Πώς να χειριστείτε τη διάρροια του ταξιδιώτη στη Νοτιοανατολική Ασία

Το "Bali Belly" προκαλεί μεγάλο πρόβλημα για κάθε backpacker

Η διάρροια του ταξιδιώτη (TD) μπορεί να μην είναι το πιο ευχάριστο θέμα, αλλά δυστυχώς είναι μια σκληρή πραγματικότητα για τους επισκέπτες στη Νοτιοανατολική Ασία . Ο ανασφαλής χειρισμός των τροφίμων και η έκθεση σε νέα βακτήρια προκαλούν πολλούς ταξιδιώτες να αναπτύξουν την επίφοβη "κοιλιά του Μπαλί" μέσα στις πρώτες μέρες του ταξιδιού τους.

Μην ανησυχείτε: μια περίπτωση διάρροιας του ταξιδιώτη δεν είναι σίγουρα λόγος για πανικό ή για δραστικές αλλαγές στο δρομολόγιο σας.

Να φτάσετε στο κάτω μέρος της διάρροιας των ταξιδευτών

Ακριβώς όπως οι περισσότερες περιπτώσεις στομαχικής αναστάτωσης επιστρέφουν στο σπίτι, η TD προκαλείται επίσης από την κατάποση βακτηριδίων (συνήθως βακτηρίων από την οικογένεια E. Coli ) που το σώμα σας δεν είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ασυλία από το παρελθόν.

Έρχομε καθημερινά σε επαφή με βακτήρια - ωστόσο, το σώμα μας έχει ήδη μια ασυλία σε πολλά από τα βακτήρια που συναντάμε στο σπίτι. Η αλλαγή ηπείρων σημαίνει ότι συναντάμε νέους κλάδους και πρέπει να περάσουμε από τη διαδικασία οικοδόμησης μιας ασυλίας ξανά .

Εξετάστε το τοπικό νερό της βρύσης : πολλοί ντόπιοι πίνουν κατ 'ευθείαν από τη βρύση, αλλά μόνο μια γουλιά από την ίδια πηγή θα εξασφαλίσει την αγωνία και τα υδατώδη κόπρανα στο άμεσο μέλλον σας.

Είναι ασφαλέστερο να υποθέσουμε απλώς ότι το νερό της βρύσης σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν είναι ασφαλές να πίνει . Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό ενώ ταξιδεύετε, έτσι είστε βέβαιοι ότι το νερό έχει υποβληθεί σε επιπλέον φιλτράρισμα για να απαλλαγούμε από αυτά τα άσχημα σφάλματα.

Τα χάπια ελονοσίας όπως η δοξυκυκλίνη περιέχουν ισχυρά αντιβιοτικά. για μια παρατεταμένη περίοδο, τα αντιβιοτικά μπορούν να καταστρέψουν τα "καλά" βακτηρίδια που ζουν στα έντερα μας, μειώνοντας την ανοσία σας στα κακά βακτηρίδια. Εάν σκοπεύετε να πάρετε χάπια ελονοσίας κατά τη διάρκεια ταξιδιών, φάτε άφθονο γιαούρτι ή εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρετε μαζί χάπια L. acidophilus για να πάρετε ως προβιοτικό.

Μπορώ να αποφύγω τη διάρροια του ταξιδιώτη με το να μην τρώω τροφή στο δρόμο;

Οχι απαραίτητα; ακόμα και με ασφάλεια τα τρόφιμα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια μπορεί να προκαλέσει διάρροια του ταξιδιώτη.

Αν και τα τρόφιμα στο δρόμο κακοποιούνται άδικα για πολλές περιπτώσεις TD, αποφεύγοντας εντελώς δεν πρόκειται να εξαλείψει τις πιθανότητές σας να πάρετε διάρροια του ταξιδιώτη.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι Lebuh Chulia του Penang , οι υπαίθριες ψησταριές του Makassar και τα κτηνοτροφικά κέντρα της Σιγκαπούρης συνεχίζουν να έρχονται παρά τους φόβους της κοιλιάς του Μπαλί: εξαιτίας του γρήγορου κύκλου εργασιών τους, τα πρόσφατα μαγειρεμένα φαγητά δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να αναπτύξουν ένα βακτηριακό φορτίο που σάς στέλνει στο σπίτι τρέχει.

Φτηνές, νόστιμο φαγητό στο δρόμο είναι μία από τις πολλές χαρές που ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία - μην αφήνετε τον φόβο της ΤΔ να σας εμποδίσει να απολαύσετε!

Διαβάστε για τα τρόφιμα στη Νοτιοανατολική Ασία και για τις σκηνές τροφίμων στο δρόμο στη Μαλαισία και στην Ινδονησία .

Πώς μπορείτε να αποφύγετε το TD;

Αυτές οι συμβουλές υγείας για τους ταξιδιώτες του Μπαλί σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ασθένεια που οι ταξιδιώτες στο Μπαλί έχουν (κάπως αδίκως) ονομάζονται μετά το νησί.

Τι πρέπει να κάνω εάν παίρνω τη διάρροια του ταξιδιώτη;

Η απόκτηση του TD δεν είναι απαραίτητα το τέλος του κόσμου σας - ή ακόμα και το τέλος του ταξιδιού σας! Ευτυχώς, η διάρροια του ταξιδιώτη σπάνια προκαλεί σοβαρές ανησυχίες. Οι περισσότερες περιπτώσεις θεραπεύονται φυσικά μέσα σε λίγες μέρες.

Εάν αισθάνεστε ένα έντομο στομάχι, πίνετε πολλά υγρά. Η διάρροια είναι ένας σίγουρος τρόπος να γίνει αφυδατωμένος στο ζεστό κλίμα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μίγματα ηλεκτρολυτικών ποτών στο μπουκάλι σας για να αντικαταστήσετε το χαμένο κάλιο και νάτριο

Αν μια περίπτωση TD επιμένει για περισσότερο από μια εβδομάδα ή δύο, σκεφτείτε να πάτε σε μια κλινική όπου πιθανώς θα αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά. Χρησιμοποιήστε την ασφάλιση ταξιδιού σας - προχωρήστε αμέσως σε γιατρό εάν περάσετε αίμα ή τρέξετε πυρετό.

Πρέπει να πάρω χάπια κατά της διάρροιας;

Παρόλο που τα χάπια κατά της διάρροιας πρέπει να αποτελούν ουσιαστικό μέρος οποιουδήποτε κιτ πρώτων βοηθειών για ταξίδια, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως έσχατη λύση.

Η λοπεραμίδη, που συνήθως πωλείται ως Imodium, λειτουργεί σταματώντας τη δράση των εντέρων σας. Ενώ είναι αποτελεσματικό βραχυπρόθεσμα, αυτό μπορεί να παγιδεύει επιβλαβή βακτήρια στο εσωτερικό των εντέρων σας, τα οποία θα συνθέσουν μόνο το πρόβλημα αργότερα.

Λαμβάνετε μόνο χάπια κατά της διάρροιας όταν η κατάσταση απαιτεί (π.χ. πρόκειται να ξεκινήσετε ένα μακρύ ταξίδι λεωφορείου ή τρένου).

Ποιοι είναι οι φυσικοί τρόποι να ξεπεράσουμε τη διάρροια του ταξιδιώτη;