Πώς να ταξιδέψετε στο Darjeeling Himalayan Train Train Train

Το τρένο παιχνιδιών Darjeeling, επίσημα γνωστό ως ο Ιμαλαϊκός Σιδηρόδρομος Darjeeling, μεταφέρει τους επιβάτες μέσω των χαμηλότερων περιοχών των ανατολικών Ιμαλαΐων στους κυματιστούς λόφους και τις καταπράσινες φυτείες πράσινου τσαγιού του Darjeeling. Όπως και οι περισσότεροι άλλοι οικισμοί λόφων στην Ινδία, το Darjeeling ήταν κάποτε μια καλοκαιρινή υποχώρηση των Βρετανών. Ο σιδηρόδρομος ολοκληρώθηκε το 1881 και καταχωρήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1999.

Διαδρομή τρένου

Η διαδρομή τρένου τρέχει για 80 χιλιόμετρα από το New Jalpaiguri, στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης , στο Darjeeling μέσω του Siliguri, του Kurseong και του Ghoom. Το Ghoom, σε υψόμετρο 7.400 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το υψηλότερο σημείο της διαδρομής. Η σιδηροδρομική γραμμή ανεβαίνει απότομα μέσα από μια σειρά συναρπαστικών αντιστροφών και βρόχων. Ένα από τα πιο γραφικά από αυτά είναι το Batasia Loop, ανάμεσα στο Ghoom και το Darjeeling, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα στο Darjeeling στο λόφο και στο Mount Kanchenjunga στο βάθος. Το τρένο περνά επίσης από πέντε μεγάλες και σχεδόν 500 δευτερεύουσες γέφυρες.

Υπηρεσίες τρένων

Ο σιδηροδρομικός σταθμός των Ιμαλαΐων Darjeeling λειτουργεί πολλές τουριστικές υπηρεσίες. Αυτά είναι:

Σημείωση: Οι υπηρεσίες αμαξοστοιχιών παιχνιδιών κόπηκαν μετά από ισχυρές κατολισθήσεις που υπέστησαν ζημιές στις πίστες το 2010 και το 2011. Η ζημιά τελικά επισκευάστηκε και οι πλήρεις υπηρεσίες από το New Jalpaiguri στο Darjeeling επαναλήφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015.

Πληροφορίες για το τρένο και χρονοδιάγραμμα

Ελέγξτε εάν οι υπηρεσίες τρένων τρέχουν κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων . Συχνά αναστέλλονται λόγω της βροχής.

Εκπαιδευτικά εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων για το joyride Darjeeling-Ghoom αυξήθηκαν σημαντικά το Φεβρουάριο του 2015.

Σε ένα τραίνο με ατμομηχανή, το joyride κοστίζει 1,065 ρουπίες για ένα εισιτήριο πρώτης θέσης - κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι υπερτιμημένο. Η Joyrides σε τραίνο κινητήρα ντίζελ κοστίζει 695 ρουπίες στην πρώτη θέση. Το κόστος εισόδου στο Μουσείο Ghoom περιλαμβάνεται σε αυτούς τους ναύλους. Τα ανεπιφύλακτα εισιτήρια κοστίζουν 5 ρουπίες.

Τα εισιτήρια για το Safari της Ζούγκλας κοστίζουν 595 ρουπίες. Εάν θέλετε να πάρετε το τρένο παιχνιδιών σε όλη τη διαδρομή από το New Jalpaiguri στο Darjeeling, το κόστος είναι 365 ρουπίες στην πρώτη θέση.

Κρατήσεις κρατήσεων

Κρατήσεις για το ταξίδι στο τρένο παιχνιδιών (καθημερινές υπηρεσίες και joyrides) μπορούν να γίνουν στους μετρητές ηλεκτρονικών κρατήσεων των Indian Railways ή στον ιστότοπο των ινδικών σιδηροδρόμων. Είναι σκόπιμο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, καθώς τα τρένα γεμίζουν γρήγορα.

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε κράτηση στον ιστότοπο των ινδικών σιδηροδρόμων . Ο κωδικός σταθμού για το New Jalpaiguri είναι NJP και ο Darjeeling DJ.

Για τα joyrides από το Darjeeling θα πρέπει να κάνετε κράτηση με DJ ως σταθμό "Από" και DJR ως σταθμό "To".

Τα εισιτήρια για τα τρένα διακοπών Safari Jungle είναι διαθέσιμα στο σιδηροδρομικό σταθμό Siliguri Junction. Τηλέφωνο: (91) 353-2517246.