Αντιμετώπιση κακών χρεώσεων πιστωτικών καρτών στο ταξίδι σας

Χρήσιμες συμβουλές για αμφισβήτηση και πιθανή αναστροφή κακών χρεώσεων πιστωτικών καρτών

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, το τελευταίο πράγμα που θέλει να σκεφτεί κάποιος είναι να επιβαρύνεται με μια συναλλαγή με πιστωτική κάρτα. Ακόμη χειρότερα, κανείς δεν θέλει να εξετάσει την ιδέα να κλαπεί ο αριθμός πιστωτικής κάρτας σε μια ξένη χώρα. Χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές κάρτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας μπορεί να είναι ένας πολύ εύκολος και βολικός τρόπος πληρωμής, αλλά μπορεί να έρθει με αρκετούς κινδύνους επίσης.

Οι διεθνείς κανονισμοί έχουν δημιουργηθεί για όσους επιλέγουν πλαστικό πάνω από χαρτί στο σημείο πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Αυτές οι διασφαλίσεις ισχύουν για σοβαρό λόγο: Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το 7% των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω ήταν θύματα κλοπής ταυτότητας το 2012. Η πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων αφορούσε τη χρησιμοποίηση καθιερωμένων πιστωτικών ή τραπεζικών λογαριασμών για την επιβολή επιβαρύνσεων κατά θύμα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες όταν χρησιμοποιούν τις κάρτες τους. Σε άλλες περιπτώσεις, οι χρήστες πιστωτικών καρτών ενδέχεται να χρεώνονται για εμπορεύματα που δεν έχουν ληφθεί ποτέ, ή ο έμπορος σας μπορεί να έχει υπερφορτίσει εσφαλμένα την κάρτα σας. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η αμφισβήτηση μιας χρέωσης πιστωτικής κάρτας μπορεί να σας εξοικονομήσει από το να μείνει με ένα μεγάλο νομοσχέδιο που δεν εννοείτε να το ράφι.

Ο νόμος για τη δίκαιη πίστωση χρεώσεων και εσείς

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο νόμος για τη δίκαιη πίστωση χρεώσεων (FCBA) θέτει κανονισμούς για τις πρακτικές χρέωσης πιστωτικών καρτών και αμφισβητεί τις χρεώσεις στην πιστωτική σας κάρτα. Μέσω αυτών των κανονισμών, υπάρχουν αρκετές καταστάσεις στις οποίες ενδέχεται να μην είστε υπεύθυνοι για κακές χρεώσεις στην πιστωτική σας κάρτα.

Αυτές οι καταστάσεις περιλαμβάνουν:

Εάν διαπιστώσετε ότι η πιστωτική σας κάρτα χρεώνεται λανθασμένα ή ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας κλαπεί και χρησιμοποιηθεί, έχετε το δικαίωμα να αμφισβητήσετε τις χρεώσεις με τον πάροχο της πιστωτικής σας κάρτας.

Πώς να διαπιστώσετε εάν η κάρτα σας είναι κακοποιημένη κατά τη διάρκεια ταξιδιού

Όταν ταξιδεύετε, η μελέτη της δήλωσης της πιστωτικής σας κάρτας μπορεί να μην είναι η ύψιστη προτεραιότητά σας. Με τη σύγχρονη τεχνολογία, ίσως να μην χρειαστεί να ελέγξετε κάθε χρέωση στο τέλος της ημέρας. Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι με τους οποίους κάθε ταξιδιώτης μπορεί να κρατήσει πάνω από τη χρήση της πιστωτικής του κάρτας ενώ ταξιδεύει.

