Διαμονή σε ασφαλή χώρο γύρω από πιθήκους

Συμβουλές για την ασφάλεια, αποφυγή προβλημάτων και τι πρέπει να κάνετε εάν χτυπάτε

Γνωρίζοντας πώς να παραμείνετε ασφαλείς γύρω από πιθήκους μπορεί να έρθει σε πολύ βολικό, ενώ ταξιδεύουν στην Ασία. Πολλές τουριστικές περιοχές είναι κατακλυσμένες με περίεργους πιθήκους, κυρίως μακάκες, που μπορεί να ενδιαφέρουν εσάς και ό, τι μεταφέρετε. Υπόδειξη: αγαπούν ακριβές κάμερες!

Ενώ οι περισσότερες αλληλεπιδράσεις με τους πιθήκους είναι διασκέδαση, ίσως ακόμη και ξεκαρδιστική, πολλοί τουρίστες στην Ασία καταλήγουν να δαγκώνουν κάθε χρόνο. Οποιαδήποτε γρατζουνιά ή δάγκωμα από ένα μαϊμού απαιτεί ιατρική φροντίδα, πιθανώς ακόμη και μια ακριβή σειρά από πλάνα λύσσας.

Αποθηκεύστε τον κόπο με την προετοιμασία.

Συναντήσεις μαϊμού στην Ασία

Οι πίθηκοι στις τουριστικές περιοχές είναι συνηθισμένοι σε αλληλεπιδράσεις με τον άνθρωπο και μπορεί μάλιστα να φαίνονται φιλικοί, αλλά μερικές φορές η κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς γύρω από τους πιθήκους, ώστε η επόμενη σας συνάντηση να μην γίνει άσχημη:

Τι να κάνετε αν ένα μαϊμού παίρνει κάτι

Πέτα το! Αν και οι συναντήσεις σπάνια γίνονται βίαιες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι ένας πίθηκος θα αρπάξει πάνω σε κάτι που μεταφέρετε. Παίζοντας ρυμουλκό του πολέμου με ένα αποφασισμένο μακάκο μπορεί να τους προκαλέσει να ξύνουν το χέρι σας. Αποφύγετε να παρουσιάσετε συνολικά έναν πειρασμό ασφαλίζοντας τους ιμάντες. κρύψτε οτιδήποτε (π.χ., μπουκάλια νερού, κρέμονται κλιπ και γυαλιστερά γυαλιά ηλίου στο κεφάλι σας) που μπορεί να προκαλέσουν περιέργεια.

Τι να κάνετε αν είστε απειλημένοι

Όταν μια φιλική συνάντηση μαϊμού αρχίζει να πάει στραβά, είναι επιτακτική ανάγκη να σταθείτε στο έδαφός σας. Οι πίθηκοι ακολουθούν μια αυστηρή ιεραρχία σεβασμού και μπορεί να σας κυνηγήσουν εάν εντοπίσουν το φόβο. Αντ 'αυτού, κάνετε τον εαυτό σας μεγαλύτερο, φωνάζετε και κυλάτε τα χέρια σας, και οπλίστε τον εαυτό σας με ένα ραβδί αν είναι δυνατόν. Προσέξτε όταν κατεβάζετε τον εαυτό σας για να σηκώσετε ραβδιά ή βράχους που θα χρησιμοποιηθούν ως όπλα.

Χαλαρώστε αργά ενώ βρίσκεστε μπροστά στον πίθηκο, αλλά διατηρήστε την επιθετική στάση σας.

Τι να κάνετε αν έχετε γδαρσίσει ή πέσει

Κάθε μηδέν ή δάγκωμα από ένα μαϊμού πρέπει να εξεταστεί από ιατρό. Ενώ αυτό μοιάζει με υπερβολική συσσώρευση και ενοχλήσεις σε ένα κατά τα άλλα σπουδαίο ταξίδι, η λύσσα δεν έχει συμπτώματα και ποσοστό μηδενικής επιβίωσης αν δεν αντιμετωπιστεί. Ακόμη και οι μικρές γρατζουνιές μπορούν γρήγορα να μολυνθούν (οι μαϊμούδες χειρίζονται τακτικά τα περιττώματά τους, τελικά).

Ξεκινήστε με το τρίψιμο της γραφής ή του δαγκώματος για 15 λεπτά σε ζεστό σαπουνόνερο για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της λοίμωξης. Εφαρμόστε αντισηπτικό και στη συνέχεια ζητήστε ιατρική συμβουλή το συντομότερο δυνατόν. Ο γιατρός σας μπορεί να χορηγήσει αντιβιοτικά ως εγγύηση και θα σας συμβουλεύσει για μέτρα κατά της λύσσας.

Τοποθεσίες στην Ασία για συναντήσεις μαϊμού

Οι πίθηκοι στην Ασία έρχονται σε όλους τους τύπους, τα μεγέθη και τις ιδιοσυγκρασίες. Ενώ οι μακάκες είναι το πιο συνηθισμένο είδος μαϊμού που πιθανότατα θα συναντήσετε, οι οραγγουτάνοι, οι langurs (συμπεριλαμβανομένων των αστείων πιθήκων), οι gibbons και οι πιθήκους αράχνες καλούν την Ασία στο σπίτι. Τα ορανγκουτάνα είναι από τα πολλά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και μπορούν να παρατηρηθούν μόνο στη Σουμάτρα και στο Βόρνεο. Δείτε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τους ουραγγουτάνους που θα σας κάνουν να εκτιμήσετε την καταστροφική τους κατάσταση.

Οι πίθηκοι δεν πάνε πάντοτε μετά από τα πράγματα στο πρόσωπό σας. Είναι γνωστό ότι εισέρχονται τακτικά στις αίθουσες του ξενώνα μέσω ανοιγμένων παραθύρων για να δημιουργήσουν επική μπριζόλες. Οι άνθρωποι επιστρέφουν μερικές φορές από κολύμπι μόνο για να ανακαλύψουν ότι οι τσάντες τους που έμειναν στην παραλία είχαν περιεχόμενα που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ και διερεύνησαν.

Οι πίθηκοι είναι απίστευτα έξυπνοι και με σύνεση κρέμονται γύρω από τις περιοχές σνακ στα εθνικά πάρκα. Να είστε προσεκτικοί γύρω από τα καροτσάκια φαγητού και ποτών και τα υπαίθρια εστιατόρια που βρίσκονται κοντά στο θόλο της ζούγκλας.

Μερικά δημοφιλή μέρη όπου θα συναντήσετε σίγουρα πιθήκους περιλαμβάνουν:

Επισκεφθείτε ένα από αυτά τα πέντε μέρη για να δείτε τους οραγγουτάγους στο Μπορνέο .