπικά περάσματα 7, 15 και 31 ημερών - Το τοπικό σας πέρασμα πολλαπλών ημερών θα ισχύει για 7, 15 ή 31 συνεχόμενες ημέρες μετά την ενεργοποίηση. Ενεργοποιούνται κατά την πρώτη χρήση, όχι όταν τα αγοράζετε. Τα πενθήμερα περάσματα είναι ιδανικά για τους συγγενείς που επισκέπτονται ή αν παρακολουθείτε μια τάξη μόνο αυτή την εβδομάδα ή το αυτοκίνητό σας θα είναι στο κατάστημα για λίγες μέρες.

Πώς μπορώ να αγοράσω εισιτήρια λεωφορείων και περάσματα;

Μπορείς:

  1. Αγοράστε το εισιτήριό σας online
  2. Αγοράστε το εισιτήριό σας σε κέντρα διακίνησης ή σε καταστήματα λιανικής πώλησης
  3. Αγοράστε το εισιτήριό σας στο λεωφορείο. Το κιβώτιο εισιτηρίων δέχεται ακριβή αλλαγή ανά άτομο σε λογαριασμούς $ 1, $ 2 και $ 5 και νομίσματα των ΗΠΑ (εξαιρουμένων των τεμαχίων 50 λεπτών).

Δεν υπάρχουν εισιτήρια, μάρκες ή μεταφορές στα συστήματα διαμετακόμισης. Οι οδηγοί λεωφορείων δεν μπορούν να αλλάξουν.

Ειδικές τιμές

Τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν χρεώνουν ναύλο για τοπικές ή express υπηρεσίες λεωφορείου όταν συνοδεύονται από έναν ενήλικα που πληρώνει το εισιτήριο. Υπάρχουν επίσης ειδικές τιμές για άτομα ηλικίας 6-18 ετών, φοιτητές της ASU, άστεγοι, ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών), άτομα με ειδικές ανάγκες και μερικές άλλες ομάδες. Ακολουθούν οι ειδικές χρεώσεις.

Τα παιδιά που είναι κάτοικοι του Tempe μπορούν να κάνουν δωρεάν τη δημόσια συγκοινωνία Valley Metro με ειδικό δελτίο. Ακολουθεί το πώς λειτουργεί το Pass Free Transit Pass του Tempe .

Καλέστε 5-1-1 για πληροφορίες σχετικά με τη διαμετακόμιση

Η Αριζόνα διαθέτει ένα σύστημα 5-1-1 που παρέχει στους κατοίκους μας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους δρόμους, τη δημόσια συγκοινωνία, τα αεροδρόμια, τα πάρκα και τον τουρισμό. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να χρησιμοποιούν 5-1-1 όταν οδηγούν για να μάθουν για το κλείσιμο δρόμων. Το σύστημα 5-1-1 της Αριζόνα παρέχει επίσης πληροφορίες στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Απλά πληκτρολογήστε 5-1-1 σε σχεδόν οποιοδήποτε τηλέφωνο στην Αριζόνα και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο σύστημα. Είναι μια τοπική κλήση. Θα ακούσετε το μενού για όλες τις επιλογές συστήματος.

Λειτουργία φωνής για πληροφορίες διαμετακόμισης Phoenix
Πείτε "Μετάβαση"
Πείτε "Metro Valley"
Στη συνέχεια, έχετε 4 επιλογές: Λεωφορείο, Dial-a-Ride, Ride Share, Light Rail

Η πρόσβασή μου στη φωνητική λειτουργία: Προτιμώ να χρησιμοποιώ τη φωνητική λειτουργία, αλλά μπορεί να είναι ευαίσθητη στους ήχους φόντου, όπως οι άνθρωποι που κουβεντιάζουν ή ο θόρυβος του δρόμου. Μερικές φορές διαπιστώνω ότι πρέπει να μιλήσω πολύ δυνατά στο τηλέφωνο, το οποίο μπορεί να είναι ακατάλληλο σε δημόσιο χώρο. Οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να αφήσετε τη φωνητική λειτουργία, μπορείτε να πατήσετε * και να εισέλθετε στη λειτουργία τόνου αφής.

Αγγίξτε τη λειτουργία Τόνου για τις πληροφορίες διαμετακόμισης Phoenix
Πατήστε *
Στη συνέχεια 2, στη συνέχεια 1

Θα ακούσετε για οποιεσδήποτε διαδρομές διαμετακόμισης που αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή προβλήματα. Μπορεί να μεταφερθείτε αυτόματα στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του Valley Metro κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών λειτουργίας τους πατώντας το πλήκτρο #.

Όλες οι ημερομηνίες, οι ώρες, οι τιμές και οι προσφορές ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.