  1. Κατανοήστε την πολιτική ταξιδιού της πιστωτικής σας κάρτας
    Πολλές πιστωτικές κάρτες, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούνται ή όχι για ταξίδια, απαιτούν προηγμένη ειδοποίηση όταν προτίθεστε να τις χρησιμοποιήσετε εκτός της χώρας καταγωγής σας. Παρέχοντας ειδοποίηση της τράπεζας που εκδίδει την κάρτα σας σχετικά με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια (όπου χρειάζεται), μπορείτε να βοηθήσετε να βεβαιωθείτε ότι η κάρτα σας χρησιμοποιείται μόνο στη χώρα στην οποία βρίσκεστε.
  2. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές smartphone και ορίστε ειδοποιήσεις δαπανών
    Επιπλέον, πολλοί εκδότες πιστωτικών καρτών προσφέρουν εφαρμογές που όχι μόνο θα σας επιτρέπουν να ελέγχετε τις δαπάνες σας όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, αλλά και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για ακανόνιστες ή ασυνήθιστες δαπάνες. Εάν γνωρίζετε ότι οι δαπάνες σας θα βρίσκονται κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο ενώ ταξιδεύετε, κάντε λήψη της εφαρμογής πιστωτικών καρτών και ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις δαπανών. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε μια ασυμφωνία πριν γίνει ένα μείζον πρόβλημα. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι εφαρμογές ενδέχεται να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν δεδομένα ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα την πιθανότητα υψηλών τηλεφωνικών χρεώσεων για διεθνή περιαγωγή δεδομένων.

Παρά τον καλύτερο προγραμματισμό, ίσως εξακολουθείτε να βρίσκεστε κολλημένοι είτε με ασυμφωνία στις χρεώσεις είτε με δόλιες χρεώσεις κατά του λογαριασμού σας . Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ήρθε η ώρα να υποβάλετε μια διαφορά χρέωσης πιστωτικής κάρτας.

Τι να κάνετε αν παρατηρήσετε κάποια ασυμφωνία

Όσο πιο γρήγορα παρατηρήσετε μια διαφορά στον λογαριασμό σας με πιστωτική κάρτα, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να υποβάλετε μια διαφορά χρέωσης με την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας. Το Γραφείο Προστασίας Χρηματοοικονομικών Καταναλωτών το ανέφερε ως την πιο κοινή καταγγελία: το 15% όλων των καταγγελιών που υποβλήθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2011 και Μαρτίου του 2013 ήταν διαφορές χρέωσης. Δείτε πώς ξεκινάτε με την υποβολή μιας αναφοράς διαφορών χρέωσης:

  1. Αναφέρετε τη μη εξουσιοδοτημένη χρέωση
    Μόλις παρατηρήσετε μη εξουσιοδοτημένη χρέωση στην πιστωτική σας κάρτα, ξεκινήστε αμέσως τη διαδικασία επίλυσης χρεώσεων με τον εκδότη της πιστωτικής σας κάρτας. Αυτό μπορεί να γίνει συχνότερα με τηλεφωνική κλήση και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ξεκινήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με την έναρξη της διαδικασίας νωρίς, μπορείτε να είστε πιο κοντά είτε στη διόρθωση του προβλήματος είτε στην πλήρη εξάλειψη της φόρτισης.
  1. Παρακολουθήστε με μια καταγγελία
    Σύμφωνα με το FCBA, έχετε έως και 60 ημέρες για να υποβάλετε επίσημη διαφωνία χρέωσης με την τράπεζα έκδοσης πιστωτικών καρτών. Εάν η διαφορά σας δεν επιλυθεί μέσα σε ένα μήνα, ακολουθήστε αμέσως μια επιστολή στην τράπεζά σας για να εξηγήσετε τη διαφωνία χρέωσής σας και γιατί την αμφισβητείτε. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ίσως να μην είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε το αμφισβητούμενο ποσό, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για όλες τις άλλες κανονικές και συνεχείς χρεώσεις στην κάρτα σας.
  2. Υποβάλετε μια καταγγελία στο Γραφείο Προστασίας Χρηματοοικονομικών Καταναλωτών
    Σε περίπτωση που η διαφορά χρέωσης δεν εκκαθαριστεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, εξετάστε την υποβολή καταγγελίας στο Γραφείο Προστασίας Χρηματοοικονομικών Καταναλωτών. Αυτή η κυβερνητική υπηρεσία παρακολούθησης ιδρύθηκε μετά την ύφεση, προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές σε καταστάσεις όπως αυτές. Το CFPB ενδέχεται να είναι σε θέση να βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασής σας εάν αποτύχουν όλες οι άλλες επιλογές.

Παραμένοντας μπροστά στις χρεώσεις της πιστωτικής σας κάρτας, κατανοώντας τα δικαιώματά σας όταν ταξιδεύετε και προστατεύοντας τον εαυτό σας από τις κακές χρεώσεις, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας στον παράδεισο δεν θα χαλάσει. Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μείνετε σε επαγρύπνηση - και να προστατεύεστε - όπου κι αν πάτε.